kayıt

türk eğitim sistemi

  1. 1
    Ortada bir eğitim sistemi olmayan doğaçlama giden bir eğitim sistemidir.

    Ezberci zihniyete alıştırılan tüm öğrencilerin, gerek ortaokuldan liseye geçiş döneminde gerek ortaöğretimden yükseköğretime geçiş döneminde hayatlarının bir sınava bağlı kaldığı ve bu sınavın 2-3 senede bir değiştiği sistemdir.

    not:imla
  2. 2
    (bkz: türkiye'de eğitim sistemi)

    (bkz: aramaya inanmak)
  3. 3
    abd ile yapılan anlaşmalarla biçimlendirilip yürütülen sistemdir. sarmal metot uygular. konular birkaç yılda bir üstüne birkaç eklemeyle tekrar gösterilir falan filan.
  4. 4
    sistem bilinemeyen bir hatadan dolayı kapatıldı.
  5. 5
    İçerisinde Eksik olan iki şey vardır

    1) eğitim
    2) sistem
  6. 6
    Bu aralar pek türk eğitmiyor. Suriyelisi , kenyalısı, nepallisi devlet yurtlarında rahatça kalırken pek çok türk öğrenci sefil oluyor. Eğittikleri de darbeci çıktı zaten..
  7. 7
    benim zamanımda sanki daha iyiydi. ben öyle hissettim. 3-4 ay oluyor, çok sevdiğim birinin minik kızına matematik testinde yardımcı oldum. beni kızına benden beklenmeyecek bir ilgiyle ders anlatırken görünce, keser döner sap döner demişti ki haklı. ben de o yaşlardayken bana az ders anlatmamıştı kendisi. neyse, sistem diyorduk. sistem sanki geriye gitmiş. sorular 3. 4. sınıf soruları. ben de tutmuşum taraf tarafa toplama çıkarma yöntemiyle anlatıyorum çözümü. meğer görmemişler o konuyu daha. peki, dört işlem yöntemiyle anlatayım ama neyi niçin böldüğünü, çıkan sonuçla soruda verilen değeri niye çarptığını öğretmemişler ki çocuklara. çocuklar da ne yapsın, süreci ezberlemiş, onu ona bölcem, bunla toplayıp çarpıcam diye yerleştirmiş kafasına. hatırlıyorum da bizim öğretmenimiz neyi niçin yaptığımız hususunun üzerinde baya sert duruyordu. yaptığımız yanlış kadar elimize cetvelle vuracak kadar sert. bir yandan iyi de oldu aslında.
  8. 8
    bir gariptir. sorgulamaya fırsat bırakmayacak kadar yoğun başlar. ama finlandiya öyle mi? bugün çok güzel bir haber okudum. olayları coğrafya, biyoloji, matematik v.b. konular çerçevesinden işleyeceklermiş. çok ilgünç. devrim gibi bir şey yahu.
  9. 9
    (bkz: faşo ağa)
  10. 10
    Eğitimi ve sistemi olmayan yapılanmadır.
  11. 11
    altından yasla, üstüne ekle, yandan yedir hiçbir türlü bir boka yaramayacak sistem.
  12. 12
    Bu yazılardan hangisi güzel.
    Ödevi yazıcıdan çıkardığın için elini aç.
    Çok gülüyorsun dışarı çık.

    Ve en acısı oğlum sana hiç teşekkür belgesi vermedik, buna arkadaşının ismini yanlış yazdık altına ismini yaz senin olsun...
  13. 13
    temeli baş komutanımız tarafından atılmış ama sağcı yobazların el atmasıyla boka dönmüş sistemdir...
  14. 14
    milyarlarca tl vergi verdiğimiz halde sözde bedava ancak kötüdür, devlet her alanda olduğu gibi eğitim sistemini de batırmıştır. türkiye bir eğitim endeksinde 38 oecd üyesi ülke arasında 35. sırada örneğin.

    eğitim özelleştirilmeli ki anaokulundan itibaren bir yaşam tarzı öğreteceğiz diyen devlet olmasın hedeflenen "çağdaş uygarlık" seviyesine gelelim.
    okullar hizmet ve kalitede yarışsın. devletin görevi durumu olmayanlara destek olmaktır.
  15. 15
    Her izlediğimde beni ürküten eleştirel bir videosu

