kayıt

çilekli süt

  1. 1
    içinde çilek parçacıkları veyahut çilek aroması barındıran süttür.

    bütün sütler bir tarafa, çilekli süt bir tarafa.

    içiniz, içiriniz.
  2. 2
    bir muzlu süt değildir. olamaz da...
    • Bunu şu an görüyorum ve eksi veriyorum....
    • Ağız tadın olmadığı için seni hoş görebilirim.....
  3. 3
    süt içmek başlığındaki girdimin etkilerini görmemi sağlayan, desteklerini gördüğüm için sevindiren girdinin içinde barındığı başlık.

    evet sözlük insanları sütün her çeşidini, içiniz, içtiriniz.

    çilekli süt de çok lezzetlidir. bayılırım.

    cheerz.
  4. 4
    Seneler sonra bu başlığa artık bir tarif kazandırmak gerekir diye düşünerekten, tamamen ev yapımı, cillop gibi bir çilekli süt yapım meşgalesi ile buradayım.

    Taze yahut dondurulmuş iki su bardağı çileği blender ile iyice eziyoruz. Püre haline gelen çileklere bir su bardağı şeker ve tekrardan dörde bölünmüş halde bir bardak çilek ekliyoruz. Bu karışımı sos tenceresinde kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca yaklaşık bir dakika bekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Karıştırarak soğutuyoruz. Oda sıcaklığına gelen püreye tekrar bir su bardağı parçalanmış çilek koyarak yine bir dakika kaynatıyoruz. Ardından aynı işlemi uygulayarak soğutuyoruz ve el yakmayacak kıvama gelince buzdolabına koyuyoruz.

    Bir gün sonra püremizi buzdolabından alıp uzunca bir bardağın dibine bir miktar koyarak bardağı sekiz yapacak şekilde çalkalıyoruz. Daha sonra bir miktar soğuk ve tam yağlı süt ekliyoruz. Yine taze çilek parçaları koyuyoruz. Üzerine bir miktar püre, bir miktar süt ve çilek parçacığı derken birkaç kat olacak şekilde bardağı tamamlıyoruz.

    Afiyet olsun.

    Not: eğer daha viskoz bir içecek isterseniz sütü krema ile köpürtebilir, shaker ile kabartabilir yahut vanilyalı dondurma ile karıştırabilirsiniz.
  5. 5
    çileğin sadece meyve olarak tüketilmesini savunan birisi olarak sevmediğim süt. sütün tadını bozduğunu bile iddia edebilirim
  6. 6
    muzlu süt kadar iyi olmayan ama yine de güzel olan süt
  7. 7
    Gözümü kapatıp içirseler çilekli olduğunu anlamam. Öyle bir aromalı süt.
    Alpella çikolatalı süt olamaz hiçbirisi.
    Cam şişedeki içim çikolatalı süt de fena değildir. Ama çilekli süt içenler damak tadı olmayan çakma sütçülerdir.
  8. 8
    çilekle üretilen süt olan süt bu süt türü.