kayıt

kutup sözlük yazarlarının oylama konusundaki duyarsızlığı

  1. 26
    eksileyince siliyorsunuz olm sözlükten, oynamıyom ben dedirten başlık.
  2. 27
    varolan bir durumdur. oy bildirimlerinin anonim biçimde iletilmesinin bu durumda etkisi olduğunu düşünüyorum. herhangi bir girdiyi beğeniyoruz, beğenmiyoruz ya da iki arada bir derede kalıp ne diyeceğimizi bilemiyoruz... oylama yapıyoruz fakat kim yapmış görmüyor yazar. rengimizi, tepkimizi belli edemiyoruz.

    pervasız y başlığındaki #bilmem kaç no'lu girdinizi beğenmedi/eksiledi demek var; #bilmem kaç ateşli oy aldı demek var. fark var.

    bu yüzden sık sık favlanıyor girdiler. öyle çok favorilik olduğundan değil. bunu ben beğendim demek için.
  3. 28
    Entry beğenirken onu favlamakla biraz olsun azalan duyarsizliktir diye düşünüyorum. Ben öyle yapiyorum sizi #bilmem :D
  4. 29
    bu tespite sonuna kadar katılmak ile birlikte eklenmesi gereken durumlardan biri de, girilen girdi veya entari kadar başlık olması. yani demem o ki, başlıklar içine gömülmüş olmamız. en klişe başlıklarda bile taş çatlasa elli girdi var. her başlıkta bu kadar olmasını beklemek abesle iştigal eder, sonuçta en yoğun saatte bile otuz kişi bulunuyor yaklaşık olarak ama gün içerisindeki başlıklara girilen girdi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
    kaldı ki öyle sofistike başlıkların da açıldığı yok, geneli ya anket ya da tespit üzerine açılan başlıklar. herkesin iki üç kelam edebileceği şeyler. fakat işte yine insan olarak kendi narsistliğimize yeniliyoruz. en popüler başlık bende sevdasıyla, girdi kadar başlık açıyoruz.
    tabi bir de ekşisözlükten başlık taşıma olayı var ki ona da değinmeden edemeyeceğim. ekşi bu sözlük olayının arketipidir. oradan esinlenmek ya da benzer başlıklar olacaktır ama, gününe popüler başlıkları buraya koymayın bari. bırakın burası underground kalsın, kendince olduğu kadar olsun ama özenti olmasın. kaldı ki her şeyin bu kadar tüketildiği ve de ayrımlaştığı bu zamanda burasını özel tutmak emin olun hepimiz için daha keyifli olacaktır.
    demem o ki, oğuz aral üstadın lafını uyarlarsak, gereksiz başlıklardan kaçının, olanlarını yaşatın.
  5. 30
    son günlerde iyice ayyuka çıkan duyarsızlık.
    bakıyorum istatistik şeysine toplam 500 küsür oylama diyor 2 gündür. yakında oylama butonlarınızı örümcek ağı kaplayacak lan.
    (bkz: oy verelim oy vermeyenleri uyaralım)
  6. 31
    arada girip okumasam oylamasam çoğunuzun maşallahı var.
    bana vermeyin. ben sürekli değilim ama azından okuyun habire geyikle olmaz bu işler. ve okuduğunu belli et bi zahmet işe yarasın onca emek.

    yoksa insan kendi kendine aynaya bakarak konuşur gider ne olacak. tüm sanal sosyal ortamları kullanmanın verdiği tembellik bu farkındayım aslında, benim sadece burası var okuyor oy veriyorum zamanım oldukça.

    illa makarna mı dağıtalım oy için? insan olun. *
  7. 32
    son zamanlarda benim de dikkatimi çeken bir durumdur.. sanırım sağdan sola fırsat kalmıyor.

    teşekkürler.

    hiç kasmasak mı la sol frame diye, sağda azcık muhabbet edip gidelim...

  8. 33
    duyarsız kaldığım duyarsızlıktır. kimin + ya da - vereceğinden bana ne, ayrıca size ne? niye bu kadar ilgileniyor insanlar bu sözlüklerde +/- oylarla anlamış değilim. yazarsın ve işine bakarsın. motivasyonunu zaten gelen + oylarla ya da favori eklemelerle sağlıyorsan, durum gerçekten vahim demektir. hayır buna bu kadar takan kişiler, feyste, tivitırda fotoğraflar paylaşıp beğeni kasan insanlara da ağız yüzlerini bükerek küçümseyici bir tavır takınıyorlar ya, anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum. aslında ben ne kadar çok şeyi anlamıyorum. bu kadar çok şeyi nasıl anlayamadığımı da anlamıyorum. kes lan!

  9. 34
    gerekmeyen durumdur. burası +repçi forum değil sözlüktür. insanlar "ben acaba iyi yazar mıyım kötü yazar mıyım" kaygısı ile bi şeyler yazmamalı. + alınınca mario puzo, - alınınca mahalli bir gazetenin köşe yazarı olunmuyor.

    ha kişi yazar, beğenen/beğenmeyen varsa olumlu/olumsuz oylar. oylamak için yazmak, para için yapılan bir işten hiçbir farkı yok gözümde. burada kimse kimsenin iyi veya kötü olabileceği kanaatinde olacak kanaat önderi değildir. burada ve hatta tüm sözlüklerde kim kimdir belli değil.

