kayıt

yazara göre oy vermek

  1. 1
    öğrencinin tipine göre not veren öğretmenden farksız olmaktır. entariye göre oy verilmelidir, yazara göre değil.

    ayrıca (bkz: ben bunu tanıyorum yavşaklığı)
  2. 2
    nabza göre şerbet vermeye benzer. ama değildir tabi.
  3. 3
    12.5 yaşından büyük olmayan yazarların içerisinde olabileceği davranıştır.
  4. 4
    Yapıldığı rahat gözlenebilen adamlık olmayan davranış.
  5. 5
    önce entry okunup sonra yazara bakılarak biraz engellenebilecek eylem. ha yine de bir yere kadar. burada zirvelerde tanışanlar dışında anonimiz, az kişiyiz, sima tanışıklığı gibi genel olarak yazan nickleri biliyoruz. bu insanlar da biz de belirli stereotipler olarak kodlanıyor. bu normal çünkü bu kadar adamı stereotipten bağımsız olarak tanımak mümkün değil. hal böyle olunca yargılarımız da etkileniyor.

    nicke bakıyorum, bu adam mal, bu çok zeki, bu benle aynı müziği seviyor, bu benle aynı oyunları oynuyor, bu ilgi manyağı, bu çok kültürlü, bu adam komik, bu adam troll gibi çağrışımlar oluyor kafamda istemsiz olarak. mesela birinin mal olduğunu düşünüyorsam ve entrysini beğenmemişsem, eksiyi verip geçiyorum. sevdiğim bir yazarsa, "lan anlamadığım, fark edemediğim bir tarafı var bu konunun ve adam aslında haklı mı acaba" sorusu oluşuyor kafamda. eksi versem de üzülerek veriyorum bu durumlarda ya da eksiyi verme konusunda daha çekingen oluyorum. adil ya da değil durum böyle.

    seri eksileme mevzusu var bir de. ancak dur şuna kıl oldum gidip ne yazdıysa eksileyeyim şeklinde olanı doğru değil. yazar profiline ve hakikaten saçma entrylere bakılır. baktın kadınları aşağılıyor baktın siyasi ya da din trollü, ya da kendince eğlenmeye çalışırken ortalığa çöp sıçan biri. çekinmeden veriyorum eksisini. zaten 3 tane verilebiliyor, kimseye çok zarar veremezsiniz.

    artılamaya gelince. sırf seviyorum diye artı vermem, ama sevdiğim yazarın profiline girer bakarım, hakikaten beğendiğim entryleri komik bulduklarımı artılarım. mantıklı olanın bu olduğunu düşünüyorum. bakınca diğer yazarlara haksızlık gibi oluyor ama kimse oturup spesifik bir yazar açıp lan bugün de bu adamı tanıyayım, neleri sever, neleri sevmez, nasıl bir insandır gibi araştırma yapmıyor.

    edit: an itibariyle başıma geldi iki konudan bahsetmeyi unutmuşum. bir entryi okumadan yazara bakıp peşin eksilemek. mantıklı tarafı yok. dünyada kimse tam haklı ya da tam haksız değil. ben küs olduğumla aynı görüşte olamam gibi çocukça ve aptalca bir yaklaşım.

    iki yanlış bilgi verilmesi. bu da kritik. kendinden emin bir şekilde kulaktan dolma bir bilgiyi buraya yazanı kim olursa affetmeyin. ha niyeti kötü değildir, yazarı tanırsınız zaten, özelden yazarsınız ya da yorumla iletişime geçer doğruyu bulursunuz.
  6. 6
    sürekli yaptığım hödö. sözlükteki kankilerime anama dahi sövseler asla eksi oy veremiyorum. verenlere, bir biçimde ters gittiklerini gördüğüm kişilere de kin besliyorum, hatta tüm entrylerini eksilediğim bile oluyor. sahiplenici, korumacı bir kişiliğim var, elimde değil..
  7. 7
    Pek yapamadigim sey ters ise terstir adama degil duruma gore muamele bizde.
  8. 8
    Sözlük ahlakına aykırıdır.
  9. 9
    gördüğüm kadarıyla kankacılık faaliyetlerinin fazla olması sebebiyle sözlükte oldukça görülen bir olay.
    samur hariç sözlükte tanıştığım birisi olmaması sebebiyle bu konuda oldukça objektif olduğumu düşünüyorum. bazı yazarların her girdisinin saçmalıklarla dolu olması benim sorunum değil açıkçası ya da bazılarının güzel yazıyor olması. okuduğum girdinin sahibinin kim olduğuna karar verecek kadar burada olduğumu düşünüyorum. bazılarının bazı konularda yazdığı her şeyi eksiliyor olmam o konuda bana hitap etmediğini gösteriyor.

