kayıt

mahalleden arkadaşlar

  1. 1
    Selçuk Aydemir 'in keyifli,komik , akıcı kitabı. kitabı almamla bir göz gezdiriyim dedim ve 50 sayfayı okumuş bulundum. sabah iş olduğundan kitabı bıraktım ama alarm sesine bile uyanmayan ben kitabı okumak için 30 dk erken kalktım ve okumaya devam ettim.
    okuyun, okutun.
    ------------------------
    Tabletlerin, akıllı telefonların olmadığı 90'lar… Belki de çocukların "çocuk"olduğu, "çocuk gibi" oynadığı son yıllar… Küçükçekmece'nin küçük bir mahallesinde kendisine idol olarak gördüğü "mahallenin reyisi" İsmet'in gözüne, dahası çetesine girmek için bin bir takla atan Selçuk'un, bu uğurda iki arkadaşıyla birlikte çete kurup mahallenin altını üstüne getirmesinin mizah dolu hikâyesi… Kardeş Payı, Düğün Dernek, İşler Güçler, Çalgı Çengi gibi unutulmaz film ve dizilerin senaristi Selçuk Aydemir, 9 yaşındaki bir çocuğun para kazanmak için bulduğu akıl almaz yöntemleri, yediği kazıkları, hayal kırıklıklarını, başarma hırsını ve bu hırs uğruna yaşadığı trajikomik anıları yine 9 yaşında bir Mahalleden Arkadaşlar, bakkalı, camisi, tozlu sokakları, terk edilmiş evleri, tatlı rekabetleri, has abileri, dırdırcı kadınları, fırlama çocukları, Amigaları, renkli civcivleri, fragmanlı sinemaları, halı saha maçları ile 90'ların mahalle hayatına kısa bir zaman yolculuğu vaat ediyor.

    "Hey gidi günler…" demek de, "Bak, bunu ben de hatırlıyorum," demek de, "Ayy, bunu biz de yapmıştık!" demek de serbest. Selçuk Aydemir'den eğlenceli, heyecanlı, doludizgin akan bir kitap…
  2. 2
    kesinlikle kalabalık ortamlarda okunmaması gereken eğlenceli kitap. andımız kısmı ile beni on beş dakika gülme krizine soktu.
    kısacası okuyun..okutun...
  3. 3
    kimliği henüz çözülemeyen kimselerdir. nerdesin aşkım'a verilebilecek uygun bir cevabınız yoksa hemen bu arkadaşların kapısını çalabilirsiniz.
  4. 4
    yazarın henüz ilk kitabı.evet ilk kitabı fakat ilk kitabı olmasına karşın okuru kendisine bağlayan çokta etkili bir kitap oldu.yoğun baskılara rağmen şuanda ikinci kitabı yazıyor.liseden arkadaşlar

    bazı bölümlerinde duraklayıp gülme molası verdikten sonra devam ettiğim, önsözünü bile okuduğum tek kitap.
  5. 5
    Anne, baba veya sevgilinin kimlerlesin sorusuna cevap olarak söylenen kişiler.

    Kimsiniz ulan siz. Kim? Hangi mahalle? Nerde ne yaptınız? Kimliği belirlenemeyen şerefsiz adamlar...
  6. 6
    müthiş bir kılıftır. gerçekten var olmalarına rağmen yine de müthiş bir kılıftır.

    var olsunlar.
  7. 7
    hepsini tanırım pırıl pırıl çocuklardır.
  8. 8
    selçuk aydemir'in yer yer güldüren yer yer ders veren kitabıdır.

    Çocukluğunu anlatır.
  9. 9
    Selçuk Aydemir'in deyimiyle Ferhan Şensoy'un üvey kitabı.
    Gelirlerini koruncuk vakfına bağışladığı için daha güzeldir benim gözümde. Yalnız kitapta ufak isim hataları var. Kapıcı Erdal bir anda Bakkal Erdal oluyor, Neslihan yenge bir anda Nurten yenge oluyor.
    Kafa dağıtmak için okunası kitaplardan. Bir anda kendinizi doksanlarda buluyorsunuz.
  10. 10
    selçuk aydemir'in ilk romanı. erkek çocukların ana kahraman olduğu roman ve öyküleri okurken keyif alıyorum nedense. günümüz türk yazarlar arasında da böyle bir akım var gibi. alper canıgüz, emrah serbes yaptı bunu daha önce. alper canıgüz'ün yazarlığı zaten üst seviyede ama emrah serbes'inkini de severek okumuştum. demek ki konu beni çekiyor. selçuk aydemir'in romanında da yer yer kopukluklar, yer yer hatalar vardı ama genel anlamda akıcı ve eğlenceliydi. yer yer güldüren tasvirler vardı. ikinci kitabı olan liseden arkadaşlar nasıl merak ediyorum. araya 5 kitap koydum. onları okuduktan sonra liseden arkadaşlar'ı okuyacağım.
  11. 11

    -- spoiler için tıkla --


    ...
    "Oğlum gözünüzde büyütmeyin bu kadar adamı. Tamam, adam psikopat, tekinsiz, çok iyi dövüşüyor, kocaman çetesi ve köpekleri var, trenden atlıyor falan ama.."

    "Yemin ediyorum, o 'ama'dan sonrasını çok merak ettim Selçuk," deyip ve meraklı gözlerle baktı Serkan.

    "Ama adam bizden tırsıyor. Bizimle uğraşıyor," diye tek kozumu oynadım yine.

    "Ulan adam gece yarısı sokaktan geçen bozacıyla da uğraşıyor, dönen tekerlere küfrediyor, arabaları kovalayıp bağırıyor, köpek lan adam, bildiğin köpek!"

    "Biz de tasması oluruz koçum, korkmayın adamdan bu kadar."

    "Sen İsmet'in dayağını hiç yemedin, di mi? Beni bir dövdü kişiliğim oturdu Selçuk. Mete'nin göz rengi sürekli değişiyordu İsmet'ten yediği dayaktan sonra yeşilde kaldı, değişmiyor. Bozuk trafik lambası gibi oldu, gelene geç diyor."

    ...

    -- spoiler --
  12. 12
    çok eğlenceli bir kitaptır eğer 17 18 yaşındaysanız.
  13. 13
    selçuk aydemir'in safi kafa dağıtmak ve gülmek için okunabilecek kitabı. film ve dizi olarak çıkardığı işlerde doyum sağlayabildiyseniz, okuduğunuz sürece bu kitabında da -başlarında biraz sıkılabilirsiniz - eğlenebileceğinizi düşünüyorum. kitabın içindeki kıyaslamalar ve benzetmeler çok komik geldi bana ayrıca bazı tespitleri de harika. mesela baş karakter selçuk'un ufak yaşlarda akrabalarla iş yapılmayacağını anlaması :d "doğru yoldasın koçumm" nidaları attırıyor insana. sanırım filmi de çekilmeye başlamış. umarım kitabını kirletmeyen, güzel bir film olur.
  14. 14
    benim hiç mahalleden arkadaşım olmadı. öyle mahalleliyle çok samimi değildim. hiçbir zaman bu deyimi kullanamadım.