kayıt

mimarlık

  1. 1
    (bkz: the architect)
  2. 2
    Okuması zor ancak eğlenceli bölüm.

    Tabi üç gece üst üste uyumayınca 'Başlarım eğlencesine de!' diye atarınızı basabilirsiniz fakat geçicidir. !:gülümseme!:
  3. 3
    okuması da kazanması da zor olan bir meslek dalı.
  4. 4
    genelde okuyanlar kel oluyor.
  5. 5
    Her insanın okuyabileceği ama yapamayacağı tatlı meslek. Yaratıcılık ve ileri zeka gerektirir.
  6. 6
    genel olarak hiçbir zaman adamdan sayıl(a)madığınız meslek. bu bir aralar ortalıkta onun bunun düşündüğü capslerine benzeyen bir durum.
    eğer biraz isin estetiğiyle ilgilenen bir mimarsanız, mühendisler için allahın statikten anlamayan kendini beğenmiş ucubesi , bir sanatçı içinse kendini kolon ve kirişlerle tasarımlarını öldürmüş cahilsiniz.
    aslında her şeyken hiçbir şey olmak acı biliyorum ama genelde kapris çekmenin de bizim meslek içinde bolca olduğunu söylemeden geçersem üzülür kendimi mitre apellerle öldürürüm. ofiste sıradanlıkla ve şartnamelerden azar yerken şantiyedeki işçinin bile alay konusu o günkü eğlencesi olacaksınız. hatta sadece inşaat sadece istediği için sizin projenizi abuk sabuk değiştirecek yani hiç bir şey istediğiniz gibi olmayacak bence okulu bırakıp zengin koca bulun iki de çocuk yapınca bak gör nasıl unutmuşsun mimarlık hayallerini .

    öptüm hepinizi.
  7. 7
    ben mimarım ve memelerim küçük'tür özeti.
  8. 8
    yalnızca bina dikmek olarak algılanan fakat aslında öyle olmayan tüm hayatı yönlendiren bir disiplindir.
  9. 9
    bir Frank Lloyd Wright olamayacağını kabullenmekir.
  10. 10
    aileniz zengin değilse veya ailenizde mimar yoksa okumanın hiçbir anlamı olmayan bölüm.çok masraflıdır zira kırtasiyecileri ve ozalitçileri ihya edersiniz.mezun olduğunuzda ise piyasada ancak kartelleşmiş mimar ailelerin yanında köle olarak çalışmak yada en çok tercih edileni öğretim üyesi olmak zorundasınızdır.
  11. 11
    Ted mosby olmadıktan sonra bulaşılmaması gerekendir.
  12. 12
    ne yalan söyleyeyim havalı meslek vesselam.
  13. 13
    iç mi dış mı sorusundan sıkılan insanların mesleğidir.
  14. 14
    (bkz: mimari tasarım)
  15. 15
    Zor bölüm.hocaları da çok acımasız anladığım kadarıyla.
  16. 16
    bunu olacağıma gider endüstri mühendisi olurum, hiç iş yapmam ve kitaplara boğulur zihnimi beslerim diyerek kusura bakmayın ön yargı yaptığım meslek.
  17. 17
    zamanında üniversite sınavından aldığım puandan 15-20 puan düşük olduğu için tercih etmediğim meslek.
    pişman mıyım, belki de.
  18. 18
    Çocukluk hayalim olan meslek. adı geçince heyecanlaniyorum hala.

    Ama yeterince çalışıp gidemedim.. o kadar da çok istememiştim demek ki.
  19. 19
    Mimarlar, bir projenin amaçlarını, gereksinimlerini ve bütçesini müşterilerle tartışır. Bazı durumlarda, mimarlar fizibilite ve çevresel etki çalışmaları, saha seçimi, maliyet analizleri ve tasarım gereklilikleri gibi çeşitli ön tasarım hizmetleri sunmaktadır.

    Mimarlar, müşterileriyle ilk teklifi görüşüp tartıştıktan sonra nihai inşaat planları hazırlar. Mimarların planları binanın görünümünü ve yapısının detaylarını gösterir. Bu planlar, yapısal sistemin çizimlerini içerir; klima, ısıtma ve havalandırma sistemleri; elektriksel sistemler; iletişim sistemleri; ve sıhhi tesisat. Bazen, peyzaj planları da dahil edilir. Tasarımların geliştirilmesinde, mimarlar eyalet ve yerel bina kurallarına, imar kanunlarına, yangın yönetmeliklerine ve engelliler için binalara kolay erişim gerektiren diğer düzenlemelere uymalıdır.
  20. 20
    yalnızca bina üreten değil imar eden tasarlayanların mesleği; mimarlık.
  21. 21
    Çok seviyorum ya çok havalı değil mi?

    benim bir arkadaşım uçak mühendisliğini bırakıp bu bölüme geçmişti adam oturduğu yerden hesabına milyarlar yatıyor.
  22. 22
    öğrencilik dönemi ne kadar çok sıkıntılı ve stresli geçse de mezun olduktan sonrası çok rahat ve güzel olan bir meslek.
  23. 23
    Hayatımı mahveden meslek
  24. 24
    Bu meslek bir şekilde insanların hayatlarını mahveder. Günümüzde topluma sosyo-kültürel olarak zarar veren en büyük olgulardan biridir mimarlık. ister mimarın kendine isterse topluma olsun, sürekli zarar üzerine kuruludur. örnek olarak bir mimar bir hastane tasarlar, fakat o hastaneyi inşa eden mimar, dosajı ayarlanamayıp yanlış üretilen betonu toprağa basar. aynı projede bir fayda ve bir felaket olabilir. genel olarak hep projelerde felaket - zarar hanesi bende çok olduğu için bu görüşü edindim. tersinin oldugu durumlar da olabilir.
  25. 25
    sırf puanı iyi diye girilmemesi gereken bölüm, icra edilmemesi gereken meslektir.

    mimarlık büyük bi analitik düşünme gücü, hayal gücü ve sabır gerektiren bir iştir.