kayıt

türkiye'ye şeriat gelince olabilecekler

  1. 1
    kafa yormaksızın tasavvur edilebilirler. 28 mayıs 2013'ten bu yana fragmanı gösterilen bir film, olabileceklerin teminatı olsa gerek.
  2. 2
    (bkz: onu gelince düşünürüz)
    (bkz: yani hiç düşünmeyeceğiz)

    bu ülkede demokrasiden başka yönetim şekli olmayacağından tahmin edilmesi zordur. şeriat hukuk kurallarıdır. şeriatı uygulamak yerine şeriattan belirli maddeler alınsa bence çok çok daha yararlı olur. belki bilmezsiniz el mecelledeki çoğu madde şu an avrupadaki ülkelerin anayasalarını oluşturuyor.

    13 yaşındaki kıza tecavüz edenlerin serbest kalması hiçbir şeriat kanunlarında yok. onları serbest bırakanlar da hükümet falan değil bildiğimiz yargı, hakim. işte böyle esas maddeler alınsa suç oranı daha düşük olur. şahsen ben şeriat uygulanan ülkelerde hırsızlığa rastlamadım.
  3. 3
    insanlar inananlar ve inanmayanlar ile yeterince müslüman olanlar ve olmayanlar şeklinde kategorize edilecek. islamiyetin farklı yorumlarını benimsemiş cemaat ve tarikatler devlet yönetiminde kendi referans verdikleri kaynakları hakim görmek isteyecekler.

    arap yarım adasında petrol olduğu için dokunulmaz olan ülkelerin aksine türkiye insan hakları ihlalleri ve anti demokratik uygulamalar gerekçe gösterilerek önce uyarılacak devamında özgürleştirilmek için işgal edilecek ve işgali yapan ülke veya ülkelerin desteklediği yönetimler iktidara getirilecek ve böylelikle az sayıda kıymetli maden ve ekonomik brim-şirket sömürülebilecek.ulusl üretim geri plana atılacak tüketim malı karşılığı ucuz iş gücü sağlayan nükleer çöplük bir ülke olacağız.
  4. 4
    akp dini sadece seçilmek için bir araç olarak kullandığından ve şeriat gibi bir derdi olmadığından yakın tarihte olmayacak olaydır (refah partisi zamanında olabilirdi ama). akp, belli bir plan çerçevesinde, afganistan ve ırak savaşları ile eş zamanlı olarak el kaide ile taliban'ın karşısında "ılımlı islam" partisi olarak öne sürülmüştür. yani dinle alakası sadece onu oy için kullanmasından kaynaklanır. bizim millet de 10 küsur senedir bunu yer. akp meselesi şeriat değil diktatörlük meselesidir.
  5. 5
    şeriat devletin yönetimde kural olarak kuran ve tali kaynakları esas almasıdır. kamu yararı önce şeriata uygunluk süzgecinden geçirilir. gece 22.00 ile 06.00 arası içki satışının yasaklanması uygulaması sırasında başbakanımız sayın tayyip erdoğan demiştir ki dinen yasak olan bir içkinin(sıvı) tüketilmesini yasaklamak neden yanlış olsun. allahın indirdiği kuranın hükümlerini uygulayan yasa tukaka oluyor da iki ayyaşın çıkardığı alkol tüketiminin sınırlanması yasası mı muteber oluyor demiştir.

    yani bir tarafta insan yapısı alkolu sınırlandıran yasa var diğer tarafta "allahın yasası" kuran-ı kerime göre doğru sayılan hükümlere uygun çıkarılan yasa var.
  6. 6
    şeriat gelmeden önceki kuvvetle muhtemel çıkacak olan iç savaş belirleyecektir bu durumu, zira şeriat denilen olay bu ülke de yönetim biçimi haline biraz değil baya bir zor gelir. sözde Müslüman ve uzun yıllar kalacak gibi görünen bu hükümetin şeriatın gelmesine izin vereceği düşünülemez. insan bindiği dalı keser mi?