kayıt

üniversiteye gideceklere tavsiyeler

  1. 268
    aileniz zengin değilse ya da tıp, eczacılık gibi işi garanti seviyesinde olan bölümlerde okuyamayacaksanız 2 yıllık okuyun. en azından hayata erken atılırsınız.
  2. 267
    ders konusunda hiçbir zaman kendinizi ön plana atmayın. daha sonra 1-2 defa yardım ettikten sonra sürekli başınıza üşüşürler. yapamayacağım diyince de siz sıkıntılı olursunuz.
  3. 266
    gitmeyin.

    zaten türkiye'de üniversite yok anca yüksek lise.
  4. 265
    hayal ettiğiniz herşeyi yapın, bol bol sevişin, sevin aşık olun, sürünün, süründürün. anasını sikin oğlum bir daha gelmez o dönemler.
    kariyer falan kafanıza takmayın zaten iş hayatı başlayınca hayattan aldığınız keyif %90 düşecek.
  5. 264
    Not ortalamanızı asla düşük ya da yüksek olsun söylemeyin. O kadar değişik insanlar var ki... hele de çan eğrisi varsa asla affetmezler. Sorarlarsa da “bakmadım hiç ya” ya da bir şey sallayın. Üniversitede kimseye güven olmuyor. Önce kendinize güvenin, sonra başkalarına.
  6. 263
    arkadaş ilişkilerinde anlatılanların %75 kolpa olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. o marjinal gözüken kıza sırf selam verdi diye yanınızda hayalinde yaşattığı cima eylemini size süsleyip püsleyip anlatabilir, he diyip geçin. eğer isteyerek gittiğiniz bir bölümse ortalamanızı yüksek tutun. unutmayın lisede değilsiniz artık, hocalar "iyi çocuk ya" diyip sözlü notuyla şişirip sizi mezun etmeyecek. tam tersine az biraz başarısızlığınız olduğunda "düşüş yaşıyorsun, al iyice aklın başına gelsin" denip ağzınıza sıçılacak. zamanınızı boşa harcamayın, lisedeki gibi 8-4 takılmıyorsunuz artık. gün içerisinde 3-4 saatlik boşluklarınız oluyor. ister gidin erasmus öğrencilerini karşılayan kulüplere üye olun ingilizcenizi geliştirin, ister hobinizin olduğu bir kulüp bulun çevre edinin, ister kütüphanede ders çalışıp araştırma yapın ama asla zamanınızı boşa harcamayın.

    eğer istemediğiniz bir bölüm yazdıysanız ve bırakma imkanınız yoksa sabredin. unutmayın burası tamamıyla bir umutsuzluk ülkesi değil. her derdin illa bir çaresi bulunuyor. bilgisayar mühendisliği istiyordun işletme mi yazdın? sıkıntı yok, işletme okurken 2 yıllık bilgisayar programcılığı oku. otur köpek gibi ders çalış (ama hakikatten köpek gibi çalışman lazım!) hem notunu yüksek tut hem de dgs'de ilk 500'e gir, elini kolunu sallaya sallaya odtü, boğaziçi, ytü, itü beğen sonra. 1 yıl geç olsun, 2 yıl geç olsun ama ileride "keşke" deme.
  7. 262
    kampüsü iyi ezberleyin, benim gibi fakülteyi bulamayıp ilk hafta yatış yapmayın yurda dönüp...
  8. 261
    'kankaa biri var sevgili gibiyiz biz bunla' diye cümle kuruyorsanız hemen hemen hemeeeen o kişiyi hayatınızdan çıkartın.devamında iyi bir hikaye gelme ihtimali sıfır kuzucuklar. öpüyorum yanaklarınızdan.
  9. 260
    tek başınıza da güçlü olduğunuzu asla unutmayın, ama bunun yanında edineceğiniz güzel arkadaşlıklar çok tatlı anılar bırakacaktır. Dengeyi düzgün kurabilmek lazım.

    Bir de tercihlerden sonra şu soruya kafanızda iyi cevap verin. Ben üniversite süresince duruşumu belli ederek söylediğim sözlerin arkasında mı duracağım yoksa kendimi ön planda tutabilmek ve çıkar sağlayabilmek için omurgamdan vaz mı geçeceğim?

