kayıt

fırat yılmaz çakıroğlu

  1. 23
    Ülkede Türklük kadar ifadesi zor bir şey yok. Şaşırtıcıdır ki öldürülen/şehit düşen/ölen bu adam, kimsenin kapak resmi olmayacak. Vatan, millet, kültür, dil, din gibi 'belirli bir iktidar alanının' inşası ile oluşmuş, sonrasında kimlik için çelişkilere meyil veren bu elzem durum, elbette elle tutulur değildir. Ülkenin isminde gecen millete ait o isim, bakın Türk diyemedim, unulmayı bırakın ötekileştiriliyor.(evet bu bir yargı) ve bu isim daha ne kadar pısırık bir şekilde kalabilir? Ölenler, ölecek olanlar için rahmetler olsun da; ben Şu an sadece hayret ediyorum!
  2. 24
    70'lerde 80'lerde idam edilen sağcıları say desek taş çatlasa bi tane iki tane sayabilecek insan deniz diyor, mahir diyor, berkin diyor ama fırat diyemiyor. berkini de konuştuk, aç bak ulaş bardakçı'yı da konuştuk ölüm yıldönümünde. ama müsaade edin de ideolojisi uğrana ölen diğer insanları da analım. fırat çakıroğlu'nun diğerlerinden hiçbir farkı yok. kendisi şerefiyle öldü. diğerleri gibi.
    ama görüşü sizinle uyuşmuyor ya, hemen bok atın. "su testisi su yolunda kırılır" demişler. bunu demeye hiç utanmıyor musun? 45 sene önce aynı cümleyi karşı taraf kurduğunda kızmamış mıydın? şimdi niye aynısını sen yapıyosun?
    i.hizliresim.com/...
  3. 25
    ölümünün üzerinden 1 yıl geçmiş isim. büyük ve üzücü bir fedaydı belki bu ama ege'yi yeniden üniversite yaptı ve halkın içindeki milliyetçi ruhu harekete geçirdi. sadece ülkücülerin alperenlerin değil herkesin milliyetçi olmasını sağladı.
  4. 26
    he amına koyim he, 200 kişi stant bastı, delikanlının biride bastı bıçağı değil mi ? hayırdır lan yanlarında cüneyt arkın vardı da oradan oraya mı atladılar gevşekler sizi. bir bok yediniz arkasında durun bari, karı gibi oranız buranız oynamasın ılıklar sizi.

    kahpe soylular, bu ülkede pusu atmayı da, polisin arkasına saklanmayı en iyi siz bilirsiniz fıratlar değil orospunun çocukları zira iyi bilirim ben o bez parçası bayraklarınızı yere atıp kaçtığınız günleri. az sabredin az onlarıda hatırlatacağız.
  5. 27
    dün televizyonda "ege üniversitesi'nde karşıt görüşlülerin kavgasında bir öğrenci hayatını kaybetti" şeklinde bir alt yazı gördüm. üniversite yıllarında bornova ülkü ocağı'na gittiğimden üniversite teşkilatının önemli kısmı arkadaşımdır, tanıdığımdır. askerde bulunduğumdan dolayı haber alma olanağım çok az. internete girdim. baktım ki fırat kardeşimmiş. kendisi arkadaşımdı. yukarıda bazı zerzevatın yazdığı gibi reisçilik falan da oynamıyordu. o teşkilattaki herkes çok donanımlı ve samimiydiler. fırat çakıroğlu kardeşim de davası uğruna hayatını ortaya koymuştur.
    mekanın cennet olsun kardeşim...
  6. 28
    Allah rahmet eyleyesidir. Ruhun şad olsun. Hakkını helal et kardeşim. İnşallah kemiklerinin sızlamasına izin vermeyeceğiz. Zalime göz açtırmayacağız. Başaracağız başaracağız başaracağız !
  7. 29
    kendisini öldüren tutuklu sanık Nurullah Semo, ağırlaştılmış ömür boyu hapis cezası ve ayrıca 'örgüt üyesi olmak' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
  8. 30
    dün akşam vefat eden ege üniversitesi öğrencisi genç adam. allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. ülkücü mü komünist mi bizi ilgilendirmez. atatürkçü bir adam. "karşıt görüşlülerin kavgası" deyip olanları görmezden gelen, sağ-sol kavgası gibi göstermeye çalışan basına söylenecek söz çok aslında... bu genç, pkk'lı bir grup tarafından öldürülmüş, bu açık. fakat medya "nasıl yapalım da sürece zarar vermeyelim, pkk ile ilgili kötü bir haber yapıp insanları galeyana getirmeyelim, yoksa bir telefonla kovuluruz. 'seni üzdük mü patron' demesin sonra gazete patronumuz... " gibi bir düşünce yapısına sahip olduğu için otosansüre geçmişler her zamanki gibi.
  9. 31
    ölümüne sevinilecek, oh olsun diyebilecekler ortadadır. teröristler. onlardan olmayıp, bu gencecik insanın ölümüne sevinmek abesle iştigaldir.

