kayıt

kutup sözlük yazarlarının oylama konusundaki duyarsızlığı

  1. 1
    gün gibi ortadadır.

    evet, gençler...uzun zamandır böyle üzücü bir durumun içerisinde bulunan biri olarak, daha fazla dayanamayarak bu girdiyi gireceğim. eminim ki hepiniz özünde iyi insanlarsınız. müsadenizle önce yazarlığınız hakkında bir iki kelam etmek isterim.

    yazar olarak burada ve başka sözlüklerde bulunuyorsunuz. güzel, aferin size. lakin yazar olma olayını gerçek manası ile gerçekleştiriyor musunuz? asıl soru bu. yani, yazıyor musunuz? gözlemlediğim kadarıyla bi bok yapmıyorsunuz. tüm gün online olup da bir iki satır karalamaktan acizsiniz ve kendinize ''yazar'' diyorsunuz. aranızda amacı sadece eğlenmek olanlar var, ne yazık ki yazmadığınız için onlar da eğlenemiyorlar. bilgi paylaşmak, bilgi alışverişi yapmak isteyenler var, onları da siklemiyorsunuz. paşam, çok afedersin ama ne yarrak yemeye ''yazarım ben yea'' diyorsun.

    sol frame'de şahane bilgiler oluyor bazen, siklenmiyor. gelin geyik yapalım diyoruz, bu uğurda başlıklar açıyoruz iştirak eden yok. sağ frame'e gidiyoruz, iki geyik yapalım diye, yine aynı adamlarla döndürüyoruz muhabbeti.

    ''ya ben yazmıyorum, sadece okuyorum'' diyenler var. yav he he. yazmayanlar yüzünden, yazan yazarlar ''abi kimin için, ne yazacağım'' diyor. adam haklı. sol ve sağ frame olmak üzere iki frame'mimiz var, tanımda zorlanıyorsan diye...yok, yok yani orada yazan da yok. okuyan da yok. oylayan da yok. yazan kişiler, haybeye yazmıyorlar. okunsun, oylansın diye yazıyor. bu amına kodumun butonları boş yere yok. beğenmedin mi hemen ateşli'yi daya. bu kolay iş. bunu da yap yapma demiyorum. lakin ''yazılanları çok beğenmedim'' diyenler var. ulan o zaman ver ılığını. demek ki ne yazılanlardan aşırı derecede rahatsız olmuşsun, ne de bağrına basacak kadar çok sevmişsin.

    kutup sözlük'te yazar olarak kalacaklar için güzel bir önerim var. hani, diğer sözlüklerden bizi ayıran ne olacak diye soruluyor ya, hah bu belki de oylama konusundaki hassasiyetimiz olur. zaten büyük bi farklılık olarak çift frame'e sahibiz. yazarların birlik ve beraberliği için bir şeyler yapalım deniyor, yazar yok ki amına koyum, birlik beraberlik olsun. kankasını yanına alan, yine kendi arasında muhabbete başlıyor. bu kadar da olmaz ki amk. neyse. kutup sözlük'e gönül veren, kutup sözlük'te kalıcı olacak yazarlaradır bu çağrım. oylanmamış girdi kalmasın. sağda olur, solda olur, yazılanlar yok yere yazılmış olmasın.

    neyse konu dağılmış, başka yerlere girmiş olabilir, olur öyle. yazarsanız, yazın, okuyun, oylayın. yani özetle yazar olmanın gereklerini yerine getirin.

    allons y!!!
  2. 2
    küçüklü büyüklü sözlüklerin çoğunda olan duyarsızlık. zamanında uludağ'da destan gibi girdi döşeyip tek bir oy bile alamamıştım. o girdi de niteliksiz bir şey de değildi he. hatta buraya da girdim aynı girdiyi zaten uludağ'dan kendi isteğimle kendimi uçurtmam da tam o dönemlere denk geliyor. çok çapsız bir sözlüktü. yaran facebook durumlarını oylardı pezevenkler. yani yine diyeceğim o ki bu derece henüz yeni yeni emekleyen bir sözlükte aynı girdilere oy bile aldım mesela. evet genel olarak bakarsak var böyle bir duyarsızlık ancak çok da derin olduğunu düşünmüyorum. en azından hakkıyla yazdılarımız çoğu zaman oylanıyorlar.
  3. 3
    her sözlükte olan sıkıntıdır. yok dile getiren de genellikle eksi yağmuruna tutulur. nasıl bi zihniyetse.
  4. 4
    son günlerde yine ayyuka çıktığını farkettiğim duyarsızlıktır. en beğenilen girdi ve entariler 4-5 bilemedin maximum 6 artı oy alıyor. kötülenener de aynı şekilde.

