kayıt

yarım saat savunulan düşüncenin yanlış çıkmasıyla yaşanan hissiyat

  1. 1
    *

    bazıları için çok rahatsız edici olsa da bazıları için heyecan verici olabilir. eğer kişi bunu doğru değerlendirebilirse ufkunu genişletmiştir. sadece rahatsız oluyorsa zaten açık görüşlü değil, kendi tabuları üzerinden yürüyen, kendini geliştiremeyecek olandır.
  2. 2
    düşülen boşluk, hiç hesapta yokken içten gelen " acaba ben boş ve aptal biri miyim ? " sorgulaması. zihnine sıcak sıcak sıçıldığını hissedersin böyle ürpertir, tiksindirir. ama kimden veya neyden tiksinmen gerektiğini bilemezsin işte. kendinden mi, seni bozandan mı aklından çıkacak düşünceden mi onu saatlerce savunacak iradenden mi ?
  3. 3
    hıı tamam diye içe oturma hissiyatından başka bir şey değildir.
  4. 4
    Anlık bir şaşkınlık olur benim için. Fikrim yanlışsa doğrusunu öğrenirim, hiç sorun yok.

    Yanlış olduğunu bile bile savunmaktansa kabullenmek yeğdir.
  5. 5
    ''fikirlerim uğruna ölmeyi tercih etmem, çünkü yanılıyor olabilirim.'' diyen bertrand russell'IN Bİ BİLDİĞİ OLSA GEREK.
  6. 6
    ampulu açıp yanlış yere ışık tutup kaçmama neden olan hissiyat. siz anladınız.
  7. 7
    Güzel bir hissiyat, tartışma kültürü oturmamış insanları rahatsız ediyor genelde. Bir tartışma sonunda düşüncenizin yanlış olduğunun farkına vardıysanız yol almışsınızdır. Bizde böyle şeyler yenmek ve yenilmek olarak algılanıyor, ben bunu büyük eksiklik olarak görüyorum. Bir fikri fanatik gibi tutmanın, bir partiyi, bir takımı survivor'da bir isimi ya da aklınıza ne gelirse gelsin fanatikçe savunmanın kimseye yararı olmuyor.
  8. 8
    Biraz da savunma şeklime bağlı değişen his.

    Hararetle savunup da yanılmışsam biraz hayal kırıklığı yaşarım. Sakin biçimde tartışmış ve yanıldığımı öğrendiysem hemen doğrusunu öğrenme fırsatı yakalamış olmanın verdiği memnuniyetten bahsetmeler..
  9. 9
    hayret. Allah Allah ya oyle degildi diyip derin dusuncelere dalIyorum.
    mesela dun aksam annemle ilyas salman'In kac yasinda oldugunu tartIsIyoduk. 88-90 sanIyorum Israrla annem daha az diyor. bir baktIk 71 cIktI. cok sasirdim..
  10. 10
    beni tanıyan bilir. hatalı olduğunu düşünmediğim bir şeyi savunduktan sonra, gerçekten hatalı olduğunu anladığımda üzüntüden kahroluyorum.
  11. 11
    Tabiri caizse göt gibi kalmaktır

    (bkz: göt olmak)
  12. 12
    yanlış hesap Bağdat'tan döner.
    ortaya çıkan bir yanlışlık çok geç de olsa düzeltilebilir anlamında kullanılan atasözü tdk'ya göre.
  13. 13
    körü körüne bir savunma sunmadıysanız çok da kötü olmayandır. Devletler umumi hukuku dersinin final sınavında bu tarz bir olay başıma gelmişti. Olayı yanlış anlayıp farklı bir açıdan değerlendirerek savunma yapmıştım. Çok sevdiğim canım hocam soruya tam puan vererek “düşünce yanlış olabilir, önemli olan senin yaptığın yorum.” Demişti… o yüzden yorumunuzu yapmaktan kaçınmayın.