kayıt

türk milliyetçiliği

  1. 1
    Türk milliyetçiliği, Türklerin özgürlüğünü ve birliğini savunan kültürel, ilmî, felsefî ve siyasî görüş. Türkçülük ile aynı yapıdadır ancak Türkçülük sadece Türkiye Türkleri'nin değil, dünyadaki tüm Türk halklarının birliğini savunmaktadır.

    DÜNYADA DAMARLARINDA TÜRK KANI AKAN NE KADAR İNSAN VARSA TEK BAYRAK ALTINDA BİRLEŞTİRMEKTİR.
  2. 2
    türk milletinin ilerlemesini, gelişmesini amaçlayan siyasi ideoloji.
    (bkz: türkçülük)
  3. 3
    milliyetçiliğin türk versiyonu.

    herhangi bir "çilik" tanımı, başına gelen özneyi temel alarak düşünmek demektir. bu ek bir düşünme biçimini betimler yani, yapacak bir şey yok.

    bu sebeple milliyetçilik demek, insan üzerine düşünürken milliyetleri temel alarak düşünmeye çabalamak demektir. bu bilinçli bir seçim olabileceği gibi maruz kalınanlar sonucu kendiliğinden de gerçekleşebilir. üstelik kişinin tüm düşüncesinde olmasına da gerek yok, bir cümlesi bir fikri milliyetçi olabilir insanın.

    üstelik milliyetçi bir insan herhangi bir milletin iyiliğini kötülüğünü düşünmek zorunda da değildir.
  4. 4
    her milliyetçilik kadar sikimsoniktir. ay yahudi soykırımı pis almanlar yoo yoo ermeni soykırımı denilen bişi yok hrant dink kim ayol samimiyetsizliği içerir.

    aman diyim
  5. 5
    Kurtuluşun ana hattını oluşturur. Ülkenin rahat bir nefes almasını sağlayacak devlet otoritesini sağlayacak mantalite bu yoldadır. Siyasal islamın yiyip bitirdiği yurdu kurtaracaktır.
  6. 6
    ayaklar altına alınmaması gereken ideoloji.
  7. 7
    türklere çocuklarını imam-hatip dışında yollayacak okul seçme şansı bırakmayan fikir sistemi.
    • Onu çakma islamcılar yapmıyor muydu?
    • ğstad peçeteyi tutana bakmak lazım.
  8. 8
    (bkz: türk ulusçuluğu)

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde ülkeye adını veren ırkın ulusçuluğunu yaparak ırkçı, bölücü ilan edilebilirsiniz ya da birtakım kişilerce ayaklar altına alınabilirsiniz.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türklerin ve Türklüğün kurtuluşu, içinde bulunduğu şu sarhoş ve bilincini yitirmek üzere olduğu süreçten kurtulması için gerekli olandır.
    Soyuna, atasına zerre saygı barındıran her bireyin savunması gereken düşüncedir.

    Her türk ulusçusuyum diyen savunucusu olamayacağı gibi her faşist nidaları ile saldırgan tutum sergileyen aciz varlık da bizlerin düşünüş biçimine zarar veremeyecektir.

    En büyük Türk ulusçusu gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarımızı utandırmamak adına öğrenmeli ve peşinen desteklemeliyiz.
  9. 9
    ne olduğunu anlamak için devlet bahçeli'ye bakmak yeterlidir.
    • Dklsdkks tek bi adam üzerinden tamamıma vakıf oluyosun demek...
    • tamamı aşağı yukarı aynı olduğu için bu çıkarımı yapabiliyorum.
    • :pp aynen
  10. 10
    Ne olduğunu anlamak için tek bir bireye bakmanın sonuç vermeyeceği bir fikir sistemidir. Devlet otoritesi, sert ve sosyal devleti tasvir eder. Gerekli olandır.
  11. 11
    türklerin asgari ücrette kendi insani gelişmişlik endeksinde denk olduğu uluslardan net 50 euro daha az almasında bir etkisi olup olmadığını merak ettiğim bir fikir.
  12. 12
    Hakim fikir olmadığı için denklikle bi ilgisi olmayandır. Hakim olduğu zaman denk bir ulus olmayacaktır zaten.
  13. 13
    karşılıksız çek.

    cumhuriyetin ilk yılları ve atatürk ile bağdaştırılması çekin ön tarafı. o dönemde insanlar türk olduklarını bile bilmiyorlarmış. habersiz bir topluluğa bilinç kazandırmaya çalışan birkaç akıllı ve iyi eğitimli insanın varlığı 2018 dünyasındaki milliyetçiliğin karşılığı olamaz.

    ortadoğu coğrafyasındaki her türlü etnisite ayrılığı yalnızca abd ve ab'ye hizmet eder. bunu bilmemek, görmemek için kör cahil olmak lazım aslında. ama işte ortadoğu insanı böyledir. sadece türklere özgü bi kusur da değil. her zaman üstün ve bilgin olduğunu düşünür. altı boştur, çarşafı kaldırmaya gelmez.
  14. 14
    ahaha.
    biri demiş türk olduklarını bilmiyor, biri demiş devbah'a bakmak yeterli.
    umarım bu yazdıklarınız trolldür. eğer ciddiyse içinize çektiğiniz oksijen'e yazık. bak o da oksijen olduğunu bilmiyor, ahaha.