    neyse efendim, yaptığınız işi iyi yapmak için objektif olmanızı öneriyorum. insanların hakkınızda ne düşündüğünü önemsemeyin ancak kendinizi yerinde eleştirmeyi bilin, teşekkürler.
  10. 10
    Okudugunu anlayabilecek kapasitesi olmayan yazar isi.

    Ne yaziyo la burda ne demek istediki. Bakayim aaa kezo yazmis oyla oyla o dedigiyse kesin eksiyi haketmistir.
  11. 11
    sürekli yaptığım eylem, kişilik girilen entryden önce gelir benim için.
  12. 12
    yanlış olan bir durumdur.
  13. 13
    Tamamen objektifimdir bu konuda ama genelde eksi oy vermem. Verdiğimde de çok kırılmışım demektir.
  14. 14
    şu an yaptığımdır.

    hade eyw.
  15. 15
    pek başvurmadığım yol. favorilere almıyorum,gizli kalmayı tercih ediyorum en fazla.
  16. 16
    daha buralarda yeniyim. o tür oluşumlara girmedim. girmem diyemiyeceğim, her insana insan olarak bakmadığımdan.
  17. 17
    Hiçbir zaman yapmadığımdır, entry güzelse favlarım. Kutup'ta zaten 10/60 arası yazan kişileriz. Niye eksiliyim ya da görmezden geleyim ki, whatsapp grubu gibiyiz :d

    • Herkesi artılıyorum dediğin doğru whatsapp grubu gibiyiz :D
  18. 18
    nesilciğin aşamadığı tek sözlük kuralıdır. istisnasız her nesle uyar.
  19. 19
    nadiren de olsa yaptığım durum. Bi kaç tane gözüme kestirdiğim çöp yazarın entrysini görür görmez basıyorum eksiyi, rahatlıyorum.
  20. 20
    sözlükçülük açısından yanlış, kişisel açıdan ezik bir hareket. bence.

    sevmediğim yazarlar * mantıklı bir şey yazsa dahi tepkisizliği seçerdim, mantıklı şeyleri eksilemeyi değil. değişiksiniz valla. her yazılana eksi verince sabit bir kişide hırsınız azalıyorsa devam edin elbette sorun yok.

    oylamaya takılmayacak kadar seviyoruz ne düşündüğümüzü yazmayı öle yaniii.
  21. 21
    boş beleş bir eylemdir.

    buradan hasım edinip ona kafayı takacak kadar hiç mi sevmiyorsunuz hayatı ?
  22. 22
    ben hep artı oy verdiğim için beni ilgilendirmeyendir.

    yoksa siz hala :/
  23. 23
    (bkz: sözlükten birini düşman belleyecek kadar yıkık olmak)

    yapan varsa ağır maldır, net.
  24. 24
    Eskiden çok yapardım sevmediğim yazar beni desteklese bile eksilemekten alamazdım kendimi ancak o sevimsiz insanlar gittiler şimdikileri tanımıyorum yazılana göre oy veriyorum maalesef. Evet, maalesef vay aq salağı diye ağız tadıyla Eksi vereceğim kimse yok.
  25. 25
    Galiba şu psikolojide; hadi entry girde eksi vereyim. Aradan zaman geçer profiline bakılır. Vay ibine bak bak neler yazmış Bi de uzun uzun yazmış eksi.

    Bi de benim gibi kendi dünyasında sözlükte sevdiği biri vardır. Mesela jeymi ibnesi ne yazsa artılıyorum. :) ifşa olacam ama denk geldiğim entrylerine fav veriyorum bu güzel hareket.