kayıt

yaş mama

  1. 1
    *
    Evcil hayvanlarımızın ayıla bayıla yediği jöleli veya konserve formda olabilen mama türü. Dışarıda kim bilir ne koyuyorlar içine ben evde yaparım diyenler için tarif vereyim
    Ev yapımı yaş kedi maması
    Yarım kilo ya da bu civarlarda ciğer
    Bir küçük patates
    Havuç
    Kabak veya bir iki küçük brokoli
    Yarım çay bardağı pirinç
    Dilerseniz bir iki dal maydanoz
    En son eklemek için bir kaşık zeytinyağı biraz da tuz.

    Sebzelerimizi küp küp dograyıp kaynayan suyun içine atıyoruz. Yıkayıp dogradigimiz ciğerleri de ekliyor maydanozu sapıyla kaynayan suyun içine ekliyoruz. Kaynayınca maydanozu atiyoruz. Tüm malzemelerimiz haşlaninca robotun içine suyundan bir kaç kaşık ekleyip bir kaşık da zeytin yağı azıcık tuz koyarak pişen malzemelerimizi pürüzsüz hale gelecek şekilde çekiyoruz. Ciğer yapısı biraz kıvamlı olduğu için istediğiniz kıvama gelene kadar suyundan ekleyebilirsiniz. Minik kedişimiz için afiyet olsun.
    Edit: vermeden önce sıcak suyla da tekrar açıp inceltiniz.
    Edit2: maliyeti de bir o kadar düşük. Eğer yaş mamayı pahalı buluyorsanız deneyebilirsiniz.
  2. 2
    kedime haftada bir kere verdiğim mama. ikimiz de o günü bekliyoruz. ben onun o sevincini izlemek için bekliyorum o tam olarak neyi bekliyor bilmiyorum.
    ek olarak yedikten bir gün sonra tuvaletini temizlemek biraz uzun sürüyor
  3. 3
    somonlu gourmet gold açıyorum beraber yiyoruz. ton balığı yanında bok yemiş. benimle paylaştığı için gergin oluyor bazen.
  4. 4
    içine ne koyuyorlarsa dolabın önünde yatıyor pezevenk. hayatımda hiçbir şeye şu kadar tutkuyla bağlı olmamış olmanın hüznünü yaşatıyor bana.