kayıt

yeni mezun psikolojisi

  1. 1
    *

    yıllardır evde yaşayıp da sokağa atılmış ev kedisi/köpeği psikolojisiyle aynıdır büyük ihtimal. üniversite, şenlik, bol bol tatil, off sınav var yeaa tripleri, azıcık parasızlık çekmek de var işin içinde ama tamamen bir sorumluluk yok bu konuda. öncelikli görevi derslerini verip mezun olmak...

    yeni mezun, herkesin hemen hemen aynı koşullarda olduğu bir üniversite ortamından, kurdun çakalın olduğu, para kazanmaya emeklemeden sonra başlamış tecrübeli şehir çocuklarının olduğu bir ortamda mücadele verecek. her insan hayatta bazı şeyleri kazıklana kazıklana öğrenir; fakat bu yeni mezun 22-23 yaşlarında mezun olduğunda büyük ihtimalle pek kazık yememiş olduğundan bütün kazıkları önündeki birkaç sene içinde yiyerek mokoko olacaktır. "üniversiteyi boşa mı okudum." diye düşünmeye başlayıp hayaller vs. hayatlar kıyaslamasına girdiğinde boku yemiş demektir.

    özel sektör, yeni mezun olmuş birinden tecrübe isteyecek kadar acımasız ve zarara uğramayı, zaman kaybetmeyi göze alamayacak kadar da açgözlü. hem okuyup hem çalışan kazanıyor bu durumda. yeni mezunumuz, sıcak evinde maması suyu verilen, istemediği kadar ilgi gören evcil hayvan gibi rahatı yerindeyken kendini sokakta bulduğunda ya çok çabuk öğrenecek ya da bir arabanın altında kalmaz ise açlıktan/hastalıktan ölmeyi bekleyecektir.
  2. 2
    Son haftalarda 3 saat uyku ile staja gidip gelip hunharca ders çalışıp dosya doldurup sözlüler bittikten sonra kısa süreliğine bi özgürlük hissi olmuyor değil.

    Hastaneden/okuldan adımı atar atmaz güneşin varlığını hissettim. Rüzgar daha bir tatlı saçlarımı savurdu. Tabi hemen ardından şimdi ne b.k yicem lan ben diye binlerce düşünce, gelecek kaygısı beynime dolustu.

    Platonik aşk acısı çeken arkadaşım ile Saatlerce boş boş dolaşıp iftar yaptıktan sonra eve gelip yattım. Bi sahura kalktim. Sonra tekrar yattım. Saat 4 oldu hala yatiyorum.

    Sanırım depresyona erken girdim. Su an aklimda binlerce soru var: formasyon mu alsam yds için mi kassam? İzmir de mi kalsam? Memlekete mi donsem? Gelen Özel taleplerini mi değerlendirsem, devlet hastanesi için mi beklesem? Kep atma törenine ne renk elbise alsam? Ayakkabı açık mı olsa kapalı mı olsa? Topuklu ile saatlerce ayakta durabilir miyim? İftara kaç saat kaldı? Hiç yataktan çıkmadan burada yaşasam birileri fark eder mi?

    Hayat şu an daha zor.

    Selam ben taze mezun!
  3. 3
    Kararsızlıklarima kararsizlik ekleyerek uyandım bugün. Pcyi bile açmadim.
    Teze baslamadim. Yeni aldığım kitabın ilk 3 sayfasını okuyup geri bıraktım.

    Ev arkadaşlarım yeni evlerine taşındığı için yatak yatak dolaşıp hepsinde uyudum. Yalnızlık güzel değilmiş. Onu bir kez daha anladım.

    Hava serin alışveriş yapayım dedim. Yaptım geldim. Tek olunca alışverişin tadı da çıkmıyor. Doya doya 2-3 kilo bir şey alamıyorsun. 300-500 gr karın doyuruyor ama göz doymuyor.

    Hala elbisemi seçmedim, ayakkabiya karar vermedim. Formasyon mu yds mi bilemedim. Hemen çalışmaya mi başlasam yoksa beklesem mi onu da düşünmedim.

    Ama sanırım artık tezi yazmaya başlamam lazım. Çok salladım. Bugün günlerden ne? Pazartesiye çok var mı? Pazartesi başlarım.

    Bu arada babam ne zamana kadar para gönderir acaba bana?

    Neyse selam...
  4. 4
    (bkz: iş arıyorum)
    (bkz: cv hazır patron)
    (bkz: ne iş olsa yapmam)
  5. 5
    girenler gireceklerin teminatıdır. hayırlısı olsun
  6. 6
    1 sene olacak mezun olalı.

    ben artık eski mezun oldum. ama alt dönem mezun olmadığı iÇin hala yeniyim diye buraya yazcam.

    öncelikle neden Çalışmıyorsun diye soranlara artık sert tepki gösterip, sana ne aq demeye getiriyorum. sanki senin paranı yiyom, densize bak. işi gücü bırakmış neden Çalışmadığımı her gün sorguluyor. keyfimden Çalışmıyorum. napcan?

    ikincisi, 1 yıl geÇti, hala ne yapmak istediğim hakkında bir fikrim yok. gerizekalı otur düşün ne yapmak istiyorsun, ona göre yön ver, Çalış. ama yooook.

    üÇüncüsü, ben beni bi yere bağlayan olmasın, kendi başıma karar vereyim. ığdır'a bile gidersem, arkamda kimse kalmasın dedikÇe...... devam edemicem.

    neyse benden adam olmaz. eğitim sosyolojisine döneyim.

    dipnot: tez konum belli oldu. dersleri verebilirsem yl mezunu sayılırım. xd
  7. 7
    İş bulma kaygısı yaşarlar.bir yandan ailenin soruları ve akrabaların soruları yıldırır. Çoğu yerden red cevabı alınca sinirler bozulur. Kabul görülen yerlerde maaş az verince iyice çöküş yaşanır. Şanslı bir yeni mezunsanız iyi bir yer çalışmaya başlayabilirsiniz.
  8. 8
    En berbat psikolojilerden biri. O kadar kötü ki hiçbir şeysizlikten mavisehir-bostanlı-nergiz arası saatlerce yürüyüp bir ayda 10 kilo vermistim.

    İşe başlayınca daha yarak psikolojiler sizleri bekliyor lakin eheh