    Bu çocukların bu halde olmasının sebebi olan herkesin allah belasını versin!
  16. 16
    yola "eşekli kütüphane" ile çıkmış bir ülkenin seyrinde, 90 yıllık yolculuğun olumlu yansıması lazım normalde. daha geriye gitmek imkansızdır; çünkü dip çoktan görülmüştür ve vaziyet, cumhurbaşkanının eline tebeşir alıp "bakın bu harf a'dır" diyeceği şekildedir.

    dibin dibini gördüler. hayaldi, gerçek oldu. onlar konuşur, türkiye yapar. yüzlerce enkaz üniversite. her yıl mezun olan binlerce kereste.

    ben eskiden "türkiye'den siktir olup gitmek" isteyenlerin hepsine kızıyordum. içlerinde şov yapanlara hala kızıyorum. samimi olanlar haklılar. kaçın kurtarın kendinizi ortadoğu'dan.
  17. 17
    ehehe...
  18. 18
    beton beton cahil yetiştiren sistemdir. son dönemde artan işsizliğin en önemli sebebi ekonomik kriz olsa da, bir sebebi de piyasada sağlık sisteminden torna tesfiyeye kadar iyi eğitimli insan bulunamamasıdır.

    bugün bindiğim belediye otobüsünde korkunç bir manzaraya şahit oldum. yanımdaki koltukta 20'li yaşlarda genç bir kız muhteşem yy diye bir dizi izlemekteydi. tuncel kurtiz'in sesi dikkatimi celpetti ve ben de göz ucuyla baktım. malum arkadaş yüksek sesle ve heyecanla izliyordu diziyi. tuncel kurtiz bir hikaye anlatıyordu. ''bir gün hasan sabah'ın fedaisi selçuklu sultanı sellahatin'in karşısına gelir.'' bu cümleyle daha içim için çıldırdım zaten. selçuklu devletinin sellahatin diye bir hükümdarı olmamıştır. kurtiz kıssayı anlatmaya devam ediyor. ''hasan sabah'ın fedaisi hükümdara efendisinden bir mesaj getirdiğini ama bu bilgiyi paylaşmasının şartının odayı tamamen boşaltılması olduğunu söyler. sultan teklifi kabul eder ama başında sadece 2 muhafızını bırakır. elçi onların da odadan çıkmasını ister. sultan reddeder. o muhafızların kendi evladı gibi olduğunu ve onlardan gizli saklısı olmadığını buyurur. bunun üzerine elçi o muhafızlara size şu an emretsem kılıçlarınızı çekip sultana saplar mısınız diye sorar. muhafızlar evet der. meğerse o korumalar da haş haşilerin adamlarıymış.''

    bu kıssa, asıl itibariyle hasan sabah'dan yüz yıllarca sonra yaşamış torunu sinan'la, memlüklü sultanı sellahatin eyyubi el kurdi arasında geçer.
    milliyetçiliğin tavan yaptığı bu devirde sellahattin diye bir selçuklu sultanı var mıydı lan diye sorgulanmamasıdır. zira yok aq.
    • Hocam ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. Bahsettiğiniz dizinin adının ezel olma ihtimali çok yüksek. Hatta sarp akkaya'nın canlandırdığı teyfik karakterine anlatıyordu..
    • :) teşekkür ederim değerli dostum :) türk dizilerini pek bilmiyorum. bir ara tuncel ustanın muhteşem yüzyıl diye bir dizide oynadığını duymuştum. oradan salladım sanırım :)
    • Rica ederim ne demek. Türk dizilerine son 2-3 yıldır ben de yabancıyım. Ancak ezel'i ve şahsiyet'i şiddetle öneririm. Filinta da güzeldir.

      Ezel'i ve filinta'nın en büyük handikapı dizi sürelerinin çok uzun olması. Ancak şahsiyet final bölümü dışında 50 dakika-1 saat arası.
  19. 19
    b*mb*k sistemdir afedersiniz, o kadar ki sizi kendinden sogutur ve ilber ortaylI'nIn dedigi kadar cahil bIrakIr.