kayıt

türklerin islamiyete geçişi

  1. 1
    *

    gök tanrı inancına olan yakınlık ve arapların zorlaması tamamen tıraştan ibarettir.

    insanların 1000 yıl önce "a iyi lan baya birbirine benziyor o zaman buna inanıyım xd" şeklinde bir analitik kurabileceğine inanan kişi maldır. 2018 yılında kurban bayramında hala "bak allah'ın hikmetine.. ortalık temizlensin diye yağmur yağdırıyor.." diyecek bir topluluk var elimizde. ramazan ayının yüzde sekseni sıcak ve kurak geçerken yağmur yağan 3 günde "allah yardım ediyor ehe" demeleri de var. fazla derin düşünmelerini beklemeyin. kök tengrinin verdiği ayarı kendilerine has bir güzellik olarak algılıyorlar. böyle bir kibir olamaz lan. allah'ın sırf biraz mutlu olsunlar diye yağmur yağdıracağını düşünüyorlar. aksdjasd. ulan ananız babanız istese bir bardak su vermeyen adamlarsınız. yağmur yağmayan yerlerdekiler müslüman değil mi len diye sorabilirsiniz. mavi ekranla karışık tükrük bezlerinde bir hareketlilik yaşanacaktır. neyse.

    arapların zorlaması da tarihi bir yalan. yağmacı arapların din falan pek salladığı şeyler değildi o dönemde. aslında hiçbir zaman değildi, şu an da değil. çayına çorbasına bakan yağmacılar için türklerin islam'a geçişi bir konu bile olamazdı. nitekim kuzey afrikadan avrupaya açılan müslümanlar da avrupanın hiçbir yerinde dini bir savaş yapmamıştır. götündeki donu dahi altından isteyen bir kalabalıktan bahsediyoruz burada da.

    sebebi yazmayı unutmuşum.. ezcümle tamamen tesadüf eseridir. türklerin genel yaşamındaki çoğu şey gibi islam'a geçiş de tesadüf ve göte baladır. biraz olsun şov yapma ve popülaritenin peşinden gitmenin de payı var elbet.
    • “Türklerin islamiyete geçişi nasıl olmamıştır?”ı yazmışsın. “Türklerin islamiyete geçişi nasıl olmuştur”u da yazsana ^^
    • Eyv saol ^^
  2. 2
    Farisilerin vesilesiyle olmuştur. Biz Kürtlerin ise araplar vesilesiyle... çok da önemli değil ya.
  3. 3
    Okullarda gök tanrı inancına olan benzerlikten dolayı olduğu iddia edilen olay.

    Ne diyelim, kesin yaşanmıştır bu..
  4. 4
    (bkz: Talkan katliamı)
    (bkz: Curcan katliamı)
    Ps: bu başlıkta daha detaylı konuşulmuş (bkz: talkan ve curcan katliamları)