kayıt

yeşilin kızı anne

  1. 1
    *

    asıl adı anne of green gables olan dünyanın en tatlı çocuk kitabıdır. aslında çocuk kitabı demek biraz yanlış olabilir, çünkü anne'nin hikayesi aslında 8 kitaplık bir seri ve yetişkinlere de hitap edebilecek olay örgüsüne ve anlatılara sahip, yazarı Lucy Maud Montgomery ise yazdığı kitapları gönülden yaşamış, küçük dünyasında kendi çabalarıyla hayatta kalmış maceracı bir ruh. bu kitap, harikulade çocuk kitapları listemde samed behrengi'nin küçük kara balık'ı, Jose Mauro De Vasconcelos'un şeker portakalı ve Antoine de Saint-Exupéry'in küçük prens'inin hemen ardından geliyor benim için.

    anne ile tanışınca yalnız olmadığıma çok sevinmiştim. Anne'nin her şeye olan tutkusu bana aynaya bakıyormuş hissi verirdi, bu tutku ailem içinde desteklenmesi gereken bir şey olarak görülürken, toplumda ve okulda derslere zaman ayırmam ve bu tür "boş" işlerle uğraşmamam öğütlenirdi. ilkokuldayken benden üst dönemdeki 4. sınıfların öğretmeni emine hanım, benim okuldan eve "neden esra kadar güzel resim yapamıyorum, neden benim resimlerimi asmıyorlar..." diye ağlayarak gittiğimi öğrenince çizgifilmini izlememi önermişti, o zamanlar tvde yayınlanıyordu. Emine öğretmeni hiç unutmadım. daha sonrasında kitabını da okudum. Beni sadece ufak tefek etkinliklerden tanıyor olmasına rağmen ihtiyacım olan şeyin biraz cesaret olduğunu anlamıştı, kendi sınıf öğretmenim aksine beni önemsemişti. onun sayesinde güzel resim yapabilmenin yapılan resimlerin panoya asılmasıyla ilgili olmadığını öğrenmiş oldum. Önemli olan benim tutkumdu, anne bana bunu öğretti. çocukken okuduğum her kitabın karakterime olan katkıları için minnettarım, özellikle de kitabı yazdığı için Lucy Maud Montgomery'e, arkadaşım olduğu için anne'ye ve bana ulaştırdığı için emine öğretmene...

    son dönemde netflix bir dizisini çıkararak beni çok mutlu etti.
    anne with an e, dönem dizisi sevenlere ve huzur arayanlara tavsiye ederim.
  2. 2
    anne shirley adlı yetim bir kız çocuğunun cuthbert kardeşler tarafından evlat edinmesini konu alan bir çok satırın altı cizilesi kitap.

    "beklenti içinde olmayanlar kutsanmıştır, hayal kırıklığı yaşamayacaklardır."