kayıt

requiem for a dream

  1. 1
    bir darren aronofsky sıçmığı. shitter'ların bayıldığı. kıçtan kıça, sağlam tamam. repliklerinin sürekli tekrarlandığı bir doruk noktası vardır bu filmin. öldürür.
  2. 2
    kült filmlerden biridir. konusu bağımlılıktır.
  3. 3
    (bkz: overrated)
  4. 4
    beraber takıldığın kız arkadaşla izlenmemesi gereken film. yoksa benim sonum da böyle mi olacak düşüncelerine gark eder kızcağızı.
  5. 5
    (bkz: jared leto)
  6. 6
    kiminin izledikten sonra; 'vay amk ne filmdi...' , kiminin ise 'vay amk ne filmmiş yedi iki saatimizi...' dediği filmdir.
  7. 7
    son 5 dakikası ağlama koması.
    müziği ile göklere ulaşıp yıldız kapmaca oynayan,
    bitiminde suratların mora çaldığı,
    akışı ile akışkan çikolata kıvamında olan,
    anlatımı, sahne geçişleri, efektleri coşturan,
    olayın akışını mevsimlere bağlayan, baglayisi ile "bay anasını" dedirten,
    şahsen bitiminden sonra tekrardan geri sarıp ağlama komasına girdiğim,
    ölümcül bir dram.
  8. 8
    türkçe çevirisi bir rüya için ağıttır.
  9. 9
    çok sıkan film. öyle böyle değil. oldukça da karanlık. aradaki sahne tekrarları da acayip derecede bunaltıcı. bir de sürekli kötü şeyler oluyor. sevmedim sevemedim.
  10. 10
    dibe vurmanın tam olarak anlatılabildiği nadir filmlerden.
  11. 11
    summer overture gibi bir soundtrack' e sahip güzide film. sadece bu beste bile insanın yaşam sevincinin içine etme potansiyeline sahiptir.
  12. 12
    bir düş için ağıt olarak da kitabı bulunmaktadır.. muhtemelen her film gibi kitabından uyarlanmıştır.. ya da film çok tuttu deyip kitabını mı yazdılar acaba... yok arttık...
  13. 13
    clint mansell bestesi ağlatan kıvamdaki aynı isimdeki filmin soundtracki.

    www.youtube.com/...
  14. 14
    an itibari ile soundtracki dinlenen ve depresyona boğulunan film.
  15. 15
    şarkıların psikolojiye olan etkileri konusunda en etkili film müziği kategorisinde oscarı kesin alacak eserdir.
  16. 16
    Hubert Selby tarafından 1978 de yazıllıp 2000 yılında sinemaya uyarlanan Türkçe'ye Bir Rüya İçin Ağıt adıyla geçmiş olan eser. Kitabını hala okuyamamış olduğumdan fazla bir yorum yapamam ancak filmi bayağı serttir.
    Filmin yönetmeni Darren Aronofsky'nin filmin çekim süresi boyunca genç oyunculara çikolata ve seksi yasakladığına dair şehir efsanesi dolanmaktadır. Jared Leto'nun yıldızı bu filmle parlamıştır.* Ama her ne olursa olsun asıl şovu Ellen Burstyn yapmıştır kanımca. Lux Aeterna'nın yanılmıyorsam Winter şarkısı ilk olarak bu filmde kullanılmış ancak LOTR The Two Towers ile ünlenmiştir.
  17. 17
    hubert selby'in diğer kitapları gibi enfes olan bir kitabından uyarlamadır. ben de bizzat bu kitabı okumadım ama filmini defalarca izledim. gerek müzikleri gerekse konusu olsun inanılmazdır. gerçek dünyadaki sıradan acıları gördüğümüz halde hiç yokmuş gibi davranmamızı yüzümüze çarpıyor resmen selby kitapta/filmde. uyuşturucu bağımlısı bir genç ve yakın arkadaşı kendi hayatları ile birlikte anne ve sevgilisinin de yaşamını berbat etmesi film sahneleri kadar yakındır aslında hepimize ve hatta daha kötüleri vardır. her nedense insanlar çevrelerinde olup biten bunca acı ve kaosa rağmen mutlu olabilirken bu gibi filmlerle, aslında her gün gördükleri şeyler yüzünden depresyona, umutsuzluğa, üzüntüye kapılıyorlar.

    mesela bir sırp filmi adlı film de bu kategoride sayılır. insanlar her ne kadar o filme cinsel yönden bakıp mide bulandırıcı dese de bir düş için ağıt'tan pek farkı yoktur. neyse efendim, artsın böyle kitaplar, filmler.
  18. 18
    "bir film ne kadar etkileyici olabilir?" ve "dibe vurmak tam olarak nedir?" sorularını muhteşem bir şekilde cevaplayan, hatta cevaplamakla kalmayıp yüzümüze yüzümüze vuran kült film. pek çok harika film gibi bu da kitap uyarlamasıymış. tam olarak baştan sona ilk kez az önce izledim kendisini. daha önce parça parça sağda solda görüyordum ama böyle açıp izlemek kısmet olmamıştı. filmin son 5 dakikası 5 film değerinde adeta. ayrıca soundtrack 'i yeter lan.
  19. 19
    kimse tarafından bilnmediği dönemde güzel olan film. artık pek bi numarası kalmamıştır. hatta sıkıcı ve sonu itibarı ile de abartı olduğunu söyleyebilirim.
  20. 20
    obskürantizmi içinde kalması gereken kitap-tı. fayt kılap gibi piç oldu o da maalesef.

    (bkz: herkesle paylaşmayın amk şöyle şeyleri)
  21. 21
    literatüre ass to ass i katmış izlerken adamı geren rahatsız eden bir filmdir. İzlenmelidir.
  22. 22
    müziğiyle bile insanın kanını dondurabilecek filmdir.
    www.youtube.com/...
  23. 23
    paçalarından gerilim akan film. koltuğa mıhlandım izlerken. ruh emici gibi bir şeydi, etrafımda ışık kalmadı her yer soğuk oldu bir anda.
    filmin sonunda her bir karakterin yatağa bağlı kalışı filmin en iyi sahnesiydi.
  24. 24
    izledikten sonra ")mutlu bana bir şeyler oluyor mutlu)" şeklinde tepki verdirten filmdir.

    derinden etkileyen bir dramdır. dikkatli izlenmesi gerekir. ayrıca filmin soundtrack ı iyice nil karaibrahimgil e dönmüştür çalmadığı reklam, haber bülteni ve spot kalmamıştır.

    sonuç olarak, izlenilebilir ve güzel bir filmdir.
  25. 25
    etkileyici bir filmdir.
    ben etkilenip çayda şekeri bırakmıştım mesela.
    çok film severim ve birçok filmi tekrar tekrar izlerim. lakin bunu bir daha asla açmak gelmedi içimden.
    hele o kadının son sahnesi.
    allah kimseyi düşürmesin kardeş.