kayıt

bir daha hiç aşık olmayacağını bilmek

  1. 17
    aşık olduktan sonra pek de bir sik olmadığını görünce girilen hal. eskiye dönsem aşık olup 4-5 yıl kalbime estiğince sürüklenmek yerine aklımla hareket etmeyi dilerdim.
  2. 16
    Bilmek değil de o hissi iliklerine kadar hissetmektir. Geçer o geçer sırtını sıvazladığında gazını çıkarmayan bebek yoktur.
  3. 15
    Vahiy mi geldi kardeşim bu ne bilmişlik. Geçer geçer bir daha ki sefere daha çok aşık olabilirsin hatta. İlla edebiyat yapacaksanız buyrun tabii mani olmak istemem.
  4. 14
    cok edebiyatI yapIlasI veya kafaya takIlasI bir sey degil bence, baska ilgi alanlarI bulunabilir.
  5. 13
    bilmek mi... insanoğlu neyi bilir ki... şu ergen triplerini bir kenara bırakmak gerek.

    (bkz: su akar yolunu bulur)
  6. 12
    Benim için bir sonraki öğünü görene kadar ancak devam eden durumdur.
  7. 11
    genelde ayrılık acısı tazeyken gelir bu his ama merak etmeyin ilk fırsatta yelkenleri suya indirip yeni bir aşka açılacaksınız.
  8. 10
    böyle bir şey yok bence. insan birçok kez aşık olur, hatta aynı anda birden çok kişiye bile olabilir. aşk bulunmaz bir şey değil. yok hayatımın aşkıydı, bir daha asla böyle olamam falan hikaye.
  9. 9
    eğer insan kendinden eminse başına gelebilecek durumdur. Ama her zaman büyük konuşmamak lazım tabii ki... Hayat bu.
  10. 8
    taş gibi bir hatunla/adamla sevişince geçer.
    (bkz: insanın bildiğini zannettiği bir şeyi, öğrenmesi imkansızdır)
    (bkz: epiktetos)
  11. 7
    salya sümük ağlatır sözlüğe yazı yazdırır be.

  12. 6
    yanılsamadır.
  13. 5
    Bilinemeyecek olan.. aşkı zaten madde de arıyorsan sıkıntı var demektir. Aşk bir erkeğe yahut kadına bağlayabileceğin salt tenden oluşan bir duygu değil ki..
    İlla olamayacağım diyorsan da etrafına bir daha bak derim..
  14. 4
    Bilmek değildir o, zannetmektir.

    Çoğu insanın yaşadığı sıradan bir durumdur ayrıca. Öküzlük yapmak istemem ama bir kişiyle bir geleceğinizin olmaması başkasıyla olmayacağı anlamına gelmiyor. Çok sevmiş ya da çok sevilmiş olabilirsiniz ama bu, bu duyguları tekrar yaşamanıza engel değil.
    Mutluluk bir kişiye odaklı değil o olmazsa da çok mutlu olursunuz. Sadece kendinizi biraz zamana bırakın geçer.

    Ayrıca gözünüzü seveyim bırakın şu gereksiz duygusallıkları.
  15. 3
    hayat karşısında her zaman bir çocuk kadar cahil kalmaya mahkum insan için tatlı ve inandırıcı bir rüyadır.

    geleceği ufacık bile olsa görebiliyor olsaydık tiyatro salonlarında çıt çıkmazdı, buna rağmen aşk kadar yaşanmadan anlaşılmayacak bir şeyi sezebileceğini, onun hakkında en ufak bir fikre sahip olabileceğini düşünmek gözlerini kapatınca kimsenin seni göremeyeceğini zannetmek kadar sevimli, çocukça ve komik.

    ve bunu diyen kişi yaşayabileceği en yoğun aşkı tatmamıştır, başka türlüsüne inanmakta zorlanırım. çünkü tam anlamıyla duygu dünyasını genişletecek bir şeydir o. hayatta daha fazlası olduğunu öğrenmek ve yetinemez hale gelmektir, her şeyde daha çok şey beklemek, görmek, orada olduğunu bilmektir. bu bağımlılıktır. ve overdose'a götüren, bir defa yakalayıp sonsuza kadar aynı tadı kovalatan ama yakalamanın mümkün olmadığı bir tipi de değil. hep daha iyi, hep aynı beklenmeyişi barındırarak, insanı kıç üstü oturtarak gelen bir şey.

    bundan sonra hayattan daha azını bekleyebilmek, umudu yitirmek, bir yerlerde böyle bir şeyin yeniden mümkün olduğunu bilip yerinde durabilmek insanın her zerresine karşı, neredeyse paradoks.

    konuşturmayın adamı da gidin sevişin.
  16. 2
    aşık olmaktan vazgeçmek için sebep değildir. bu duygular tadılmalıdır.
  17. 1
    son aşkın o olduğunu düşünen insanın kapıldığı histir. ama rahat olsun daha olur.