kayıt

taş kağıt makas

  1. 1
    istenen/istenmeyen bir işi kimin yapacağını belirleme yolu. Şöyle ki; iki veya üç kişi bir iki üç (veya taş kağıt makas) diyerek eliyle taş (yumruk) , kağıt (el açık parmaklar birbirine yapışık) veya makas (işaret ve orta parmağı açık diğer parmaklar kapalı bildiğimiz iki işte) üçlüsünden birini seçer ve gösterir. Sonuca göre kimin istenen/istenmeyen işi yapacağı belli olur.

    Taş makası kırar. Taş yener
    Makas kağıdı keser. Makas yener
    Kağıt taşı sarar. Kağıt yener.
  2. 2
    da poet'in poetika albümünde bulunan şarkısının adı. ayrıca albüm adına ilk klip çekilen şarkı.

    www.youtube.com/...
  3. 3
    küçüklüğümüzün efsane oyunu, bir iş yapmak için birisi seçilecekse direk bu oyuna başvurulur.
  4. 4
    japonlar robotunu da yapmışlar. www.youtube.com/...
  5. 5
    istenmeyen işi kimin yapacağını belirlemenin yanında keyifle de oynanan bir oyun. çok basamaklı bir merdivenin en üst basamağından başlayıp her kaybedilen elde bir basamak aşağı inmek suretiyle oyunu en az basamak inip en yukarıda bitirenin kazanan olduğu versiyonu da vardır.
  6. 6
    www.rock-paper-scissors-game.com/...
  7. 7
    tüm dünyada çeşitli versiyonları bulunan oyun.

    diğer isimleri;

    rock-paper-scissors, morra cinese, carta-forbice-sasso, Roshambo, Rochambeau, Row-Sham-Bow, Ick-Ack-Ock, Janken, Mora, Gawi-Bawi-Bo, JanKenPon, Ca-Chi-Pun, Farkle, Ken Ken Pa, Kai Bai Bo, Bim Bum Bam.
  8. 8
    her daim kazandığım oyun.
  9. 9
    arkadaş grubum arasında lozan antlaşmasından bile daha kutsal olan oyun, anlaşma.

    diyelim bir yere giderken bazıları vapurla bazıları metroyla gitmek istiyor. iki grup birer temsilci çıkartıyor, onlar kapışıyor kaybedenin ekibi duruma razı oluyor.
  10. 10
    Arada supernatural'de yaparlar.
    www.exkutupsozluk.com/...
  11. 11
    twitter.com/...
  12. 12
    sıralamasının böyle olması gereken bir oyun.
  13. 13
    Çin imparatorluğuna dayanan bir oyun. Bilge Sun tzu Bundan yıllar evvel der ki komutanlar savaştan evvel cenk meydanında karşı karşıya gelir ve taş kağıt maksjdjdjdjjs şaka şaka. O oyun go (weiqi). bizim taş kağıt makasın böyle afilli bir hikayesi olmasa da onun da felsefesi var.

    Çin felsefesi temel olarak "su, metal, ağaç, ateş ve toprak" temellidir. Bunların arasında birbirine hükmedenler vardır. Tıpķı bu oyunda olduğu gibi. Oyun da buradan esinlenmiştir

    Pek de yenilmediğim bir oyundur.