    Çok kilit bir ayrım bu. İki seçimde de bazı şeylerden feragat ediyorsunuz çünkü.
  10. 259
    Tavsiyem yok. Yaşayarak öğrenin. Çünkü size tavsiye verenlerle ayni okula, ayni bölüme gitmiyorsunuz. Ayni geçecek diye bir kaide yok. Tadını çıkarın okuldan keyif almaya bakın.
  11. 258
    lütfen ilk hafta 10 kişilik gruplar halinde takılmayın , ilk ay tanıştığınız herkesi dostunuz sanmayın , muhtemelen hiçbiriyle konuşmayacaksınız daha.
  12. 257
    Arkadaş edinmek istiyorsanız ilk derslere gidin..
  13. 256
    İlk haftalardan sevgili yapmayın. İnsanları önce gözlemleyin. Nasıllar ve neler ne değiller diye. Saçma sapan ortalıkta dolanıyorsunuz sonra küsüyorsunuz 2-3 güne. Yapmayın etmeyin. Hoş değil.
  14. 255
    okuyan öğrencilerle iletişime geçin öncelikle. mesela dersin hocasının bilgilerine bakıyorsun ne makaleler yayınlamış nerelerden mezun olmuş ama derse bir giriyorsun asistanını gönderiyor hocayı ayda yılda bir derste bir de sınavda görüyorsun. bir de bence cidden size bir kampüs imkanı sunan bir yeri tercih edin. geniş bir kampüs hayat kurtarıyor içinde öğrenci çarşısı vs varsa daha iyi bir ortam oluyor. iyi bir kütüphanesi olup olmadığına ve arşivine de önem verin bunlar da önemli. bir de şehir seçimi önemli. üniversite hayatını yaşayın etkinliklerle falan. bunlar için de şehrin size imkan sunabiliyor olması lazım olmuyorsa da yanında yakınında böyle bir yer olsun o da kurtarır.
  15. 254
    Hazır koşturmacaya girmemişken Gezin, yiyin, için. gerekirse borca girin, aç kalın, parasız kalın ama gönlünüzce yaşayın bu dönemi. En fazla parasızlıktan yemeklik yok hemen yarın olsun diye erkenden uyumak zorunda kalırsınız ama 1 gün önce son paranızı harcarken kendinizin mutluluğu bir şey yapmış olun.

    He bir de hem iyi hem kötü zamanlarınızda yanınızda olacak o anlarınızı paylaşacağınız dostlarınızı iyi seçin, kimseye taviz vermeyin.
  16. 253
    hedeflediğiniz üniversitede eğitim gören ya da mezun olan kişilerden kullanılan öğrenciye yönelik politikalar hakkında bilgi edinin. ciddi anlamda ego tatmini için görevini idame ettiren çok leş kargası var, bu kişilere öğrenci olmak sizi tiksindirebilir.
  17. 252
    Bunun bir de (bkz: liseye gideceklere tavsiyeler) versiyonu vardır ki çok daha saçmadır.
  18. 251
    Evde kalacaksınız sürpriz yumurtadan çıkacak sorunlara karşı hazırlık yapın. Günleriniz Cehenneme döner sonra.
  19. 250
    biliyorum üniversite nin rehavetine kapılacak yapmayacaksınız ama yinede tavsiyem şudur ki kendinizi geliştirin boş vaktiniz çok olucak sağda solda gezmek sürekli oyun film dizi izlemek yerine bunları kararınca yapıp yeni bir dil edinin bölümünüzle alakalı sürekli birşeyler okuyun araştırın öğrenebiliyorsanız yazılım öğrenin ilerde çok faydasını görürsünüz.
  20. 249
    dördüncü sene gelecek kaygısının kendini hissettireceği sene olacak. yani önceki yıllarınızı bunu göz önünde bulundurarak geçirirseniz sizin faydanıza.
  21. 248
    Ben bunu seviyorum diye kimseyle kişisel özelliklerine dikkat etmeden eve çıkmayın.
    Kendi çizginiz olsun ve başkaları için çizginizden sapmayın. Yani sevgili olur, arkadaş olur fark etmez.
    Kendinizi asla başkalarıyla kıyaslamayın, insan özünde kıyas kabul etmez.
    Sürekli kendinizi geliştirmeye bakın; kurs, seminer vb. Gidin, ilgi alanlarınız ve geniş bir bakış açınız olsun.
    Takık ve egoist Hocalara karşı geri basmayın, onlar da insan tanesi sonuçta.
  22. 247
    sevgilisi olan adamlarla eve çıkmayın çünkü o kız hep sizin evinizde olacak.birde üniversitede kızlar teklif ediyormuş diyorlar yok öyle bir şey.
  23. 246
    1) ilk gittiğiniz gün gözlük takın ve çalışkan işine odaklı bir birey olduğunuzu vurgulayın.
    2) çanta götürün içine de her türlü defteri doldurun hocaların gözüne girmek istiyorsanız bu şart.
    3) elbet ki size annenizin babanızın ne iş yaptığını sorarlar.
    - annenizin orospu olduğunu söyleyin çünkü kızlar bu tarz marjinal erkeklere bayılır.
    - babanızın ise belli olmadığını söyleyin hdp li kızlar kucağınıza atlayıp size sikmeniz için yalvaracaktır .
    4) erkek ortamlarında çok güzel bir ablanızın olduğunu vurgulayın ama izmir de okuduğunu yanına ekleyin sebebi ise izmirlilerin çağdaş ve zeki olmasıdır bu sayede respect kazanacaksınız.
    5) ilk günden verilen izlenim çok önemlidir o yüzden hoca ders anlatırken sınıftan bir anda çıkın gidin bu sizin anarşist ve erkeksi kişiliğinizi yansıtacaktır . hoca neden çıktın diye sorarsa "kendime göre sebeplerim var beni sorgulama bremeeen "diyip derse istediğiniz zaman girebilirsiniz .
    6) tabi bu kadar cool oldunuz havalı oldunuz karşılığında bir çok düşman, hasım kazandınız . peki bunun çözümü nedir ? çok basit yanınızda getirdiğiniz 20 tl ile gidip damak tadına en uygun şeyleri alıyorsunuz birde tekelden kent mentollü alıyorsunuz. üst sınıflara giden abilerinize ikram edip aynen şunu söylüyorsunuz
    " şimdi yarısı sonrası beni himayeniz altına aldıktan sonra ?? "
    bu reddedilmesi imkansız teklifi kabul ediyorlar ve sizin panpanız oluyorlar .
    7) sınıfa girdiğinizde gördüğünüz en delikanlı tavırlarındaki akranınız ile kavga edin. bunun size getirisi sizi ortamın en baksın kişisi yapması olacak dövemeseniz bile patlamaya hazır bir serseri mayın olduğunuzu insanlara empoze edecektir merak etmeyin.
    ?? ateist gibi takılın ve bir kaç niaitçclsezhe sözleri ezberleyin. aynı zamanda humanistliği ve eşcinselliği savunun. kızlar farklı görüşlü erkeklere bayılır ve ondan yeni şeyler öğreneceğini düşünür.
    9) saçlarınıza jöle sürün ama biraz abartın. bunun sebebi ise kızın abisi veya dayısı kesinlikle böyle bir şey yapmıştır ve sizde onlardan bir şey bulup size sempati besler. o yüzden jöle önemli.
    10) koku olarak kesinlikle concon parfümleri sıkmayın amk liselileri yok one million yok armani black code falan fistan bunlar sizin sistemdeki duruşunuzu zedeler. siz badboy olduğunuz için traş kolonyası ile banyo yapacaksınız. bunun nedenini ufak bir denklem ile açıklıyorum orospu çocukları iyi anlayın.
  24. 245
    tek tek ve tane tane anlatacağım. tüm adaylara bol şans diliyorum. "gönlünüzce" olsun her şey.