    ulan ortalama bir facebook hesabından ''sevmek sevmekse eğer sevmek sevmemektir'' yazsan daha çok beğeni gelir lan. mevzu sadece artı değil eksi de önemli onu da belirteyim.
  5. 5
    Sağ tarafa baktığımızda bir kez daha yüzleştiğimiz acı gerçek.
    Günün en beğenilen girdisi 5 oy almış.
    Başlıklar defalarca kez okunuyor ama ne ateşli ne karlı ne ılık hiçbir şekilde oylanmıyor.
    Yazdıklarına karşı herhangi bir reaksiyon alamayan yazarlar da bir süre sonra "boşluğa mı yazıyorum?" diye düşünüp sözlüğe karşı ister istemez soğuyabiliyor. İnsan ne olursa olsun okunduğunu bilmek bir etkileşimde bulunmak istiyor.
    Ama ne fayda...
    İşin acı kısmı bazen "salatalık yeşildir" minvalindeki girdiler delice oylanırken emek verilen girdiler bırakın oylanmayı okunmuyor bile.
    Bu da yine yazarları inciten detaylardan biri.
    Peki ben bu girdiyi yazdığım için bir şey değişecek mi? Hayır.
    Neden yazdım? Bilmiyorum.
    Benden önce eminim yüz yazar daha aynı tespitte bulunmuştur. Sanırım 101. Olmak istedim.
    Teşekkürler.
    -ciddi
    • Aynı benim gibi hahaha
      -piç
  6. 6
    sözlükteki en büyük sorun olarak nitelendirilebilir.
  7. 7
    yoğun olarak hissettiğimdir. ki baya baya yeni yazarım buralarda. bir haftamı doldurmamış bile olabilirim. ama yazayım, okuyayım diyorum, hatta okuduğum her şeyi de oylamaya çalışıyorum. çünkü bu işin gereği budur. her yazar doğal olarak da okurdur. sporcunun benzini protein ise, yazarın benzini de reaksiyondur. yani bir boku beğenirsin ya da beğenmezsin, bunu belirtirsin. ama sözlükte yaygın olarak bir ne etliye ne sütlüye durumu var. vereceksen eksini de var, yazan adam "haaa amığa koyim demek ki bu fikrimi üslubum genele hitap etmiyor" desin ya da "mizahım beğenilmemiş." sonucunu çıkarsın. ama artı, eksi oy sanki cebinden çıkıyor yazarlarımızın.

    insan reaksiyon almadıkça okuyan yok diye yazmayı da bırakıyor. zaten sözlüğün çok hareketli olduğu da söylenemez.
  8. 8
    Çok eski yazarlarda bile en beğenilen entrylerdeki beğeni sayılarını gördükten sonra, kesinlikle katıldığım durum.
  9. 9
    okumaya üşenmekten ileri geldiğini düşündüğüm durumdur.

    kendisine yazar diyen arkadaşlar yazarlığın okumaktan ve eleştirmekten geçtiğini unutuyorlar.
  10. 10
    www.kutupsozluk.com/... tüm zamanların en çok oy veren isimleri.

    www.kutupsozluk.com/... tüm zamanların en çok kar'lı oy veren isimleri.

    www.kutupsozluk.com/... tüm zamanların en çok ateşli oy veren isimleri.

    www.kutupsozluk.com/... tüm zamanların en çok ılık oy veren isimleri.

    bu listelere bakınca oylama yapan kişiler ile oylamaya dahil olmayanlar netlikle görülebilmektedir. yani istatistiklere girebilenlerin oy verme konusunda duyarsız olmadığı, lakin listeye giremeyenlerin oy vermediği ortadadır.
  11. 11
    daha çok okumaya ya da tartışmaya duyarlı olabilirler. ilk açıldığında kayıt olmuştum ama daha yeni yeni ilgilenmeye başladım sözlükle ve her sözlüğün bir omurgası oluyor, genelde sözlük yazar potansiyeli de o şekilde oluyor ama bu sözlüğün iki omurgası var. bu yüzden sıkıcı değil. hep aynı şekil ilerlemiyor,bu yüzden bile her türlü duyarlılığı hak ediyor kanımca.
  12. 12
    Sözlük dünyasında yeni olmama rağmen oy verme konusunda hiç duyarsız olmadığımı keşfettiğim için bu kalıbın insanı değilim, diyeceğim duyarsızlık konusu. Fark ettim ki çok oy veriyorum. Liberaller ve şakirtler dışında, bilgi içerikli her entrye pozitif oy veririm, biline. Güzel bir şeymiş oy vermek yahu. Bilimsel bir faşik olduğum için ayar çekeyim bu arada: "Biraz daha okuyun la, bilimsel olun, okunmadan olmuyor bu işler! Okuyun, yazın, tartışalım. ama bilimsel olun öncelikle, ona göre!"
  13. 13
    Yazmıyorum ama okuyorumcu boş tayfanın yalancılığını gözler önüne seren duyarsızlık. Yatacak yeriniz yok ibişler sizi.
    • Hepsi pasif bunların sana diyorlar inanmıyorsun xd
  14. 14
    doğru olmaması istenilen ama doğruluğu evlat acısı gibi yüreklere oturan duyarsızlıktır.

