kayıt

chris cornell

  1. 1
    christopher jonh boyle 1964 doğumlu abd'li vokalist ve söz yazarı.
  2. 2
    gerek soundgarden, gerek audioslave, gerekse solo kariyeri gayet başarılı geçen müzisyen. audioslave'de 3 albüm, solo ise tahminen 3 ya da 4 albüm yapmıştır. son solo albümü scream'dir. bu albüm klasik chris cornell çizgisinden biraz uzaktadır çünkü elektronik tabanda yapılmış bir albümdür. fakat kötü olan tek şarkı yoktur kanımca. genel olarak kendisinin çoğu şarkısını severim fakat chris cornell hazinedir.

    efsanevi billie jean yorumu için; www.youtube.com/...

    efsanevi thank you yorumu için; www.youtube.com/...

    casino royale soundtrack için; www.youtube.com/...

    ayrıca*; www.youtube.com/...
  3. 3
    jesus christ pose da ki performansı aşmış bitirmiştir.

    gençlik yıllarında sahip olduğu ses inanılmaz güzelliktedir ki sg'nin ilk yıllarında sahip olduğu black sabbath esintilerine çok yakışır. grup kendini bulduktan sonra ise sesi daha da tok bir hal alıp kendi tarzlarını yaratmada önemli bir etken olmuştur.

    her zaman soundgarden'la anmak istediğimdir ki kürkçü dükkanına geri döndü.
  4. 4
    ya nasıl ölür amk ? lan daha adam 52 yaşında 30 yaşında gösteriyor, aklım almıyor. yalan olmasını ümit ediyorum. soundgarden, audioslave ve solo kariyeri ile müzik dünyasında ve bende büyük bir yere sahip. gitti ulan taş gibi sesi olan adam. geride eddie vedder kaldı..

    www.youtube.com/...
    • ciddiyse kafayı yicem aq
    • maalesef ciddi :(
  5. 5
    80'lerin ve 90'ların asi çocuklarından çok yetenekli bi adam bugün öldü.herkes ölür ama bu çok sinir bozucu.grunge furyasının taşları dökülmeye devam ediyor.
  6. 6

    o gece uykum kaçmış tivıtır'da geziniyordum, hopp bizim biricik mavi gözlü dev tivit attı. son zamanlarda bol bol yazıyordu, o gece de iyi sabahlar reis uyuyalım dedim ve yattım.

    sabah tivitırı bir açtım, ulan şaka mı! üstte adamın son tiviti, altta öldü haberi. kafayı yiyicem elim kolum felç oldu girdim ekşi'ye baktım!!! orada görmeye dayanamam dediklerimden biri olmuş. bir arkadaş yazmış arşivi, canlı kayıtları vs. her seyi gençlikte duvarda posterleri. aşklarım, kavgalarım, içimde kocaman bir alev topu birkaç saat nefes alamadım. o gün yemedim, içmedim o kadar üzgündüm ki...

    yol arkaşım, gençliğim 30+ yaşlardaki herkes gibi yıkıldım. (buna tipik ekşici tepkisi diyenler oldu, ekşi mi vardı 1990'larda?) her an, her gün, ilk dans, ilk diyemediğin, dünya aleminde yalnız gençliğin, huzursuz ve güvensiz zamanların... neler neler boynuyla bir bilinmeze asıldı gitti. şu gün oldu hâlâ böğrümde bir ağrı.

    hepimiz ölümlüyüz, eyvallah istedi gitti. sanat öyle instagram'dan ceceli'ye yorum yapmak gibi bir şey degildir. bunu böyle gören zaten dalgasını geçer normaldir. Bir sanatçınını sesiyle büyümek, iyi kötü her duyguyu yaşamak şanstır. Bugünün popüler zırvalarıyla yol arkadaşı edinilmez elbet.. gerçi bizimki de çok ağır oldu be adam! Ahhh adam...

    ---Yazık ki ruh haline rağmen ölümünü şüpheli buluyorum. Sosyal medyada eşine, kaynanaya yapılan gösterinin kendisine ait olmadığını düşünüyorum. Kadın da ilk iş "kocam mutluydu bize yazıyordu gördünüz demesi (lann o normal hayatta da bom*bk ilişkilerde yalandan yapılıyor) ve cenazeyi dönüştürdüğü ortam şüpheli açıklamalar, hepsi rezaletti!
    çoktan kaçmalıydı belli ki yapamadı.-----

    Sevdiğim birini kaybettim. hayatımda, işine gelince buhar olan en iyi dosttan daha fazla, uzun uzun yıllar yer aldı, sesi arkamdan geldi, sonsuza kadar da gelecek.

    Ölüme dilim varmıyor hâlâ, insanlar çabuk alışıyor karışıyor hayata, ne güzel. O ve bizim gibiler; para, pul, ayy olmuş neyin eksik şu hayatta görüntüsünden başka bir alemde dengesiz dengesiz sallanıyor... dünya ve insandan memnun değiliz. bir yerde içe kapan, ya da pes et... böylesi kötü, bir damla yaşla kaldık koca bir nesil.. o yüzden "artık kimse senin gibi şarkı söylemeyecek..."

    Eşsiz ve benzersizdin. Dilerim yeni nesil dinleyerek büyür. Bize kalan o ses ve şarkılar hep var olacak...
    youtu.be/...

    Not- entry bitmeden tuş azizliğine uğradım, tamamlayıp gönderdim kusura bakmayınız..
  7. 7

    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...
    youtu.be/...

    (bkz: temple of the dog)
    (bkz: say hello to heaven) (feryat figan) şarkının girişinde (konser kayıt) elini yukarı kaldırıp kendi gibi s*karım dünyanıza diyip çekip giden dostuna selam vermektedir. Ahhh bee adam!!
    youtu.be/...

    (bkz: audioslave) youtu.be/...

    Solo, akustik, gruplarıyla, sadece gitarıyla yığınla şarkı ve anı... hepiniz biriktirin, bu adamı karmaşık bir yerlerde mutlaka bulun çocuklar... iyi müzik, efsane bir ses, şarkıların sözleri, anlattıkları... yanına oturmuş gibi...

    Bir entry yetmez ki. Uzun oldu İkinciyi yazdım yazarken kötü hissediyorum Çoğu şarkıyı da paylaşmadım bana özel olanlar var, henüz dinleyemiyorum... mevcutla idare ediniz.

    İşte böyle: youtu.be/...

  8. 8
    öldüğünü bir türlü kabullenemediğim insan. kabullenemememin en büyük sebebi şarkılarına verdiği duyguyu kendimde bulmam. hissettirdiklerin hep tazeliğini koruyacak chris. billie jean gibi bir eseri ağıta dönüştürmek hangi babayiğidin harcı?

    rip

    hiç dinlemeyenlere aşağıda yer alan eserleri şiddetle tavsiye ediyorum.

    billie jean: www.youtube.com/...
    before we disappear: www.youtube.com/...
    nearly forgot my broken heart: www.youtube.com/...
    like a stone: www.youtube.com/...
    shadow on the sun: www.youtube.com/...
    wide awake: www.youtube.com/...
    getaway car: www.youtube.com/...
    fell on black days: www.youtube.com/...
    pretty noose: www.youtube.com/...
    heavy is the head: www.youtube.com/...