kayıt

şeytanın avukatı

  1. 1
    bir insanın izleyebileceği en büyük oyunculuklardan birini bünyesinde barındıran film...

    önce bilgi:

    97 yapımı enfes bir taylor hackford filmi... başrollerde keanu reeves ve charlize theron oynamıştır... evet bu ikisi oynamıştır ancak al pacino başka bir şey yapmıştır... film boyunca adamın karizmasına, rolüne kendini kaptırmasına ve final sahnesindeki sözü söylerken ki tavrı oyunculuksa diğerlerinin yaptığı açıklanamaz...

    önemli bir spoiler ile bitirelim o zaman filmi:

    --! spoiler !--

    - şüphesiz ki kibir en sevdiğim günahtır...

    --! spoiler !--
  2. 2
    (bkz: devil's advocate)

    al pacino'nun oyunculuğunun efsane olduğu bir başka film.

    www.youtube.com/...

  3. 3
    Al paçinosuz bir çekiciliği olmayıp imdb de yerini alamayacak olan film.
  4. 4
    (bkz: john milton)
  5. 5
    nbc tarafından televizyon ekranlarına dizi olarak uyarlanması konusunda çalışmalara başlanmış film.

    sinema filmlerinin diziye dönmesi iyice yaygınlaşmaya başladı bu durum orijinal yapımları ne derece etkileyecek merak konusu ancak şu zamana kadar özgünlüğü ile ilerleyen dizi dünyası da kendini hollywood sistemine kaptırmış gibi. remakeler ve uyarlamaların iyice boku çıkmaya başladı.
  6. 6
    Al pacino John milton isimli bir karakteri canlandırıyor bu filmde. Her defasında "ben bu ismi nerden biliyorum ya, çıkarıcam bir yerden" diye düşüyordum ki filmin sonunda çalan şarkıyı dinlerken (bkz: paint it black) bu ismi nerden hatırladığım geldi aklıma az önce.

    Bir gün kliseler hakkında bir şeyler okurken John milton adlı bir edebiyatcının yazdığı bir kitaptan dolayı aforoz edildiğini öğrenmiştim. Böyle sansasyonel şeylere bayılan biri olarak kitabı hemen sipariş edip okumuştum. Kitap (bkz: paradise lost) Türkçe ismiyle kayıp cennet. Tüm kitap şiirsel bi sekilde yazılmış Zaten John milton İngiliz edebiyatının en büyük şairlerinden biri, lakin hakkında pek bilgi yok ne yazık ki.
    adem ve havanın cenneten kovuluşu kitabın ana konusu ama kitapta tanrı ve şeytanın cekismelerini de bol bol görüyorsunuz. Okuduktan sonra kilisenin milton'u neden aforoz ettiğini anlamak zor olmuyor. Sonuç olarak bu tarz şeylere ilgisi olan birinin okuması gereken bir kitap ayrıca John milton'u okuyun okutturun bebeklerim. Al Pacino'nun canlandırdığı karakterin bu ismi alması çok manidar ve zekice olmuş.

    Filme değinmek gerekirse film en sevdiğim filmlerden biri. Zekice bir kurgusu var. Film oyuncuları "oyuncu nasıl olunur" dersi vermiş. Şeytan - tanrı ilişkisine bir de şeytanın gözünden bakmamızı sağlıyor film hatta bı yerde (al Pacino' nun müthiş oyunculuğun ve karizmasının etkisi büyük bunda) şeytana sempati duyuyorsunuz. Daha fazla Spoiler vermicem film hakkında ama şuna da değinmek isterim;
    filmde kibir en sevdiğim Günah gibi efsane bir replik geçiyor. Bı aralar wp durumumu süslemiş bir söz bu..
    Ayrıca film sonunda çalan şarkıyla aklımda kalmış
    (bkz: paint it black) en çok.

    Zaten filmleri müzik ve şarkıları ile hatırlamaya bayılırım ben.