    1) kendi kararınızı verin: tercih dönemi adayın en savunmasız olduğu, her şeye açık gibi göründüğü dönemdir. burada adaylar çok ama çok aciz duruma düşüyor, savunmasız kalıyorlar. ananız, babanız, abiniz, enişteniz, halanız, hatta sikimsonik akrabalarınız üniversite okumayacak. siz okuyacaksınız! öncelikle 4-5 yılınızı sonra da ömrünüzü heba etmek istemiyorsanız kendi kararınız doğrultusunda hareket edin.

    2) kampüsü olan üniversiteye gidin: türkiye'de haziran 2019 itibariyle 250'Ye yakın üniversite var. bunlardan maximum 40 tanesi kampüs hayatına sahiptir. geriye kalanın çoğu apartmandan bozma özel üniversite ve taşradaki devlet üniversitesi. öğrenciliğinizi yaşamak istiyorsanız, dershaneden bozma üniler yerine kampüs hayatı canlı, geniş olanaklara sahip üniversitelere gidin.

    3) köklü bir üniversiteye gidin: artık firmaların insan kaynakları departmanları staja, eğitime ve mezun olunca işe alımlarda üniversitenin adına bakıyor. neden mi? 250'Ye yakın üni var türkiye'de. bunların yarısından daha azı iyi eğitim veriyor. kalifiyeli elemana ulaşmak için öncelikle üniye bakılıyor. artık not ortalamanızın bi önemi yok ne yazık ki. staj daha ön planda. siz okulda öğrendiğiniz teorik bilgiyi pratiğe dökemezseniz adam sizi niye işe alsın? bir de sizi eğitmek gibi maliyete mi katlanacak? elbette hayır. bundan dolayı kültürü olan, adı çoğu yerde geçen üniversitelere gidin.

    bu üniye giriş tarafındaydı. üniversite döneminde sadece bir tavsiyem var:

    kimseye güvenmeyin ve kimseyi yargılamayın.

  25. 244
    gitmeyin. koc, sabancI gibi belli baslI ozel universiteler haricindeki ozel universitelere ise hele hic gitmeyin burslu degilseniz. o parayla burda lokmacI acsanIz mezun olduktan sonra girdiginiz maaslI islerden daha iyi kazanIrsInIz.
    ogretmenlik tercih etmeyin,zaten atama yok bir de mezun olunca bize rakip olmayIn bari