kayıt

artık eskisi gibi kitap okuyamamak

  1. 1
    olmayandır.

    eskiden de kitap okumuyordum ki.

    yeni ayşegül tatilde çıkarsa belki okuyorum.
  2. 2
    kitap okumaktan keyif almayanların 'entel derdi' olarak tanımlayabileceği sorundur. ben ciddi ciddi şikayetçiyim mesela bu durumdan. yoo, entel de değilim aslında. ama kitap okuyamamanın, okusam da eskisi gibi keyif alarak ve istikrarlı bi şekilde okuyamamanın sıkıntısını çekiyorum.
  3. 3
    İnsanı üzen durumdur. Önceden elinden kitap düşmeyen, haftada 2-3 kitap bitiren bünyenin 6 ayda 1 kitap bitirecek duruma gelmesi hüzünlendirir. Ayrıca bir türlü bitiremediğim tutunamayanlara 4. Kez başlayan aklıma tüküreyim.
  4. 4
    çalışan olmaktır.

    çalışma hayatının amk.
  5. 5
    Okullar açıldığından beri içinde olduğum durum. Bildiğin vicdan azabı yaşatıyor insana.

    Sınavlar bitsin, döneceğim eskiye. Umutluyum sözlük.
  6. 6
    akIllI telefon bunun tek musebbibi.
    dizi film kulturum yok aksam yemekten sonra kitabImI alIp biraz uzanayIm diyorum, ama oncesinde biraz telefona bakayIm derken bir de bakmIsIm uykum gelmis.

    uykum gelince de haliyle okuyamIyorum
    kIsIr dongu
  7. 7
    Üniversite sınavına hazırlanırken bir bıraktım okumayı bir daha toparlayamadım sonra da dizi izlemeye sardım. Çok uzun süredir doğru dürüst kitap okumadım. Bu arada da yaklaşık 4 aydır bir kitapçıda çalışıyorum. Ama bir gün tekrar kitap okumaya başlayacağım, inanıyorum.
  8. 8
    çözümü aslında basit olan bir sorun. her şeyin yoluna girmesini beklemek. hayatımda yolunda olmayan bir şey bile olsa bırak kitabı şu siteye girip girdi okuyamam.
  9. 9
    gözlüğümü kırdım. bir sayfa okuyamadan gözlerim sulanıyor. böyle bir lanet olamaz. koskoca bie gün nasıl geçecek bilmiyorum.
  10. 10
    Bir dönem fazlaca beni üzen olaylardan biriydi. Bir türlü eski dikkattimi ve önemi veremediğimi hissediyordum.
    Okurken sayfayı bitirip hiçbir sey anlamadığımı anlayınca iyice sinirlenmeye başlamıştım ki çözüm bulabildim bu konuya.
  11. 11
    düzenli olarak yaşadığım durum.
    çalışıyorken, çalışmayı bahane ediyordum, yorgunluğu, zamansızlığı falan.
    işi bıraktım, hiçbir engel yok, yirmi dört saat okuyabilirim ama yok
    bu seferde rahatlıktan rahatsız oluyorum, baskısızlıktan kitap okuyamıyorum.
    bir şeyler tarafından kovalanmadıkça yapamıyorum galiba şunu. ne bileyim, sınırlı zaman, okunması beklenenler tarafından sıkıştırılmak bana bir güç veriyor gibiydi.
    şimdi ne yolda olan bir kitabım ne de çabucak okumak için bir sebebim var...
    zaten kitap okuyan maldır,boş ver...
  12. 12
    eskide yaşamaktansa, bunu fark ettiğim anda tekrar okumaya başlıyorum.
    eskiye nazaran birçok özelliğimiz değişmiştir ama okuyalım arkadaşlar. arada elbette doğrudan ya da dolayı bir şekilde bırakıyoruz ama artık bir şeylere ara verdiğimizi fark ettiğimiz anda tekrar okumamız gerekmektedir. ince kitaplardan başlayarak kendinizi yeniden motive edebilirsiniz. eğer bu konuda yeterli bilginiz yoksa size seve seve yardımcı olabilirim.
  13. 13
    öldürmeyen allah bu şekilde vicdan azabından süründürüyo
  14. 14
    kişinin kitap okumanın kısmen mallık olduğunu düşünmekten kaynaklı ciddi sorunsalı. haksız değil. bu gerçek maalesef.
  15. 15
    (bkz: çok çok çok kitap okudum, az değil)
  16. 16
    hayat meşguliyetleri yaratıyor, yinede zaman ayırabilmekte gerek.
  17. 17
    Bazen tamamen zamansızlıktan olabiliyor. Eskiden iş yerim eve uzaktı ulaşımımı metroyla sağlıyordum ve ilk duraktan bindiğim için çoğunlukla oturacak yer bulabiliyordum. Bu sebeple yolda bolca kitap okurdum. Sadece kitap değil bazen dergi okurdum bazen e kitap bazen gazete. Ama sonra bir gün ben de metrobüs gerçeğiyle tanışmak zorunda kaldım ve bu toplu taşımada kitap okuma alışkanlığımı yavaş yavaş bile değil birden ve tamamen yitirdim. Maalesef.
  18. 18
    Konsantre olamıyorum. Telefonu bıraksam duvara bakıyorum boş boş ama yine de devam edemiyorum. Bi tutukluk bi bişiy oldu ama anlayamadım. Nazar galiba
  19. 19
    Okuduğun kitabı tartışacak kişi ya da asgari düzeyde entelektüel bir ortam bile bulmak böyle zorken belki de artık ignorance is bliss diyerek boyun eğmeliyiz.