kayıt

küçük şehirde yaşamanın iyi yanları

  1. 1
    *

    kolay kolay kaybolmazsınız.
    gideceğiniz yerler hep kısa mesafedir.
    bir yeri bir kere sorarak çok rahat bulursunuz.
  2. 2
    Trafik olmaması.

    Bitti bu kadar. Başka yok. :(
  3. 3
    bankadır, kargodur, hastanedir bilmem nedir gibi işlerinizin hepsini bir günde hatta ve hatta yarım gün içerisinde halledebilirsiniz. misal çanakkale; devlet daireleri yürüme mesafesinde o yüzden bir işim düştüğünde kolaylıkla halledebiliyorum.
  4. 4
    büyük şehirlerde fazla kalabalığa sebep olmamak...

    bence bunu bi düşünün... güneyde bi sahil kasabası falan...
  5. 5
    Ooo saymakla bitmez. O yüzden hic uğraşmayacağım. Büyük şehirlerden Gidin ve tadını çıkartmaya başlayın.
  6. 6
    say say bitmez cidden. türlü türlü heyecanlar.

    off bee.

    ya bi gidin allaşkına gsdgserfew
  7. 7
    yaşamak daha ucuz ve insani ilişkiler* daha samimiyet dolu.büyük şehirlerde yaşamak telaşının yoğunluğu ve ilişkilerin güvensizliği insanları yoruyor, duyguları köretliyor. yabani bişey oluyorsunuz sanki böyle.
  8. 8
    Duygular falan ölüyor. İşte bunlar kaybolmasın. Duygusal sevişmeli 50'ler kültürünü yaşamak varken hardcore 70'ler kültürü icerisinde varolma çabası niye?

    Hemen gidin. Vakit kaybına tahammülümüz yok!!!

    Mesela alt kat komşumuz gitti, ooo nasıl mutlu nasıl anlatamam.
  9. 9
    Ucuzluktan başka getirisi yoktur.
  10. 10
    İnsan ilişkileri harici hiç bir iyi yanı olmayan olaydır. Herkes ucuzluktan bahsetmiş de hangi ucuzluk? Mesela şimdi bir şey lazım. Bu küçük şehir de taş çatlasın 3 ya da 4 market bakkal karışımı bir dükkan vardır. Yani 5. seçenek yok. O işletme sahipleri sana altın fiyatına satsa da almak zorundasın ya temel ihtiyacını gideremezsin ya da bile bile kazığın üzerine oturursun. Ama büyükşehir de öyle mi? Lan sınırsız market var bakkal var.. Birisi pahalı satışa gider diğerinden alırsın. Bu sadece basite indirgenmis bir olay. Ya diğer şeyler? O küçük şehir de ki hastane ne kadar teçhizatlı? Ne kadar donanımı var o hastanenin? Banka örneğin kaç tane banka var? Ya da o küçük şehir de bulamadığınız giysi dükkanları yerine netten alışveriş yapacaksınız. Beğendiğiniz bir giysi, elbise vs. indirime girmiş. Sepete ekle dedin, kargo Seçenekleri karşına çıktı ama o da ne! Sadece ptt kargo! O şehre sadece ptt kargo hizmet veriyor. Artık 4 hafta mi olur 2 ay mi olur gelmesini bekleyeceksin! O da gelirse! Ptt kargo ile netten bir araştırma yaparsanız anlarsınız ne demek istediğimi! Ben liseyi belki de Türkiyenin en küçük ilçesinde okudum. 4 yıl boyunca çektiğim cilelerin başlıcaları bunlardı sevgili yazarlar. Bir daha düşünün! Benim ev arkadaşım hastane yetersizliği ve ilçe de bir ambulans bulunması o ambulansın da başka bir hastayı götürdüğü için 3 defa ölümden döndü. Öyle pembe düşler gibi olmuyor yaşam.
  11. 11
    mutluluktur.
  12. 12
    para biriktirilir. başka da hiçbir geitirisi yok. küçük bir şehirde 5 yıl çalışıp ve para biriktirip adapazarından ev almayı düşünüyorum...
  13. 13
    kafa dinlemek, sağlam ve istikrarlı dostluklar, ucuzluk diye sıralanabilir.

    lakin hedefi yüksekte olanlar için imkan yokluğu, alınan maaş düzeyleri, eğitim gibi şeyler bir kahırdan ibarettir.

    1500 lira maaş mı olur lan? sen al onu dür bük bi tarafına sok!
  14. 14
    köpeği yürüyüşe çıkarmak için uygun yerlerin bol olması.
  15. 15
    evden işe, işten eve en fazla yarım saatte gider gelirsiniz. bazen ve bazı yerlerde toplam günlük yol süresi bile yarım saat olabilir.

    çok fazla suç, asayiş olayı olmaz.

    sosyal hayatın kısıtlığını nedeniyle dükkan, avm, kafe, bar gezemeyeceğiniz için paranız cebinizde kalabilecekse de,* internet alışverişine yüklenirseniz, ekstreyi borçtan kurtaramazsınız.*
  16. 16
    sıra bekleme derdi yok. banka, postane, hastane veya herhangi bir kuruma gidersiniz en fazla 5 dakika sıra beklersiniz toplamda 10 dakika sürmeden işinizi bitirip çıkarsınız.

    şehir göç almadığı için kimin ne olduğu bellidir. vs.
  17. 17
    çevre edinme konusu da bunlardan biridir. büyükşehirde 25 yıl aynı semtte yaşayıp edinemediğim çevreyi küçük bi şehirde yaşamaya başladıktan sonraki 2 ayda edindim.

    ha 3. ay gelince kalabalıklar içinde yalnız kalma arzusu bile peydah olabilir o ayrı. onu başka başlıkta inceleyelim.
  18. 18
    Maddi yönden rahat bir yaşam sunsada sosyal anlamda biraz geri kalınabilir.. Yinede 'sakinlik' arayanlar metropolde dahada kalabalık yapmasın derim.
  19. 19
    Sağlam dostluk kurulur.
  20. 20
    Biraz zaman kazandırır onun dışında bir şeyi yoktur. Hatta bir çok kötü yanı vardır
  21. 21
    Kendinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Daha rahat ve iyi oranda para biriktirebilirsiniz.
  22. 22
    daha kolay geçim, daha çok seks ( ıssız ada sendromu) ama anadolu irfanı ve kasaba ahlakı hasebiyle ışık hızıyla bunalım olarak özetlenebilir.
  23. 23
    istanbul eskişehir kıyaslaması yapacak olursam, eskişehirin belki de tek iyi yanı, her yere yürüyebilmenizdir. toplu taşıma derdiniz yoktur. hayatın stresini azaltır bu durum. maddi getirisi de cabası.