    bakıyorsun, adam normal hayatından sıkılmış ama gayet donanımlı, kültürlü biri ama sırf vakit geçsin diye alakasız şeyler yazan belki de sürekli trolleyen biri. nerden bilebiliriz ki kişinin gerçekten cahil veya kültürlü olduğunu?

    sözlüğe birçoğumuz kendimizce bir şeyler karalamak için gelen insanlarız. aramızda kitap yazarı olmak isteyenler var mı bilemem. ya da yazarlıkta edebiyat nobeli hedefleyen birileri. yani oylama zayıf diye sözlüğe ekstrem anlamlar yüklemek oldukça manasız. zira nasıl ki karma puanı tavan bir adama ödül verilmiyorsa, karma puanı taban olan biri de potansiyel suçlu ilan edilmiyor. oy kaygısı olan kişiler madem aç ayı oynamaz mantığında, o zaman yazmasın. kişi zaten aklı başında biri ise, kötü mü iyi mi yazdığının farkındadır.
  10. 35
    İstisnaların kaideleri bir turlu bozmadığı durumdur. A,m ve k oysaki oylayınca da seri artı veriyo birileri yok paso eksiliyo biri beni diye vızıldıyosunuz yapmayın. Allah aşkına...
  11. 36
    ne girdi be'de yer alan günün en beğenilen entrilerinin aldığı 2-3 max.4 oyla kendisini belli eden.

    dipçe: ne girdi be'deki entriler sebepten ziyade sonuç olduğu unutulmamalıdır.
    zaten orada yer alanların %90'ı arkadaş kanka ayağına oluyor. çoğu, değer eden entriler değil maalesef.
  12. 37
    oyları toplayan girdilerin çoğu zaman anlamsız, saçma sapan olduğunun fark edilmesi ile birlikte artık yazarlar oy vermemeye başlamıştır.

    gereken ilgiyi ve değeri görmeyen onlarca girdi varken, iki kelime küfürden oluşan girdiye mi oy verelim?

    oy verdiklerimiz de zaten kimsenin sallamadığı, sadece 5 defa okunmuş başlıklardan ibaret.

    işin acı kısmı şu ki bu sözlüğe bu müstahak.
  13. 38
    kutup sözlüğe zarar veren duyarsızlıktır. bir kere bir kişiye ekşi verdiğiniz zaman onun zaten moralini bozmuş oluyorsunuz. bir yazar ne kadar çok artı oy alırsa o kadar daha çok yazma isteğine sahip olur. birde hiç oylamayanlar var. sanki cebinden para çıkıyor ver işte bir artı ne olucak ölücekmisin? çocuk görüyor yunowimnogood'a artı veriyorlar bana niye vermiyorlar diye ağlıyorlar. annesine gidiyor diyor anne bana niye artı vermiyorlar diyor. evet.
  14. 39
    evet, yine gün gibi ortadadır. En çok artı alanlarda bile yüksek oranlar göremiyorum. Zaten diğer entrylerin hali belli.
  15. 40
    para ödemiyoruz arkadaşlar, cömert olalım.
  16. 41
    ben saksı değilim, en çok beni oylayacaksınız11!!!
  17. 42
    sözlükler arası kavimler göçü yaşanan şu dönemde giderilmesi gereken duyarsızlık.

    kendi aramızda yazarken oyun çok önemi olmuyor, kimin ne tepki vereceğini zaten biliyorsun da yeni katılan yazarlara okunduğunu hissettirmeme ihtimali var o hoş değil.

    okumadığını oylamak istemediğini oylamaktan filan bahsetmiyorum tabi. illa karlı vermekten de bahsetmiyorum, düz normal oylama.
  18. 43
    okuduğum her entryi oylamaya özen gösteriyorum çünkü tepkimizi göstermenin gerekliğine inanıyorum hepimiz yapsak ne olur ki .. hiç .

    hayat güzel pokemonlar fırlıyor
  19. 44
    pek katılmadığımdır.

    bana gayet şukular yağıyor yani.
  20. 45
    ismi lazım değil, bi sözlükte muazzam bi sistem uygulamışlar. yazarın verdiği oy, aldığı oyun %20'sinden az olursa, entry'leri oylamaya kapanıyor, kimse o yazarın entry'lerini oylayamıyor. ta ki sözlükteki diğer entry'leri oylayarak oranı tekrar %20'ye getirene kadar. %20'yi aştığında yazarın diğer entry'lerine butonlar tekrar geri geliyor. verdiği oyun da eksi ya da artı olmasının bi önemi yok. süper olay. ekşi sözlük'te de buna nispeten benzer bi sistem var. bi benzeri ya da aynısı kutup sözlük'te de olsa yazarları oy vermeye teşvik edebilir.

    yeni yazarlardan önce günün en beğenilen entry'si 8-10 oy alıyordu. şimdi de 12-15 arası. günde 6 bin entry girilen, ortalama 100-120 yazarın online olduğu sözlükte rezalet bi durum.
  21. 46
    (bkz: oylama butonları kaldırılsın kampanyası)
  22. 47
    (bkz: o konuda yazarlara ben de çok kırgınım )
  23. 48
    umurlarında değildir.
    kimin umurunda gerçekten?
    manyağın biri takmış iki gündür eksi yağıyor. nabayım? oturup ağlayayım mı?
    ya da iki artı aldım. yazar triplerine mi gireyim?
    manasız.
  24. 49
    Çok eski yazarlarda bile en beğenilen entrylerdeki beğeni sayılarını gördükten sonra, kesinlikle katıldığım durum.
  25. 50
    www.exkutupsozluk.com/...