    yazıktır yavrum niye bir anayı ağlatıyorsunuz? halbumsi taş atıp da kolun mu yorulacak? altı üstü düşünceni belirten bir oy atacaksın, bir başlığa yazılan girdiden sonraki girdiyi oluşturacaksan önce bi okumaz mısın elalem ne yazmış diye? e madem okuyon be yavrum neden oylamazsın. bak adam sinirlenmiş küfür etmiş falan ona da kızacam zaten de neyse.
  15. 15
    sonuna kadar katıldığım ve çözüme kavuşturulmasını temenni ettiğim durum. herkes okuduğu girdiyi oylasın arkadaş. beğendiysen artı ver, beğenmediysen eksi ver, fikrin yoksa ılık ver. ama ver bir şeyler. bu da bizim sözlüğümüzü diğer sözlüklerden ayıran çok güzel bir özellik olsun. insanlar yazdığının okunduğunu, beğenip beğenilmediğini öğrensin. heyecanlanalım girdiyi yazdıktan sonra "acaba beğenilecek mi?" diye. yönetimden daha somut adımlar bekliyorum bu konuda. sağ sütunda bunu kontrol altına almak zor ama sol sütundaki girdiler bol bol oylansın. her okuyan fikrini beyan etsin. zor değil bence.
  16. 16
    ileri boyutlarda olmayan hede. adamlar veriyor yine la. beklediğin entriye oy gelmeyince yaşanılan üzüntü kötü, fakat boş geçmeyen yazar da az değil.
  17. 17
    sözlükler arası kavimler göçü yaşanan şu dönemde giderilmesi gereken duyarsızlık.

    kendi aramızda yazarken oyun çok önemi olmuyor, kimin ne tepki vereceğini zaten biliyorsun da yeni katılan yazarlara okunduğunu hissettirmeme ihtimali var o hoş değil.

    okumadığını oylamak istemediğini oylamaktan filan bahsetmiyorum tabi. illa karlı vermekten de bahsetmiyorum, düz normal oylama.
  18. 18
    okunan tüm girdiler oylansın kampanyası var sözlükte. o konuda tamam. fakat birisi gelip tüm girdilere karlı oy verip gidiyor. başka da oylama yok. bu da sanki birisi robot gibi artı veriyor hissiyatı oluşturuyor.

    bu kampanyanın asıl olarak tüm yazarları ilgilendirmesi gerekirken kutup sözlükte sadece belirli kimseler başlığı seri artılayıp geçiyor. bu da yazarlara oylama konusunda bir soğukluk olarak yansıyor.

    tanım: bir çeşit duyarsızlık türü.
  19. 19
    para ödemiyoruz arkadaşlar, cömert olalım.
  20. 20
    ben saksı değilim, en çok beni oylayacaksınız11!!!
  21. 21
    ota boka ılık verilmesinden kaynaklanıyor olabilir.

    artık iş zevkine ılık oy vermeye dönüştü. şu ileri zeka ürünü ılık oy denilen saçmalık bir an önce kalkar umarım.
  22. 22
    oy kullanın zararı yok.
  23. 23
    Bu aralar azalmış gibidir.

    Dün aynısını söyledim. Artılar gibi eksiler de artıyor. Okunduğunu bilmek çok güzel bir duygu.
  24. 24
    istikranını koruyan duyarsızlıktır.
  25. 25
    fazla artı alan yazarla dost olun, çevreniz genişler size de basarlar artı eksi neyse. * sosyal olmak önemli.

    önemli ama mesele sosyal olmak değil, az çok fikir görüş, anı vb. paylaşımlar, dönüşü olsun olmasın benim için değişmez, ben vermeyi seven taraftayım ama bazen bakıyorum, yazar; akıcı, detaylı, mükemmel bilgi akışı sağlayıp emek etmiş kimsenin haberi yok. * * *

    imla-