kayıt

özgecan aslan

  1. 1
    üç tane orospu çocuğunun önce tecavüz ettikleri ardından da yakarak öldürdükleri gül gibi kızdır. yazık gerçekten yazık böyle şeyler ne zaman son bulacak ülkemizde. allah ailesine çok büyük sabırlar versin...
  2. 2
    (bkz: türkiye'de adalet)
  3. 3
    vicdanları kabartmış olan insan.

    sosyal medyada sürekli resimleri falan paylaşılıyor, sürekli birileri küfrediyor, öfkeleniyor. açıkçası sikimde olmayan kızdır.

    yarın unuturlar, sevgililer günü hem.

    (bkz: öldü kurtuldu) xd
  4. 4
    içimizi yakan bir gencimiz daha. nasıl mahlukatlar yaşıyor bu ülkede artık çıldıracak duruma geldik. gencecik kıza tecavüz et birde üstüne delilleri yok edebilmek için kızı yak. bazı insanlar gerçekten.... hiç bir sıfatı yakıştıramıyorum, ne desem az gelecek.

    böyle mahlukları duydukça idam kelimesi anlam kazanmaya başlıyor. kimse bana insan haklarından bahsetmesin o kızın ve onun gibi nicelerinin hakkı yok muydu?
  5. 5
    bununla dalga geçebilen mahlukları her an sapkınlığa hazır ve bunu yapabilir gibi görüyorum.

    bir ülke ve içinde yaşayanı düşünün; önünde kızlar gelişine tacize uğrar, üç beş namussuz yolunu keser, takip eder, yüz bulamaz hatta küfür yer tüm sapıklar birlik olur ve bunların hepsini koca şehir,esnaf,mahalleli pespaye gibi izler umurunda olmaz. ancak kendi eşleri kızları kafasını dışarı çıkaramaz el altından iş çevirir mecburen, kadın baskılanır da baskılanır..

    işte bu baskılayan şeref yoksunları buldukları her fırsatta taciz, tecavüz, vahşet ve sözde inançlı,sakın umutlanmayın pekala da okumuş meslek sahibi dışa vurumu ne ara olacağı belli olmayan o..rospu yavrusudur. annesi hatalıdır dünyaya bir canavar getirmiştir.

    içeriğini sebebini s..tir et. nasıl nefes alıyorsunuz hala? nasıl parça parça yakılmaz gebermez bunlar? nasıl rahatsınız lan birisini adına yanıp kül olamayan, kendi etrafında yaşayan meleklerini düşünmeyen başka bir ülkede yaşıyormuş gibi duyarsız.. seyirci!!


    lanetler ülkesinde şerefsizlerin kıydığı bir melek daha, tutamadığınız hakim olamadığınız yerleriniz kurusun topunuzun.
    cehennem ülkesinde namusunla bile ölemez geberirsin! kızarmayan yüzünüze lanet olsun.

    ne diyeyim ben sana kızım?söz mü var?
  6. 6
    kendisine yapılanları tanımlamak ve bunu yapanlara haykırmak için kelime dağarcığımda uygun hakaret bulamadığım rahmetldir. kendisine kıyanlar yakalanmış gibi gözüküyor. ama esas işin renginin değiştiği nokta bundan sonra başlıyor. bu suçlulara bu ülkenin adalet sistemi hakketiklerini hatta mümkünse hakketiklerinden fazlasını ceza olarak verebilecek mi? üzülerek bu konuda umut olamıyorum diyorum.
  7. 7
    Canavarca işlenen bir cinayete kurban giden kızdır. münevver karabulut cinayetinde olduğu gibi kamuoyu baskısı oluşturulması şarttır. zira kısa bir süre önce de adana'da bir gencin sevdiği kızı ailesi vermiyor diye kızın 6 yaşındaki kız kardeşini önce bıcaklayıp ardından yaktığını unutmamak gerek. Kadın cinayetleri furyasına bir de yakarak öldürme ya da öldürdükten sonra yakmanın önüne geçilmesi şarttır.
  8. 8
    çok kötü bi cinayete kurban giden 20 yaşında hayatını kaybetmis mersin'de yaşayan bi vatandaşımız.
  9. 9
    (bkz: bu son olsun)
  10. 10
    Bir erkek hatta insan olarak kanim dondu. Bu ulke gercekten de ne ara bu delirdi ne ara bu kadar sapitabildik ve ne ara kendimizden gectikte bir gencecik insana kiyabiliyorlar anlamiyorum. tek sucu kadin olmakti sanirim ozgecanin gozu donmus gerizekalilar turk televizyonu ve siyasetinden aldiklari rahatlikla her seyi yaptilar. Su ulkeden siktir olup gitmek istsdim su gencecik kizcagizi gordukten sonra. Avrupada kk insan iliskilerine bak birde bkz orta dogu insan iliskileri..
  11. 11
    (bkz: kadınları kırmayınız efendiler)
  12. 12
    Bir kez daha insanlığın öldüğünü gösteren olaydır. En kötüsü Özgecan'ın bir iki gün sonra hatırlanmayacak olması. Ta ki, bir tecavüz olayı daha vuku bulana kadar.
  13. 13
    katledilen genç kız. tecavüzün aslında bir insan suçu olduğunu unutan, kadınına değer vermeyen toplumda özgecan aslan ne ilktir ne de son olacaktır. 20 yaşında daha yaşayacağı onca yıl varken otobüse biniyor diye hem tecavüze uğruyor he yetmiyor öldürülüyor he yetiyor mu adamlarr için yine yetmiyor bir de yakıyorlar.

