kayıt

türkiye ingilizcesi

  1. 1
    *

    diğer ülkelere baktığımız zaman gayet düzgün olan ingilizcedir.
    • Hintlerinkine kıyasla hele...
    • "welcome to my channel, my friends" demeleri yok mu hele...
  2. 2
    Türkiye İngilizcesi nedir amk ya. Sömürü müsün sen Türkiye ingilizcesi diye bir bok olsun.
  3. 3
    türk televizyonlarında ve youtube kanallarında şahit olduğumuz plaza dili denilen ingilizcemsi galiba. ne türkçe ne ingilizce her şey gibi bunu da kültürümüze uyarlamaya çalışıyoruz ama olmuyor eğrelti duruyor. güzel türkçemizden vazgeçmeyelim.
  4. 4
    İnsanımız yabancı dil konusunda mükemmeliyetçi olduğundan az ama çok kötü olmayan İngilizce'dir. Başka ülke insanlarınınki daha anlaşılmaz.
  5. 5
    Sayıları türkçe, cümleyi ingilizce okumaktır.

    "World population has reached 7.7 billion."

    Gibi.
  6. 6
    Fatih Terim İngilizcesiyle örneklenebilecek dildir* *
    Luk et dı tabela! Vat ken i do samtayms...Dis iz futbol!!!
  7. 7
    gayet iyidir. dil ailesi farklılığına rağmen oldukça fazla insan ingilizce öğrendi bu ülkede. başarılı olduğumuz az sayıda konudan biri ingilizce öğrenmek.
  8. 8
    aksan olarak gayet anlaşılır, hatta çoğu aksandan çok daha iyidir. elin fransızı ve hintlisi ile muhatap olacağıma....
  9. 9
    Hayatında hintliler ile İngilizce konuşmadıkları için gelip mükemmel saray İngilizcesi konuşan Türkler, kendi vatandaşlarının İngilizcesi ile dalga geçebiliyor. Çok da kötü değildir aksan olarak.
  10. 10
    aksanları takan insanları anlamıyorum. ruslara, sen neden böyle türkçe konuşuyorsun diyen var mı?
    bu aksan derdini sadece biz türkler takıyoruz kafaya. (bkz: cahillik)

    -- spoiler için tıkla --


    ingiliz aksanıyla konuşsan ne olacak ? başıma ajan kesildi, götüm.


    -- spoiler --
  11. 11
    guldum.net/...
    budur.
  12. 12
    birkaç üstte de bahsedilmiş. bu aksan konusuna kafayı takmak akılalır gibi değil! elin ingilizinden daha iyi ingilizce konuşmaya çalışan gerizekalılar var memlekette, hakikaten al bunları, ağzından içeriye odun tık, soba niyetine kullan; en azından bi'hayrı dokunur. ya, vatandaşın teki türkiye'ye yerleşir, abuk subuk bir aksanla iki satır türkçe konuşur, "vaay, herif ne güzel öğrenmiş," diye ayakta alkışlarsın. bizim eleman ingilizce öğrenince istiyor o kadar iyi konuşsun ki, bütün dünya ayakta alkışlasın salağı! ulan fransız kendi aksanıyla, ingiliz kendi aksanıyla, amerikan kendi aksanıyla, rus kendi aksanıyla, japon kendi aksanıyla, hintli kendi aksanıyla konuşur ve her biri bu evrensel dile dair ayrı birer tarz inşa etmiştir. biz bu dile kendi yorumumuzu katmıyor, direkt kendi isteğimizle asimile oluyoruz. kölelik ruhumuzda var. çık ortaya, "naber lan amına koduğum," der gibi ingilizce konuş yahu? anlarsa ekime, anlamazsa kasıma...
    • içimden geçenleri öyle açıklayıcı anlatmışsın ki.
      ingiliz aksanını kafaya takan insanlara şunları da sormak gerek bence. türkçe'yi doğru konuşabiliyor musunuz? diksiyon dersi aldınız mı ?