    aga bırakın bu işleri, adamın ideolojisi bir yana hayatı bir yana, bu çocuğu öldürenler terörist idi! bunu göz önünde bulundurun!
  10. 32
    bazı orospu çocuklarına ölümünün üzerinden aylar geçmesine rağmen halen dert olan dostum. daha önceki olayların birebir içersinde olmasam, fırat'ı ve diğerlerini tanımasam, kamera kayıtlarını ve iddianameyi bilmesem denilenlere inanacağım da. o değil de şimdi kendilerine orospu çocuğu dedim diye ağlayanlar olacak. yönetim bunları kollayacak falan. pöfff hep aynı şeyler.
  11. 33
    gereksiz yere ölmemiştir benim gözümde. ha şöyle bir şey var: keşke siyaset taşlı-sopalı kavgalara sebebiyet vermese. sadece tartışarak sorunlar çözülebilse. keşke gencecik insanlar can vermese böyle bir sebepten. ama şöyle de bir şey var ki, fırat olmasa, o olmasa, bu terör sempatizanı orospu çocuklarının neler yapacaklarını benim anlatmama gerek yok sanırım. yakın zamanda üniversite okumuş veya şu an okuyan kişiler çok iyi biliyordur bunların üniversitelerdeki oluşumlarını.
  12. 34
    (bkz: Unutursak kalbimiz kurusun)
  13. 35
    karşıt görüşlü bir öğrenciden ziyade pkk üyesi olan bir kansız tarafından öldürülen öğrenci.
    allah rahmet eylesin.
  14. 36
    Geldi kahpe şubat.
    Gitti koca Fırat.
    Unuttuk sanma reis.
    Acımız taze, kinimiz diri!
  15. 37
    iddiaya göre 200 kişilik bir orduyla 25 kişilik stant basmaya giden ülkücü genç, karşıt görüşlüler tarafından öldürülmüştür.

    şimdi gelelim olaya, en ufak bir olayda hewalciklerin ellerinde kamerayla "zulüm görüyoruz" diye ortalıkta yakındığı gerçeği varken, 200 kişilik koskoca bir ekip 25 kişilik standı basmaya gidiyor, üstüne üstlük 25 kişiden birisini bıçağı çekip 200 kişi arasından ege üniversitesi reisine saplıyor? bak bak bak olaya bak. ulan 200 kişiye karşı 25 kişi ne yapabilecek? kimde var o cesarette çıkartıp reislerine bıçak sokabilecek?

    kendisinin de, oktay vural'ın da yaptığı açıklamada "can güvenliğim yok" dediğini görüyoruz. can güvenliği olmayan, sınava polis eşliğinde giren bir insan nasıl 200 kişi ile birlikte stant basabilir? buna cidden inanıyor musunuz? hadi inandınız. savunduğunuz kişiler kim?