    evleneceği kızı illa bakire olsun, iffetli olsun aman namusundan feragat etmesin denilen bu kahpe toplumda bu kadar namussuz bu kadar orospu çocuğu nasıl oluyor insanın şaşırmaması elinde değil.

    müslüman bir toplumun cenneti kadınların ayaklarına sermişken sen nasıl oluyorda ona bu kahpe dünyada ona cehennemi yaşatıyorsun.

    düşünsenize bi ana var kızına bağırıyor ama onu çok seviyor akşam canım ölüm haberini alıyor yarındası kenddi elleriyle kanlı, tecavüz edilmiş, yakılmış kızının cansız bedenini toprağa kenddi elleriyle koyuyor. benim yazarken içim acıdı.

    umarım katillerin kenddi kanlarında boğulur.

  14. 14
    türkiye'de ne ilk ne de son iğrenç bir şekilde öldürülen kızlarımızdan, vatandaşlarımızdan olacak. maalesef. münevverler, özgecan'lar. daha adını sanını duyup bilmediğimiz, magazinelleşmemiş, belki de yeterli ses çıkarılıp, magazinel hale getirilip insanların duyulması sağlanamamış nice insanlarımızın kadınlarımızın olduğu bir ülkedeki vehametin yine ta kendisini gördük.

    ekşi'de şöyle bir konuyla ilgili girdileri okur iken, bir tanesinde (linkleri paylaşıp sinirlerinizi bozmayacağım. siz kendiniz gider ordan bakarsınız.) yazar bir arkadaş, zanlının * facebook hesabından cinayet gününden hemen öncesi günlerden birinde çektiği elinde hapların olduğu bir fotonun ve aynı tecavüz ekibiyle birlikte selfie yaptıkları at hırsızı cinayet ekibinin fatmagülün suçu ne izlerken adlı fotolarını koymuş, ki bu adamlar neyin kafasını yaşıyormuş anlayabilelim diye. zannederim * dizide haplanıp kıza tecavüz eden bir ekip varmış. aynı allah tarafından yaratıldığımıza inanmadığım bu yaratıkların sanırım ilham aldığı bu konudan dolayı böyle bir mevzuya girdikleri gayet net bir şekilde açık. *

    şimdi peşin editle belirtiyorum: ya burada ya da herhangi bir sözlükte, ekşi olur, uludağ olur, fark etmez, inanın bana, samimi diyorum, inanın bana, "o saatte dolmuşa yalnız binen kızın gerçek amacı" yahut "kesin adamları tahrik etmiştir" vb. başlıkları, yorumları yazacak ruh hastası oluşumlar olacaktır. bekleyin ve görün. ben gerçi bunları yazarken başka bir yerde benimle eş zamanlı olarak bu dediklerimi yazmakta olan canlı türleri bile olabilir. yine de her zamanki gibi, "senin de anana bacına aynısını yapsalar" tarzı ifadeler tabi ki bu mikrobakteriler için önemli olmayacaktır. çünkü onların ailesindeki kadınlar dolmuşa binmezler, binerlerse tek başına binmezler, hadi tek başlarına binseler o ölen kızların yaptığı gibi(!) tahrik etmeyeceklerinden asla kendi başlarına böyle bir şeyin geleceğini düşünmeyecekleri şekilde sırf orospu çocukluğu yapıp kendi analarına küfrettirip bundan orgazm olacaklardır. bu da bir ruh hastalığı tabi.

