kayıt

var olmak

  1. 1
    *

    akışı canınızı yakan ama bir şekilde orada öylece akıp gitmekten başka çareniz olmayan nehir.
  2. 2
    (bkz: descartes)
  3. 3
    Yokluğu tadabilmek için ilk leveldir. Bir zengin söylemidir.yıllardkr Fakir veya eksiği hep olmuş kişiler hiç bir zaman var olamamışlardır. Tek varlıkları yokluktur. 2.bir alternatifleri de yoktur. Bakın burda bile yoklar.
  4. 4
    (bkz: düşünüyorum öyleyse varım)
  5. 5
    hafifliği dayanılmazdır.
  6. 6
    olmak kelimesi bir oluşu ifade ettiği için 'var' ön ekini kullanmak gereksizdir. yani demek istediğim; olan bir şey zaten vardır, var olan bir şeye bir daha var demeniz anlatım bozukluğu olur.
  7. 7
    mantıksız bulduğum eylem. aslında var olmakta bir mantık aramıyorum var edilmemdeki mantıksızlıktan söz ediyorum, eğer edildiysem tabii. eğer bu işte payım varsa kendimi sikeyim.
  8. 8
    var olmamanın olmayı beraberinde taşıması gibi, var olmak da var olmamayı taşır beraberinde.
    belki birey bazında bu, damarlarında taşımaktır kendi ölümünü.

    gaipten bir his gibi sürekli ensemde bu benim, var oluşumun -olabildiği(m) kadar- farkında oluş ile, var olmayışımın da -olabildiği(m) kadar- farkında oluş, her dem benimle. insanlardan bir insan'ım diye düşünüyorum işte. bugün 1'im yarın 0. ya da tam tersi.

    iyi ya da kötü tüm duygular geçici bunu biliyorum ama, bu duygunun(duygu da denirse) geçiciliği hakkında şüphem var. çünkü ben'le beraber oluştu bu. yok oluşu da, benle beraber olacak. ya da benden sonra, bilmiyorum.
  9. 9
    kulluk görevimizi yerine getirmek için var olduğumuzu unutmayalım lütfen.
  10. 10
    Bütün sebepleri ve sonuçları görüp bilip bunla hemfikir olunduğunda edinilen mertebe