kayıt

türkiye cumhuriyet merkez bankası

  1. 1
    esas adı türkiye cumhuriyet merkez bankasıdır. adının türkiye cumhuriyet"i" merkez bankası olmamasının nedeni bağımsızlığının göstergesi içindir.
    amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. başkanı görevden alınamaz. bu önlemlerin nedeni hükümetlerin baskıyla merkez bankasına iş yaptırmasının önlenmesidir.
  2. 2
    Banknot ihraç eden, hükümetin para ve kredi politikasını yürütmede yardımcı olan, veznedarlık görevini üstlenmis, devletin iktisadi ve mali danışmanlığını yapan bir kurumdur.
  3. 3
    ilginç bir durumla karşı karşıya gelmiştir.

    --! alıntı !--

    ihbar alan Başkan Erdem Başçı, 11 üst düzey bürokratı devletin gizli bilgi ve belgelerini dışarıya sızdırdıkları gerekçesiyle görevden aldı. Haksız yere görevden alındıklarını iddia eden 11 bürokrat, Merkez?i davaya hazırlanıyor.

    --! alıntı !--
  4. 4
    şili merkez bankası kanunu esas alarak 1930 yılında kurulup 1931 yılında faaliyete geçmiş kurumdur.

  5. 5
    Hükümetin uyarılarına rağmen faizleri yarım puan artıran kurum. Tabi ki o uyarıları bir şekilde dinlemeyecek. Merkez bankası bağımsızlığı nerede kalır yoksa.. 2014'den bu yana ilk kez faiz artışına gitti.
  6. 6
    Faiz artırımına rağmen doların yükselişini durduramamış kurum.

    Reisi dinlesenize tırrekler...
  7. 7
    açıklamasa da gizli saklı faizleri yükseltmiştir.

    TCMB'nin bugünkü ortalama fonlama faizi % 9,04 oldu. Yılbaşına göre faiz 0,76 puan yükselmiş oldu. TCMB, faizi arttırmadı ama yükseltti.
  8. 8
    dokunan yanar bankası.
  9. 9
    özlük hakları bakımından türkiye'nin en iyi kurumlarından biri olan, günün birinde mensubu olmak istediğim banka.
  10. 10
    Dolar 4.50 dolaylarına dayanmışken, cb ile görüşmesi sonrası "izliyoruz gerekli adımları atacağız" şeklinde bir açıklama yaparak doları 4.40 dolaylarına düşürdü.
  11. 11
    (bkz: tcmb)
  12. 12
    Piyasa müdahalesi;*
    i.hizliresim.com/...
  13. 13
    başkanlığı ile ilgili ufacık bir değişikliğe gidilen. ha-ri-ka. canımız sıkılınca değiştirebileceğiz.

    twitter.com/...
    • neden logarcım
  14. 14
    Faiz haramdır ama ülkemizde faiz oranı yaklaşık %25.50.

    ''Merkez bankaları nakdi ortadan kaldırarak süper merkez bankalarına dönüşmek ve siber paralar ile bütün ekonomik işlevlere hâkim olmak istiyorlar.
    Merkez bankaları, bankaların para yaratma mekanizmalarını iptal edip onun yerine kendilerinin her şeyi denetleyebileceği siber paralar üretmek istiyorlar.
    Kısaca; Paranın hakimi onlar. Kendi paramızı kendimiz basmıyoruz ve basılan paralar da ülkeye borçla (faizle) veriliyor.

    Gelişen teknolojilerin verdiği imkanları da göz önüne aldığımızda, merkez bankaları artık güçlerini iyice pekiştirmek istiyorlar. Bankaların elinden para yaratma mekanizmasını almak istiyorlar. Kağıt parayı da ortadan kaldırıp bütün transferleri kontrol etmek istiyorlar.
    Tamamen dijital paraya geçerek her şeyi ve hayatlarımızı kontrol altına almak istiyorlar. Buna gerekçeleri de hazır. Suçla mücadele!
    Her şey dijital hale gelirse kimin ne yaptığı da rahatlıkla kontrol edilebilecektir.

    Bu küresel faizci zulüm düzenine karşı duracak olan kim ise sonunda galip gelecek olan O'dur. Kazanacak olandır.
    O kimdir, biliyor musunuz?
    Hayır ben bilmiyorum.
    Bugün elinde imkanları olup da bu değişimi yapmayanlar yarın Allah'ın huzurunda ne cevap vereceklerini de hazırlamalıdırlar. Bu aynı zamanda, içinde bulunduğumuz faizci zulüm sisteminin neden devam ettiğinin de cevabı olur.
    O, bir devlet başkanı olabilir. Değilse de sonunda kesinlikle O bir devlet başkanı olur.

    - Öğretilmiş korkulara veya öğretilmiş çaresizliklere teslim olmadan, haklı olduğu davada cenge girmek bizim milletimizin en büyük özelliğidir.
    Allah ve elçisi faize karşı savaşa girmişken, inananların kenarda durmak gibi bir seçeneği olamaz.''

    Son olarak;
    Borca dayalı para sistemi lağvedilmelidir.
    Adaletin merkezde olduğu yeni bir dönem başlatılmalıdır.''

    (Kaynak: Mete Gündoğan // Para B*k gibi)

    ---
    ''Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve eğer inanmışsanız faizden arta kalanı bırakın. Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin.'' (Bakara 2/278-279)

    'Ey iman edenler! Kat kat faiz yemeyin. Allah’tan sakının ki kurtuluşa eresiniz.'(Ali-İmran 130)
    ---
  15. 15
    15 mayıs itibariyle net döviz rezervi 26 milyar dolardır. bu paranın da ellerinde bulunduğundan şüpheliyim açıkçası. resmi istatistiklere göre böyle görünüyor şu an.
  16. 16
    hem mb başkanının görevden alınması hem de berat albayrak'ın istifası sonucunda faiz artırımı neredeyse kesin olan kurumdur. böylece piyasaya biz bağımsızız mesajı verilmeye çalışılacak. rte yine bir şeyler kurmuş kafasında xd

    bunlar geçici çözümler be reyis. yapısal reformlar olmadan bi sik olmaz.