    yukarıdaki konu dışındaki diğer sosyolojik görüşlerim:

    yalnız dikkatimi çeken diğer bir konu, aslında benim de istediğim şekilde, her bu tarz olaylar sonrasında ve genel bir düşüncem olarak idam cezasının gelmesi. gerçi hoş, sırf sen ben o biz siz onlar istiyor diye kanun değişmez. belki de popülist bir his bilemiyorum ama diğer yandan hem gerekli olduğuna hem de bizim ülkemizde uygulanamayacağına inanıyorum. sebebini aşağıda yazacağım. şimdi hiç humanist şekilde "ama insan haklarına aykırı bla bla.." "çağa uygun değil" vs. denmesin.

    abd, demokrasi ve insan hakları olayının tillahını uygulayan bir ülke olarak idamı kaldırmazken, biz mi idam kullanmazken insan haklarına tam uyuyoruz? her şeyde de abd'yi örnek gösteren ergen tipler gibi davranmıyorum. adamların birçok şeyi bizden "düzgün" işlediği için mecburen örnek olarak verilmek durumunda olan birçok uygulamaları var.

    şimdi, idam cezasını abd uygularken yarak kürek önüne gelene, yahut canının istediğine idam cezası vermiyor. * tarafsız ve babasının oğlunu bile eşit teraziye koyan bir hukuk sisteminde, teknolojisini de iyi kullanarak bir insanın ölüm cezası alınacak suçlardan birini işlediğine kesin emin olduğu kişilere idamı uygulamaktadır. türkiye'de bu uygulanamaz. çünkü, adamı senelerce yatırıp ayy sen masummuşsun hadi çık meseleleri burada yaşanmıyor mu? hadi adamı idam ettin, bunun geri dönüşü var mı? türkiye'de idam olsa idi, öldükten sonra masumiyeti kesinleşecek binlerce can gidecekti. dolayısı ile sen bunu burada uygulayamazsın. haa benim gönlümden geçen, abd gibi sağlam hukuk yargı sistemi ve adli tıp, teknoloji ile idamın olması ama bunlardan hiçbiri bizde yok. o yüzden türkiye'de idam bir risktir. olması da mümkün olamayacaktır. belki de suçu olmadığı kesinleşen ilker başbuğ paşa vatan hainliğinden idam edilecekti? ha?

    gelelim işin bir de siyasi boyutuna.

    hep deriz şu idam edilsin bu asılsın sallandırılsın falan. bakın, idam demek devlete meşru ve yasal cinayet işleme hakkı vermektir. sanki bizim asılsın kesilsin dediğimiz her adam asılacak, idam edilecek falan filan. bırakalım bu işleri. milyonlar apo asılsın der, adama özel ada tahsis ederler, yarak kürek bir suçtan başka bir canı idam ederler. zannediyor musunuz siz her dediğiniz adam idam edilecek. türkiye'de idam olursa böyle olur. sonra gelelim, sırf demokratik siyasi görüşünü belirtiyor diye vatan haini hükmü verilip, idam edilecek insanlar olacaktır. ki zamanında deniz gezmiş örneği.. ha bugün olsa meydanlarda, gezi zamanlarında ölen gençlerimiz "es kaza(!)" ölmeyip, belki de tutuklanıp aynı şekilde yine idam yoluyla öldürüleceklerdi. dolayısı ile türkiye'ye idam bu gibi sebeplerden dolayı gelemez. ki şu an anayasa mahkemesinin ve hsyk'nın da düşmesi ile, babasının hukuk sistemini oluşturup kuran, kullanan bir devletin eline kimse idam sopasını geri verip bunları tekrar veya kendi aleyhinde yaşamak istemez. zannetmeyelim ki bizim dediğimiz kişilere uygularlar.. sırf bu yazıları burada yazıyorum diye bana uygularlar ama bu adamlara bir şekilde uygulanmaz bu ülkede. bu kadar net.

    neyse konumuza dönelim.