    öncelikle bu ulusun ve milletin bugünlerine gelmesine sağlayan yeğane şeydir. amerika'nın tasmalı köpeği olmak isteyenler ve "ayy ben pembe sıçıyorum" hümanistleri bu ideoloji'yi anlayıp, bünyelerinde taşıyacak gerekli vasıflara zaten sahip değildir.
  15. 15
    Ne ırkçılık, ne faşistlik, ne de kendini beğenmişliktir.
    Kültürüne sahip çıkmak, dilini korumak, Türk milletinin her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünmek ve onun için çalışmaktır. Kısacası milletine hizmet etmektir.
    Nedense Birilerini fazlasıyla rahatsız eder, korkutur.

  16. 16
    ne zaman zehrinden bahsetsem "sen anne babanı sevmiyon mu mesela" gibi abuk bir soruyla karşılaşıyorum. anne babamı çok seviyorum. sayenizde 65 yaşına kadar 3 kuruş paraya çalışıyorlar. silah tüccarları, zenginler daha da zenginleşsinler diye ortaya çıkarılmış savaşları bana milliyetçilik, vatan kurtarma adı altında pazarlamaya çalıştığınızdan beri daha da çok seviyorum.

    sağlıklı bir insan nasıl olur da "burseya dağını aldık oley" diyebilir ki?
  17. 17
    Diğer bütün birleştirici unsurlar gibi bu da bir grubu birleştirmeyi hedeflemiş ve ortak düşmana karşı birlik olmayı sağlamıştır.

    Türk milliyetçiliğinde kafatasçılık yoktur. Ben türküm diyen herkesi millet kabul eder. Bu da bir grubu birleştirirken diğerlerini ötekileştirmenin en aza indirilmeye çalışıldığı anlamına geliyor.

    Yani aslında bir strateji olarak güzel bir düşüncedir. Çünkü her ne kadar savaş karşıtı da olsanız bir düşmanınız olabilir ve ona karşı koymanız gerekebilir, Ki milliyetçilik de bir düşmanın varlığından daha sonra ortaya çıkmıştır,
    Onun karşısında ortak bir değer uğurunda bir araya gelmeniz gerekebilir.

    Zulüm gören İnsanları savunmak için savaşmamak iki yüzlülüktür. Herkes ister bütün iyi insanları hiçbir ayrım gözetmeksizin savunabilelim. Fakat o daha büyük bir birliktelik gerektirecektir. Daha büyük bir ortak paydada birleşmek vs vs. Bu tip değerlerin zoraki de olsa insana kazınması kolay iş değil. Ve gerektiğinde faydalı olabiliyor.

    Örneğin; evinize tanımadığınız bir adam kapıyı kırarak girdiğinde ve eşyalarınızı yağmalamaya, evinizdeki insanları dövmeye başladığında Oturup seyredecek misiniz? İşini bitirip siktir olup gitmesini mi bekleyeceksiniz? Karşı koymayı ve yardım çağırmayı deneyeceğinizden eminim. Peki aynı tutumun daha geniş çaplı bir topluluğa karşı yapıldığını düşündüğünüzde o topluluğun karşılık vermemesi gerektiğini nasıl düşünebilirsiniz? Herkes, "aman bana ne canım, kim ölüyorsa ölsün bana bir şey olduğu yok..." Diye düşünecek olsa herkes sessiz sedasız yok olurdu.

    Mert fırat gibi yersiz ve talihsiz bir cümle kurmamanız dileğiyle. Saygılar.

  18. 18
    24 haziran seçimlerini kaybettiren faşizan düşünce yapısı.

    yok kafanda bıngıldak olacakmış yok ayak parmağın asyalı gibi olacakmış. amk önce bir beynin olsun.

    al götümüze girdi sizin saçma milliyetçilik takıntılarınız. neymiş pkk teröristmiş hadi ya.... kardeşim bu kanıya nasıl vardın ya? bu fikre ulaşmak için ne yedin ne içtin neyle besledin bıngıldağını.e hdp de pkk destekliyor e o da terörist. aaa düz mantığına kurban senin bıngıldak.

    e katık çocuğu onların başını kim yakaladı da şu an imralı'da çürütüyor. ona rağmen onlar kimle ortak oluyor. azıcık kullanın onu sadece hammallık yapmayın.

    finalde mhp'ye %11 oy aldırdınız bu saçma düşünce ile. iyi parti hdp ile aynı safta diyerek çomarları ürküttünüz. oraya gidecek oyları mhp'ye verdirttiniz.

