kayıt

yabancı dizilerin tercih edilme nedenleri

  1. 1
    *

    genel olarak çoğu yabancı dizide normalde imkansız olan zengin oğlan fakir kız, sürekli çatışma halinde olan mafya grupları, sevgilisinin başına bir şey gelince kalbi sıkışan insan modelleri olmadığı için yabancı dizi tercih ediyorum.
  2. 2
    Uzun olmamaları. Böylece bok bok sahnelere lüzumsuz vakit ve para harcamadıklarından daha kaliteli çekimler izliyoruz. Bir de özgünlük var. İzletiyor..
  3. 3
    Türkiye'de internet diziciliğine yakın zamanda başlanması sebebi ile çoğu dizinin sabit çerçevede rtük filtresi yemesi. Orijinal ve düşündürücü içerik yabancı kategorisinde daha ulaşılabilir durumda.
  4. 4
    En fazla 1 saat sürmeleri ve benim için elbette dil gelişimi yararı sağlaması. Ha alt yazının bir insana ne kadar dil bilgisi katacağını dile getirmek istemem ama en azından kulak aşinalığı olur diyerek yine de izlenebilir.

    Ve tabii yabancı ülke kültürlerine ilişkin bilgi edinmek de hoş. Sanatsal açıdan dizilerde üstünlük bulmadığımdan sebeplerim dil ve kültür odaklı.
  5. 5
    Dizinin takip edilme oranı düşünce diziyu uzatmadan bitirmeleri. İçerik olarak güzel içerikler üretmeleri .
  6. 6
    Türkiye'nin dizi yapma konusunda aşırı başarısız olması, iyi olanları yayından kaldırmaları ve gereksiz uzun olmaları yüzündendir.
  7. 7
    oyunculuk kalitesi, senaryonun iyi olması, dublaj işine girmemeleri ve tabiki de görüntü kalitesi.
    • Silindigin sözlükleri harf sırasına göre sayar misin? Ben taş çatlasa 5 sözlük ismi biliyorum.
    • yazma ihtiyacı hissetmiyorum kusura bakma. geçmişte tonlarca sözlük var oldu türkiye internetinde ve hemen hemen hepsi çöplüğe gitti.
  8. 8
    Konuları ve çekim teknikleri. Yapmacık sahneler yok. Senaryolarındaki çeşitlilik o kadar çok ki illa beğeneceğin bir dizi çıkıyor.
  9. 9
    kısaca özetlenirse kaliteleri, sansürsüzlükleri (politik yada sosyal sansür kardeşim hemen aklınıza neler geliyor...) komedilerde özellikle mizah gücü. mesela aksan komedisi yok ya da çok az. kendini tekrara düştüklerinde bitirebiliyolar diziyi, mali kaygıyla kalite arasında çok güzel duruş sergiliyorlar. ben de mi yabancı dizi çeksem lan şimdi özendim he.