    özgecan'ın acısını ailesi ömürlerince yaşayacaklar ancak bu adamları öldürsen 5, bilemedin 10 sn. çekeceği acıdan sonra huzura ermiş oluyor. o yüzden bir ömür yarrağı yiyeceği bir ceza varken buna zaten gerek yok. ama umarım, bu ülkedeki hukuka göre, sırf mahkemede "hakim bey" dedi diye "takım elbiseyle hakim karşısına çıktı" veya "sakal traşı oldu" diye "iyi hal"den, yahut benzeri birçok şeyden ceza indirimi alıp, 5-10 sene yatıp çıkmazlar. bu konuyu özellikle takip edeceğim.

    not: uzun zaman sonra ilk kez bu kadar uzun bir girdi yazdım. bu kadar uzun yazmasa idim bu konudaki ve bu ülkeden tiksinmişliğimi başka türlü ifade edemeyecektim.

    edit: tuğçe kazaz'ın sikimsonik, zavallı gündeminden daha önemli olduğunu düşündüğüm, hatta salt benim önemli olduğunu görmem değil, sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla birçoğumuzun bu konunun vehameti ve hassasiyetini paylaşmaları sebebi ile, yönetimden şahsen tuğçe kazaz'ın değil, bu konunun sabit tag haline getirilmesi ricasında bizzat ben bulundum. yönetime de aynı şekilde anlayışı ve hassasiyeti için teşekkür ederim.
  15. 15
    yeni türkiye'de normal bir durum . artık kadın katline dur demeliyiz . edi bese !
  16. 16
    Toplumsal kurallar,genel ahlak kuralları ve bastırılmış duygular sonucu bir kadın daha sapkın ve "kadın-erkek eşit değildir" diyen dinci-faşist zihniyetin kurbanı olmuştur ama cenazesinde kadınlar İslam tarihinde bir ilki yaşatmış, devrim gerçekleştirmiştir. ilk defa bir cenazeyi kadınlar sırtlamış ve namaz zamanı ön safha kadınlar geçmiştir. konu "hak" olunca değil anayasalarınız, tanrılar bile mani olamıyor bazı şeylere.
  17. 17
    idamın şart olduğunu bir kez daha hatırlatan vahşi bir cinayete kurban gitmiş gencecik insan. bu masum insana nasıl kıydınız lan şerefsizler? yatacak yeriniz yok yatacak.
  18. 18
    maalesef ve maalesef yirmi yaşında solup giden, kuruyan genç bir kadın...
    ahlanıp, tühlenip, yazıklar çekmek yerine; cesedi hala sıcakken tecavüzcü ve katillerinin hakettikleri cezayı almasını diliyorum. çünkü zaman üzülmenin zamanı değil, harekete geçmenin, başka kadınların, kız çocuklarının özgecan olmaması için çalışma yapılması gerekir.
    tüm dileğim; münevver karabulut, özgecan aslan, hasret daşlı ve nice isimleri unutulmuş kadınların çoğalmaması. özgür ve güvenli yaşam her kadının hakkı!
  19. 19
    birxsozluk.com...
  20. 20
    Yazık. Bir genç kız daha suçsuz yere yaşadı bunları. Idamin geri getirilmesini temenni ettiriyor bu tür olaylar.
  21. 21
    tam yirmi yaşında avm'de akşam yemeği yedikten sonra 3 tane hayvanın tecavüzüne uğramış, bıçaklanmış, öldürülmüş ve de yakılarak dereye atılmış kadınımız. insan şaşırmıyor. sanırım zanlılardan ikisi bir de baba-oğul.

    insan ne diyeceğini şaşırıyor. "kesin aranmıştır." diyenlerle beraber bilinçlenenler de var. fatmagül'ün suçu ne'yi beraber izledikleri fotoğrafa bakıyor insan, kanı donuyor. kanı. öylesine iğrenç ki durum. kamu oyu oluşturulmalı kesinlikle ve en ağır şekilde ceza almaları sağlanmalı aksi taktirde adaletin yerini bulacağına dair şüphelerim var.

