kayıt

karşı cins ile tokalaşmamak

  1. 1
    elini uzatan kişi ile tokalaşıp elini havada bırakmamak bir medeniyet ölçüsü olarak kabul edilse de kişisel özgürlük çerçevesinde değerlendirilmesi gereken tutumdur. her kadar diyanet işleri başkanı kendisine eline uzatan kadınlarla tokalaşmaktan çekinmese de müslümanların kendisine ve karşı cinsle tokalaşmanın caiz olduğunu belirten diyanet fetvalarına uymak gibi bir zorunluluğu yoktur. diyanet işleri işleri bu konuda bir ayet ve hadis bulunmadığını söylese dahi Rasulullah(sav) namahrem hiç bir kadınla tokalaşmadığına dair hadisler mevcuttur. diyanet işleri başkanlığının ilmihali gayet usulüne uygun bir çalışma olsa da tek kaynak değil...

    karşı cins ile tokalaşmak ya da tokalaşmamak bir tercih meselesidir. nedense toplumda mizofobi gibi bir fobiye sahip olup tokalaşmaktan çekinen yahut sadece tokalaşmaktan hoşlanmayan bireyler hoş görülürken bu inanç bazında olduğunda aynı tutum sergilenmiyor. çeşitli kıyaslamalara ve örneklemelere gidilip bu kişiler yadırganıyor. karşı cins ile tokalaşmak şafii bir erkeğin abdestini bozuyor. bu adam abdestli olmaya özen gösteriyorsa illa tokalaşıp ardından abdest almak zorunda mı?
  2. 2
    tercih meselesidir. isteyen yapar, istemeyen yapmaz.
  3. 3
    psikolojik bir sorundur.
  4. 4
    beyninin her türlü kıvrımlarını hallenmek için kullanan uçkur düşkünü erkeklerin saygısızlık timsali davranışıdır.

    toplumumuzda bir kadın elini uzatmıyor sa tokalaşmak için, bir erkek önce kendisi uzatmaz bu saygısızlık olur. ama bir kadın elini uzatıyorsa ve erkek bu eli tutup sıkmıyorsa saygısızlığın dik alasıdır. komiktir la başta. demek ki bir temas ile neler geçiyo akıllarından. sapkın zihniyetli insanlar işte daha ne olsun.
  5. 5
    insanların birbiri ile tokalaşması bir iletişimin vermiş olduğu gerektir. zorunlu mudur kesinlikle zorunlu değildir fakat sen bi iş anlaşması için yapılan toplantıda elini uzatan adamın elini sıkma bak nasıl kapının önünde buluyorsun kendini. bayan kişisi eli sıkılınca göğüsleri sıkılmış gibi hissediyorsa, kendisni kirlenmiş hissediyorsa o ayrı. bu bir psikolojik sorundur. ne yani elimizde sik mi var amk?
    bu tabii ki tercih meselesidir kimse kimseyi zorlayamaz. fakat iletişimin kuvvetli olması gereken mekanlarda, bir iş görüşmesinde veya en basiti karşındaki insana nezaket gereği bu eylemin yapılmasında bir sakınca yoktur. amk hangi devirde yaşıyoruz lan.
  6. 6
    damat bunu iyi beceriyor.tokatlaşmıyor ama evli olmasına rağmen başka kadınlarla cinsel yolla birlikte oluyor..

    (bkz: basından)