kayıt

yapılan bilimsel deneyin kontrolden çıkıp insanlığı tehdit etmesi

  1. 1
    bir çok kıyamet sonrası filmin konusu olan olay.

    bekliyoruz bizde zombileri,hayırlısı.
  2. 2
    "birinci fazda tokyo'ya saldırın."

    kör bir propagandaya ait olursa dünya haritasını bir 4 köşeli bir sembolle tamamlamak şeklinde de olabilecek neden sonuç zinciri. en azından hayalini kurmuşlar...
  3. 3
    olmuş ya da olması muhtemel durumdur. sürecinde insan olan her şey risktir azizim.
    nükleer santral olsun, bilimsel deneyler olsun, seks olsun fark etmez kontrolden çıkar yani bir gün.
  4. 4
    aklıma ilk maymunlar cehennemi'ni ardından da pek çok benzerini getiren başlık. bu gibi deneyler / filmler genelde etik problemleri işliyor. aç gözlülük, özverisizlik, bireysel çıkarlar, doğaya ihanet (?), her şeyin kontrolünü elde bulundurma çabası. film sonunda kötü insan her zaman hak ettiğini buluyor / mağdurlar kazanıyor.
    etik, ölçütleri tüm zamanların en tartışmalı düşünsel alanıdır. iyinin ya da doğrunun öznel / nesnelliği, bireysel veyahut toplumsal üretimi ve en tehlikelisi de hiyerarşisi şimdiye kadar tek bir görüş üzerinde uzlaşılamayan sorular olduğu gibi şimdiden sonra da böyle bir şey mümkün olmayacaktır. bilim, felsefeden bir noktaya kadar ayrımlaştırılabildiğinden, o noktadan sonrası her zaman kaotik bir sürünceme olarak yaşantılanacaktır.

    bana kalırsa, etik, bilimsel araştırmalar nezdinde, insancıl / doğaya saygılı olması açısından fazlaca kısıtlamalar getirmiş durumda. ki, canlı yaşamına saygı laboratuvarda doğarak deney için yaşayıp deney sonucu ölmesi hedeflenen hayvanlarla ölçülüyor. etiği sadece bilimin / bilim insanının olduğu yerde görüyoruz. sokakta, markette, evde etik nerede?