    biz bu cinayetin işlenmesine izin verenleriz esasında. klavyeler başında lanet edenler. kahkaha atan kadın mevzusuyla, mini etek giyen kadınla, tayt giyen kadınla tiye alır belki yarı savunur şeyler yazarken erkek çocuklarını yetiştirmekte ne kadar da geri kaldık. profilinde bir o kadar da alkollü iken araba kullandığı fotoğraflar var. bu son kadın cinayeti değil. olmayacak. biz bunları yazarken kocası tarafından öldürülesiye dövülenler, tecavüze uğrayanlar var. dün gece yonetici adayi ile konuşurken anlatmıştım: üst kat komşum muhtemelen kocasından şiddet görüyor. Bağrışlar, havada uçan eşyalar, cam kırılma sesleri, küfürler... Kadından pek bir ses gelmiyor. Evin içinde eşyalar müthiş bir hızla sürünüyor gibi. En sonunda da bir elektrik süpürgesi çalışıyor ve kadın hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Anneme polisi arayalım dedim ama annem kadınla konuştuğunu, adam elini kaldırırsa saatten falan hiç çekinmeden gelmesi gerektiğini söylemiş kadın da sorunumuz yok demiş. ve ben "ulan ya bana da bir şey yaparsa?" diyip üst kata çıkmadım, ben "kocamla sorunumuz yok." der diye polisi aramadım. ben beyinsizce bahanelere saklandım.

    insan yazmaya utanıyor. allah ıslah etsin bile diyemiyorum, allah bin belalarını versin.
  22. 22
    (bkz: boğaz düğümlenmesi)
  23. 23
    Bu aklını sevdiğimin(!) ülkesinde maalesef ne ilk ne de son olacak bir cinayetin kurbanıdır. Ne yazık ki bu halkın zihniyeti değişmediği sürece o şerefsizleri assak da kessek de hadım da etsek bir bok olmaz anasını satayım. Bu millet bir kız tacize tecavüze uğradığında, mağduru teselli edip rahatlatmaya çalışmak yerine "kimbilir ne yaptın da böyle oldu?" kafasıyla olaya yaklaştığı için bir arpa boyu ileri gidemiyoruz. Zaten bu suçu işleyen şerefsiz neredeyse göklere çıkartılacak anasını satayım. Mahkemelerde yok rızası vardı, yok yapmasam kötü yola düşecekti, yok efendim eski sevgilim zaten hatta kız bağırmadı gibi adamı katil edecek bahanelerle standart cezadan yırtıyorlar ne hikmetse. Yargısı böyle olan halkı bu gibi olaylara çanak tutan ülkeden ne bekliyoruz ki? Mekanı cennet olsun bu güzel insanın ne diyelim ailesine de sabır diliyorum allahtan.
  24. 24
    eski sevgilime inanılmaz benzeyen kız. hatta istanbul'da okumadığını bilmesem o sanacaktım. birde psikoloji okuyuşu. tıpatıp aynılar. aklıma direk ona böyle bir şey olması geldi. delirecektim sonra özgecan'ın o anları aklıma geldi ne hissedebildiği gibi gözyaşlarım aktı. bu ülkedende ve insanlarından da nefret ediyorum. bana bu vahşet bizim kadınlara karşı ne kadar hassas ve onları bu ülkede anlamaya daha da itti.
  25. 25
    Psikopat olan, sapık olan, nefes almayı dahi hak etmeyen insanlar tarafından öldürülmüş masum bir kadın.
    Fakat, sosyal medyada kendisine sözde üzülen, ağlayan; sisteme ve insanlara nefret besleyen yapmacık ve popülist insanları görmek beni bu topraklardan tekrar tekrar tiksindiriyor. Herkes eleştirisini tatlı, kimseyi kırmadan ve klişe kalıplarla yapıyor. Ne bir dinin, ne bir geleneğin, ne de erkeklere din kadar güç veren devletin eleştirisine rastlayabiliyoruz.
    İnsanların ahlak adını verdiği, delicesine taptığı dini ya da geleneksel kuralları soruşturmadığı, devlet gibi meşru bir mafyaya hâlâ toz kondurmadığı müddetçe yapılan bu duyar işe yaramaz bir ikiyüzlülükten öteye gidemiyor. Bu tarz insanların bu tarz düşüncelerini ve bu gereksiz ağlamalarını değiştirmedikleri sürece üzgünüm ama bu tarz olaylar daha çok başımıza gelir.