kayıt

mülkiye

  1. 1
    ankara üniversitesi siyasi bilgiler fakültesi'nin 100 küsür yıllık adı.
  2. 2
    ülkenin üst düzey sivil kamu görevlisi ihtiyacını karşılayan okul. ayrıca bu mülkiyeliler birbirini pek bir tutarlar.
  3. 3
    Kampüsü cebeci'de olan ankara üniversitesinin belkide en güzel fakültesi.
  4. 4
    bugün eli palalı insanların polisi arkalarına alıp öğrencilerine saldırdığı okuldur. delici kesici aletlerle sınav haftası kütüphaneye girip önceden mimledikleri insanları yaralarak dışarı çıkaran ülkücülerin ardından polisin biber gazına maruz kalan öğrenciler canlarını zor kurtardı.

    oruç tutmama suçu henüz anayasada yer bulmasa da polis ve ülkücü olan bireyler tarafından linç girişiminde bulunmak için gayet geçerli bir neden olduğu aşikar.

    sınıf wp gruplarına da pkklılara saldırdık dediler evet anlaşılan bugün de ülkücüler tipini beğenmediğini pkklı olarak adlandırabiliyor ve belli oluyor ki siyasalın tipini komple beğenmiyorlar.

    ayrıca yine bugün özel mesaj aracılığıyla tehditler savurdukları insanlar da mevcut. biz buna halk arasında kalleşlik, şerefsizlik, kolpalık veya kahpelik gibi şeyler diyoruz.

    "sizin kırmızı çizgileriniz yok mu"
  5. 5
    1859'da başkent istanbul'da kurulup; 1936'da başkent ankara'ya taşınan okul. çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, iktisat, işletme, maliye, siyaset bilimi ve kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler olmak üzere 6 bölümü vardır. (resmi adı "ankara üniversitesi, siyasal bilgiler fakültesi")

    türkiye'nin en güzel fakültesi. net. fiziki yetersizlikler had safhada. bildiğin dar, hiçbir yerde yer yok (birçok hocamızın çalışma odası daha düne kadar kampüs içerisinde sbf'yle zaten dip dibe bulunan spor salonundaydı, düşünün). sınıfların büyük çoğunluğu 80-90 kişi kapasiteli, ama en küçük bölümde bile 100'ü aşkın öğrenci var.öğrenci işleri zaten türkiye ortalaması. yemekhanesi yok (zaten kampüste bulunan öğrenci yurdunun yemekhanesi kullanılıyordu) vs vs. şikayet bitmez.

    ama içindeki hocaların çoğu, khk'lardan sonra bile sadece ve sadece "üstün" diyebileceğiniz insanlar. alanlarına ömürlerini vermiş ve öğrencilerde de ömrünü verme isteğini uyandırmayı ulvi görev bilmiş insanlar. çok sevdiğim insanlar ve sevmeyeni de sevmediğim insanlar (istisnalar var. onlar dünyanın her yerinde var).

    başka bir aşk istemez...
  6. 6
    tartışma sırasında bir arkadaşımın karşısındakine ''ben mülkiyeliyim benimle böyle konuşamazsın.'' dediği yer.

    biz de ogü çocuğuyuz kardeşim.
  7. 7
    Canım üniversitemin güzide bölümü. Kendisiyle aynı kampüste bulunuyorum. Gözlemlediğim en net şey mülkiyeli öğrencilerin neredeyse hiçbirinin oraya SBF dememesidir.
  8. 8
    mezunlarında ve öğrencilerinde kendilerini diğerlerine karşı -başka okulların aynı bölümleri olup olmadığı fark etmez- üstün görme meyli bulunan bölüm. ee bu durum da hoş değil.
  9. 9
    1991 de girdiğim , 27 senedir çıkan aflar yüzünden bir türlü kurtulamadigim , bu 27 yıllık süreci içinden gören biri olarak diyebildigim yegane şey " artık sıradan bir fakülte"
  10. 10
    yüzünü görebilen cennetliktir.

    zira kampüse alınmıyoruz efendim. yıldık. vallahi yıldık.