kayıt

pandora

  1. 8
    açtırma kutuyu söyletme kötüyü gibi bir şeydir.
  2. 7
    kadin bilekliklerini bayağı pahalıya satan bir marka. sattıkları sey de anı bilekliği anılarina göre charmları diziyorsun. tabi sen bilekliği charmları alırken onlar da sana diziyor fiyatı.
  3. 6
    Pandora ve kutusu...
    Yalanlar üzerine yazılmış bir eserdir.
    Yalan!
    Komple!
    En baştan!
    Neymiş efendim son çıkan böcek umutmuş...
    İnsanları umut diye bir şeyin varlığıyla kandırmaya çalışıyorlar.
  4. 5
    türkiye'den bağlanılamayan müzik sitesi.
  5. 4
    En popüler müzik keşif uygulamalarından biri.
    Pandora’da çok nadir bulunan müzik kayıtlarını da bulabilirsiniz. Ücretsizdir.
  6. 3
    (bkz: lara croft)
  7. 2
    (bkz: pandora'nın kutusu)
  8. 1
    * *

    tanrıdan gelen armağan, tanrıların armağanı anlamına sahip yunanca kelime. yunan mitolojisine göre dünya üzerinde yaratılmış ilk kadın. insanoğlunu cezalandırmak adına zeus tarafından balçıktan yapılmıştır.

    prometheus adlı delikanlı abimizin, yamuk kardeşi epimetheus, zeus'un yarattığı saf güzellik, süt beyazı neredeyse günümüz stoya'sı pandora'ya aşık olur ve onunla evlenmek ister. prometheus, epimetheus'a yapma, etme, sen bu kızı seviyorsun ama bu zeus'un oyunu, hera'nın da parmağı var der. epimetheus'un kalbine eros'un okları saplanalı çok olmuştur, pandora ile evlenir. zeus, düğüne eli boş gitmez. çam sakızı tanrı armağanı bir çömlek kap ile gider. asla ama asla açılmaması gereken bu kabın gizemine yenik düşer, meraklı pandora ve açar. işte o zaman dünyaya kötülük salınır. engellemek için çaba sarf eden pandora tüm kötülükler açığa çıkmadan kabı kapatmayı başarır. adına da derler umut.

    özetle pandora, havva'dır...


    (bkz: the pandorica opens)