kayıt

koç holding

  1. 1
    bir çok alanda yatırımı olan türkiye'nin en büyük şirketlerini bünyesinde bulunduran holding.
  2. 2
    holding kavramı altında türkiye adına bir ilk olan holding.

    iş hayatına bakkal olarak başlayan koçzade vehbi efendi'nin ford ile ortak bir kaç iş yapması ile koç ailesi adına değişimin başlaması olmuştu.

    daha sonraları eskişehir, ankara ve istanbul'da kurduğu fabrikalar ile iş alanını genişleten vehbi koç, bu fabrikaları ile 1938'de koç ticaret şirketi'ni kurdu.

    şirketlerle anlaşarak yeni fabrikalar kurarak gelişim ve üretimi arttıran koç, 1963'te tüm varlıklarını koç holding'de toplayarak türkiye'de ilk defa holdingleşme başlattı.
  3. 3
    yıllar boyunca kuş serisiyle, şu an ise fiat ve ford markalarıyla keriz silken şirket. silken dedim dikkat ettiyseniz, harbiden çok temiz silkiyorlar, koç holding'i tebrik eder, silkişlerinin devamını dilerim.

    düzenleme: bana fiat'ın ve ford'un türkiye'deki satış miktarlarıyla gelmeyin. amerika'da ne kadar satıyor bir bakın, ondan sonra gelin konuşalım. ford yıllar boyunca skandallara imza atmasıyla tanınıyor, fiat ise mühendislik üretimi değil, çöplük üretimi olarak biliniyor.
  4. 4
    2018 yılında 5,5 milyar TL net kar elde etti.

    şirket, 2018 yılında konsolide bazda toplam 143,2 milyar TL gelir elde ederken, 5,5 milyar TL ana ortaklık payı net dönem karı gerçekleştirdi.

    2017 dönemine göre %1,5 azalış var fakat şöylesine dalgalı ortamda yüzde %5'e kadar değişim bile muazzam.

  5. 5
    devlet gibi şirket valla helal olsun
  6. 6
    sol taraf da görünce İsviçre'ye kaçtı sandım
  7. 7
    Ultraslan tarafından protesto edilen Türkiye'nin en büyük grubu. Çok da umurlarinda.
  8. 8
    "Tavşan sikini dağa sürmüş, dağı siktim demiş"teki dağ.

    Şu karakter sınırı yüzünden girdi giremez olduk aq.
  9. 9
    şu sıralar aldığım duyuma göre ciddi zarar içerisinde olduğu ve sermaye arttırımına gideceği yönünde haberler alıyorum. küçük hissedarlar bu duruma tepki gösterse de son çare bu ve durum hiç de iç açıcı değil koç ailesi için.
  10. 10
    türkiyenin en büyük zenginleri, haklarında olumsuz iddialar olsada her dönem gemilerini yürüten klasik zengin grubu