kayıt

tuzlu kahve

  1. 9
    Tesettürlü kızların gözbebeği sena sever yine konuşturuyor kendini. Muhafazakar tayfa gelmeden yerim alayım.
  2. 8
    Kahveyi püskürterek evi terk etmeme neden olacak adettir.
  3. 7
    yıllar geçtikçe içeriği de zenginleşmiştir. 20 kesme şeker, yarım çay bardağı tuşu suyu ekleyen bile var

    ben erkek olsam bunu düşünüp eyleme geçiren bir kadınla evlenmezdim diyeceğim ama demek ki kız isteme aşamasına gelindiğine göre taraflar az çok birbirini tanımış ve sevmiş. tencere kapak durumu olmuş.

  4. 6
    Şimdi şöyle ki bilindiği üzre kız isteme törenlerinde damatların genelde içe doğru ağlayarak içtiği içecektir bu. Lakin bu konuda 2 rivayet var.
    Ilk olarak damada tuzlu kahve ikram edilmesi ve tamamen içmesi, evlenilecek olan hatun kişisinin kaprislerine, derdine tasasına vs vs katlanacağı anlamını taşıyormuş. Biz de az çok böyle biliyoruz.
    Ikinci rivayet şudur ki, zamanında kızlara görücü geldiğinde kızın fikri alınmaz ve sorulmazmış. Ev büyükleri ne derse o olduğu zamanlarda yani. Eğer kız damadı beğenmiş ise şekerli kahve ,beğenmediğinde ve istemiyorsa tuzlu kahve ikram edermiş. Bir nevi kimsenin kalbi kırılmadan istemediğini böyle belli ediyor yani.
  5. 5
    bu adet kız ıstemelerde yapılıp nedense sacma buldugum bır ıstır. bazıları bunun bokunu da cıkartıp o kahvenın ıcıne allah ne verdıyse katmsılıklarıyla esını olume suruklemıstır.konyada bır kız bu adetı abartarak nısanlısını oldurmustu. ben kıyamam sahsen ya.
  6. 4
    kız istemede* yapılan ve damadın içtiğinde ''her istediğini yapacağım'' anlamını taşıyan anlamsız adet.
    içine tuz dışında baharat ekleyenler de gördüm ki acıyan biraz lan evleneceğiniz adama...

  7. 3
    yemeğin tadına bakmadan tuz atan tipi hatırlattı nedense. Böyle insanların kahveye atmayacakları ne malum asdfsdsda
    kıza kur yapacam diyip palavra sallayan hemcinsimin elinden zehir olsa içerim lafının bi anlamda gerçekleşmesi kız istenmesinde. İç ses kafamı skim demekle meşgulken fondip yapar oğlan
  8. 2
    kahve çikolata ile tatlı krema süt kakao ve ya fındık ile yapılır kahvenin tuzlusu olur mu deli misiniz kafanızda varmı kültür özürlümüsünüz komik olmayın kahve tatlı olur.
  9. 1
    *

    anlamlandıramadığım bir adet. yani çok garip...