    ege dahil bir çok üniversite de faaliyet yürüten terör örgütü mensupları. bunlar girerler sikik bi bölüme, orda 15 yıl okuyorum ayağına kendi örgütlerini yayarlar. bakın iki karşıt görüş yok burada, terörist ve vatansever çatışması var. azıcık mantığı olan, yani iq seviyesi 10-20 arasında olan bir insan bile anlayabilir bu olayın düzmece olduğunu. ha, inandırıcı gelmedi mi? nerde 200 kişilik ordunun stant basmaya gittiği görüntüler? ulan 200 kişi diyoruz 200. bir insanda merak edip "dur çekeyim de bi olaylar olur" demez mi? sürekli mazlum edebiyatı yapan hewalcikler bunu nasıl kayıt altına almadı? cevap basit: böyle bir şey yok. fişlenmişti zaten, daha önceden haber verilmişti şehit edileceği. rektörlüğün bu piçleri üniversitesinde barındırması, göz yumması halinde bu yapılacaktı. rektörlükte buna paşalar gibi göz yumdu.

    neyse küçük hewalcikler, içinizde ne tartışıp konuştuğunuzu biliyoruz. ne yaptığınızı da biliyoruz. iç savaşta yakındır zaten. sokakta oluk oluk kan akarken fırat ölümsüzdür diye haykıracağız. o zaman ne yapcaksınız bakalım?
  16. 38
    bakın, fırat genç bir insandı. Milliyetçi görüşleri benimsemiş, geniş bir çevresi olan, aynı zamanda okulunu bitirmeye çabalayan bir gençti. okuduğu okulda terör örgütü militanları tarafından tehdit ediliyor hatta sınavlara sokulmuyordu. Ve onlar tarafından kasıtlı bir şekilde öldürüldü. Genç, temiz, hayalleri olan bir insan öldü. Yok artık. Bir daha geri gelmeyecek.


    Durum böyleyken oh olsun diyen, bunu diyene alkış tutan her kim varsa tanrısı her kimse ondan bulsun. insan artıkları.
  17. 39
    Olayın üzerinden bir seneye yakın bir süre geçmesine rağmen hala ege Üniversitesi edebiyat Fakültesi'nin ılımlı çakma solcu ve Kürt öğrencileri tarafından sözlü linç edilen mekanı cennet olasıca öğrenci.

    Ben bu olay olduğunda fakültede değildim ancak bu kadar orospu evladı arkasından hala atıp tutuyor ise gerçekten de sadece ideolojisi uğruna kasıtlı olarak katledilmiştir.

  18. 40
    vaktiyle bir fırat varmış, var olsun.
  19. 41
    Aşkınla senin bunca gönül etmede nale...
    Uğrunda akan gözyaşımız oldu şelale.
    Onmaz kara sevdamızı kan söndürecektir...

    O füsunkar ve güzel gözleri her kalbi deşen
    Öyle bir nazlı kızın aşkına düştüm ben ki...

    Ey bir eşi bulunmaz fedakar,mert arkadaş!
    Kıskandırdın bizi sen,bak ölümün ne kadar şanlı!

    Arkadaşımızın mert ve şan dolu göğsünde
    Şehitliğin nişanı kızıl bir gül açıldı....
  20. 42
    Vefatının 2. Senesinde rahmetle andığım genç.
    Mekanı cennet olsun.
  21. 43
    vefatının 2. yıl dönümü.

    üniversitelerde neden siyaset olmaması gerektiğinin kanıtı aslında. görüşü ne olursa olsun insanlar okulda eğitimine odaklanmalı. ne insanlar okula siyaset sokmalı ne de devlet okulları bir siyaset aracı olarak organize etmeli.
  22. 44
    bundan üç yıl önce kahpece şehit edilmiş bir vatan evladıdır.
    unutmadık yiğidim.
  23. 45
    Ruhu şad olsun..
  24. 46
    " Ölüme karşı göz kırpmadan yapılan her saldırış, büyük bir ülkü için çekilen her kılıç; bil ki boşuna değildir. "

    (bkz: Hüseyin Nihal atsız)