kayıt

en yakın arkadaşa aşık olmak

  1. 1
    boşluğa düştüğünü hissettiğin zaman gerçekleşebilecek eylemdir.

    arada dönüp kendime bakıyorum. üç yıldır bir şeyler hissettiğimi sanıyorum. ama aslında sevmediğim birini kıskandığımı fark ediyorum.

    öyle...
  2. 2
    ılıklaştığınızın göstergesidir.

    yani ben istemem sosyalmal'a aşık olmayı.
  3. 3
    sırf erkek veya sırf kız okulunda ise sıkıntı yaratabilecek durumdur.
  4. 4
    "hep onun gibi birini bulsam aşık olurum derdim, sonra bir gün düşündüm ki neden o değil?" benim için bu macera böyle başlamıştı.
  5. 5
    kaybetmeyi göze almaktır.
  6. 6
    kızların girmediği triptir. "ama ben seni arkadaşım olarak görüyorum" lafının mühendisi kendileridir efendim.
  7. 7
    oldukça doğal bir durumdur.

    zaten dost olunduğuna göre insan oldukça seviliyor demektir. ne eksik kalıyor? cinsel çekim.

    hop, bunu da ekliyoruz: al sana mükemmel sevgili.

    tabi karşılıksız olması problem doğurabilir. ama takıntı saplantı haline getirmeyen insan üstesinden çok kolay gelebilir: deneyimlerime dayanarak söylüyorum. arkadaşlığın bozulmasına zerre gerek yoktur. her sevdiğinle sevişmek zorunda değilsin.
  8. 8
    kusura bakmayın ama etik bulmadığımdır. yani sen yıllarca arkadaşım, kardeşim de sonra aşık oldum de. insan evladı öyle aciz bir yaratık değil. duygularını yönlendirebilen bir şey.

    (bkz: kanka ayağı göt ayağı)
  9. 9
    doğal bir durumdur.

    sevişmek: sevgili olmak ne bileyim bunlar kötü şeyler mi de yıllarca "kardeşim" diye baktığına sonra "yan gözle" bakamıyorsun? ne yan gözü arkadaş, seviyorsun işte.

    cinselliği ayıp, kirli, kötü bir şey olarak görmeyi bırakırsak ilişkilerimizi çok daha güzel yaşayabilir çok daha mutlu olabiliriz. tavsiye ederim.
  10. 10
    Ateşle barutun yanyana durmayacağını kanıtlayandır.
  11. 11
    (bkz: risk budur)
  12. 12
    bu kadar yakınlık söz konusuysa kız erkek arkadaşlıklarında neredeyse kaçınılmaz olandır.
  13. 13
    şayet hemcinsinizse ibnesinizdir, çok afedersiniz.
  14. 14
    (bkz: kanka ayağı göt ayağı)
  15. 15
    Arkadaşlığın bitmesiyle sonuçlanan bir durum.
  16. 16
    "Neden olmasın?" ile "neden olsun ki anasını satayım?" arasında mekik dokumaktır. Üstüne bir de her halinden bir anlam çıkarmaya başlarsınız. Oysa bir şey yoktur hani. Belirsizliğin dibini görürsünüz. Dahası var ama, siktir edin oğlum bak.

    6 ay sonra editi: Olmadı.
  17. 17
    Uzun süreli arkadaşlığın bozulma sebebidir.güven kaybıdır.hayal kırıklığıdır.ben sana gelip kendi derdimi anlatıyorum sevdiğim insandan bahsediyorum senin sevgilini tanıyorum aynı ortama giriyorum.sonra sen gelip bana böyle seyler sacmalıyosun.bi de buna sebep olarak yakışıyoruz niye olmasin diye düşündüm diyosun.karşılıklı degilse de aramiz bozulmasın yine aynı şekilde devam edelim deyip baya baya mantıklı cevap bekliyosun.
  18. 18
    (bkz: Kardeş deme lazım olur) un lazım olmuş olanı.
  19. 19
    İlişkim sürerken olandır. Sevgilimin dost dediği kişi biz sevgiliyken bunu söylüyor. En son kaldırımda sızmış halde bulmuşlardı çocuğu. Kahkahalara boğulmuştum ya.... iyi de yapmıştım.
  20. 20
    duygularını ayırt edememe ve duygularına hükmedememe sendromudur. uzun süreli arkadaşlıklar (özellikle çok çok iyi ve sırdaş derecesinde olanlar) genelde birbirlerinin her şeyini bilirler ve çekinmeden her şeylerini birbirlerine anlatırlar. bir yerden sonra insanların onları sevgili sanması beyni tetikler ve bu fikir bir çukura düşmüş olur. beyin de bilgiye aç bir şey olduğundan giderek daha fazlasını ister ancak öğrenecek bir şey yoktur; burada kayış kopar kıza (ben erkek olduğumdan kızlara göre olanını diyeceğim) daha fazla dikkat edilmeye başlanır. zaten en iyi arkadaş normalde de kıskanılır ancak bu evreden sonra her şeyden kıskanmaya başlar homo erectusumuz. daha sonra kaşına gözüne kirpiklerine vücut hatlarına her yerine dikkat ederler kızımızın. ve artık elde avuçta bir şey kalmamıştır aşık olduğunu sanan ancak sadece fazla tanımaya bağlı duygu pornosu sendromu yaşayan erkeğimiz kızımıza açılır. ona göre kızımız %100 evet diyecektir sonuçta o da onun her şeyine dikkat etmişti değil mi? ancak kızlarımız bu durumda %77.63 oranla erkeğimizi red eder o arkadaşlıktan da eser kalmaz.