    götünüze kına yakın. zamlar girdikçe götünüze bir kayganlaştıcı lazım çünkü.

    hadi bağırın şimdi hdpkk diye amk sığırları. ülkenin bir an önce batıp bunların bile muhtaç kalmasını istiyorum. yoksa bunların zihniyeti değişmeden tayyip gider damat gelir fark etmez.
  19. 19
    24 haziran seçimlerini kaybettiren düşünce yapısını buradan inceleyebilirsiniz. uyuşukluğu fıtrat belleyenleri suçlayın, kendinizi suçlayın. başkaları zaten hep suçlu.
  20. 20
    yeni neslin en büyük saçmalığı.

    herkes bir ülkü ocağından alperen ocağından fırlamış gibi.

    okulda suyunuza kımız falan mı kattlar? küçük yaşta ata mı bindiniz?

    yav arkadaş atatürk görseydi eminim bunu da din gibi bir süre kara listeye alırdı. türk milliyetçiliği diye bir şeyin olmadığını nasıl anlatsın daha adam? ne mutlu türküm diyene yeterli diyor bizimkiler ayak başparmağıyla ikinci parmağına, kafadaki bıngıldağa bakıyor.

    axx gençliq vaxx gençliq
    • Youcum milliyetçilikle kafatasçılık arasındaki farkı öğrensen de sonra bok atsan, olmaz mı?
    • www.turkosfer.com/...

      Hemen altta "Türkçülük nedir?" Yazan bir bölüm var. İkinci bölüm... Sayfanın başları... Onu okuyoruz sonra laf yapıyoruz. kiss
    • ben türkçülüğü bu ülkenin kurucusu kurtarıcısı ve tek başkomutanından dinledim. 2 bir kaynağa ihtiyaç duymuyorum ebedicim.
  21. 21
    En büyük Türkçü ulu önder Atatürk'ün de dediği gibi artık bunu işimizi en iyi şekilde yaparak desteklesek hayli iyi olacak.

    Ayrıca, (bkz: Türk ulusçuluğu).

    (bkz: ulus)
  22. 22
    Her şey dozunda güzel. Önce güzel bir tarih eğitimi daha sonra ideolojin ne ise.

    İdeoloji ile bazı şeyleri çarpıtmak veya kullanmak doğru değildir. Her şey dozunda güzel. Herkes, herkese saygılı olmak zorunda. Allah'a şükür kimse mağaradan gelmiyor.
  23. 23
    Cahillerin iftiralarına maruz kalan milliyetçiliktir.

    Milliyetçilik bir kere Atatürk ilkelerinde mevcut bir kavram kara listeye alınmasını düşünmek saçmalık olurdu.

    Önce atatürk hakkında biraz araştırmalar yapın dalga geçersiniz bıngıldak ölçme vs diye ama Atatürkün açtığı türk antropoloji tesisinden haberiniz yoktur mesela veya Atatürkün türklerin kökenini araştırmak için meksikaya tahsin mayatepeki gönderdiğini de bilmezsiniz veya bir gün bütün türk devletleriyle çin seddinde buluşacağız sözünü de duymamışsınızdır.

    Daha çok uzatırım ama siz anlamazsınız keşke Atatürkün tırnağı kadar bile içinizde milli şuur bulunsaydı şimdi dolar 5 lira olmazdı.
    • Çin seddi ile ilgili olan sözün kaynağını görmek isterim. Yıllardır atatürk sözleri araştırıyorum bunu ilk defa duydum yanlış anlamazsan eğer kaynak varsa bakabilir miyim
  24. 24
    osmanlının dağılışı sonrası varlığımızı korumamızı sağlayan düşünce sistemidir. apır sapır ırk fanatikliğiyle karıştırmayın.

    osmanlı dağılmaktan kurtulmak için çok şey denedi. islamcılığı, osmanlıcılığı, ümmetçiliği ve daha pek çok şeyi. sonuç? balkanlar gitti, kuzey afrika gitti, ortadoğu gitti. dış güç falan bırakın, onlar hep vardı hep de olacaklar. güçsüzsen işine karışıp istediklerini size yaptırırlar, güçlüysen zaten ezersin başlarını. o kadar topraktan kala kala bir anadolu'nun kalmasındaki en önemli neden milliyetçilikti ama bize karşı uygulanan milliyetçilik. ister sırp ister yunan ister arap ister bulgar olsun fark etmez, adları önemli değil. elde kala kala bir anadolu, bir de türk kaldı. biz kaldık. şu anda da buradayız. o günden bugüne de pek çok şey uygulandı ve uygulanıyor. ama her şey buhar olup uçtuğunda elde yine türk ve türk milliyetçiliği, atatürk milliyetçiliği kalacaktır.
  25. 25
    yeni kurduğum terör örgütünün ana motivasyonu olan fikir.

    şu an kamp yeri bakmak için lübnan'dayım. havaalanında keanu reeves karşıladı beni.