    edit: nereden mi biliyorum? (bkz: mahmut napıyosun amk biz kuzeniz ) mahmutcum yürümüştü bana (sen hayırdır amq)
  21. 21
    (bkz: bugün bacım yarın ihtiyacım)
  22. 22
    tipik bir durumdur, genelde aşık olan tarafın en yakın arkadaşıyla çok şey paylaşıp bunu istemsizce bir üst mertebeye çıkarma fikri ile ayyuka çıkar.
  23. 23
    Aslında aşık olmak değildir. Aşık olduğunu sanmaktir.

    En zor zamanınızda yanınızda olan, size destek çıkan, seven, düşüncelerinize önem veren, sizi dinleyen birine karşı duyduğunuz sevginin hayranlık ile bir araya gelmesinden oluşmuş durumdur.

    Ya da başka bir açıdan bakarsak...yani ne bileyim sürekli zaman geçirdiğiniz bir insan ile ne kadar fazla süre beraber kalırsanız o kadar da ona bağlanmış olursunuz.

    Böyle bir sey iste...
    Ay aman. Yeter sıkıldım valla.
    Içim şişti.
    Yildim.
    Bıktım.
  24. 24
    duygu karmaşasıdır.

    sevgili ve arkadaş arası bir ilişki oluyor genelde bu ve bunu tatlı kılan da o arada kalmışlık. o ayarı kaçırmamak lazım. tatlı tatlı cilveleşip bir anda hoşlandığın kadından/adamdan bahsedip kafa karıştırmak ne de güzel oluyor. kaldı ki sevgili olunca daha güzel bir şey olmuyor emin olun.
  25. 25
    normal durumdur. aşk dediğimiz şey cinsellikten ibaret değildir. kelimelerin gerçek anlamlarıyla oyun oynuyor gibi görünebilirim ama direkt olarak olayın nasıl algılandığından bahsediyorum aslında.

    işe direkt kendi hikayemi anlatarak gireyim. tanıdığım yaşıtlarım arasında en güzel ve en akıllı dişi gayet yakın arkadaşım. 10 senelik de geçmişimiz var, bir ara şöyle bir yazışma geçti seneler önce aramızda:

    ben- ben senden hoşlanıyorum galiba.
    o- :D
    ben- :D

    tekrar konusunu açmadım.

    biraz farklı bir kimseyim, üstünlük açısından demiyorum direkt farklıyım. çevremde hep farklı müzikler dinledim, farklı giyindim farklı davrandım farklı düşündüm. memnun değilim farklı olmaktan ama yapacak bir şey yok. ilişki aradım mı da mükemmelini arıyorum, bu yaşa kadar üç tane hariç hep kısa sürdü o yüzden. bu arkadaş tam benim idealim diyebilirim ve bunu dedirten iki kişi tanıdım, biriyle sevgili olduk ne mutlu.

    ama ben benim idealim değilim şahsen.

    sonraları "bilmem kim ile değil de benimle olsa nasıl olurdu?" diye düşünmedim değil. ya da "ben hak ediyorum" dediğim de olmuştur. ama konusunu tekrar açmadım, çünkü birinin dostluğu arkadaşlığı yetmiyorsa düzgün ilişki kuramıyorsunuz demektir ya da boş bir insansınızdır. sert mi oldu?

    sevgili olmak ister miydim? evet. olmadı diye üzülüyor muyum? hayır, harika bir ilişkimiz oldu arkadaş olarak.

    uzun uzun yazmıyorum bu notlardan kendiniz yazacağım ara cümlelere varırsınız zaten. aşk ünvan dinleyen bir şey değil.