kayıt

the witcher 3: wild hunt

  1. 1
    *

    kafaları yemeye neden olan oyun. Skyrim'in 20 kat büyük haritası, 36 farklı bitiş senaryosu ile insanı asosyalliğe zorluyor.
  2. 2
    oynamak için can attığım ama fakirliğimin oynamaya engel olduğu oyun.
    • Fakirliğini aşabildin mi?
    • aştım çok şükür =)
  3. 3
    koleksiyon versiyonunun dehşet güzel olduğu oyun. sadece içinden çıkan figür bile ağzını akıtıyor insanın.

    www.youtube.com/...
  4. 4
    hayvan gibi senaryosu olan oyun. itemler, büyüler falan havada uçuşuyor. olm o yennefer nedir lan ?! biri bana izah etsin?! oyundaki sansürsüz çıplaklıklar da şapka çıkartan cinsten.

    amma velakin oyun feci güzel. harita olayı, karakter tip ve giyimleri değiştirme mevzuları bildiğin gta'nın epic hali. oyun mantığı gta mantığıyla neredeyse aynı. devasa haritada birçok ilginç mekan. vs... oyunsever tiplerseniz muhakkak bunu edinin ve oynayın. bana göre şahane bir oyun.

    ekleme: oyundaki ara diyaloglarda seçtiğiniz cümle veya tercihe göre oyun şekilleniyor. süper bir mevzu olmuş.
  5. 5
    polonyalı yazar andrzej aapkowski'nin kitaplarına dayanan witcher serisinde witcher 2 assassins of kings oyunun devam hikayesini anlatan oyun. Diğer oyunlardan farklı olarak witcher 3 open world şeklinde tasarlanmış. Oyun 3 farklı haritadan oluşuyor ve haritalar arasında fast travel dışında ilerleyemiyorsunuz. Ancak bu durum open world hissini azaltmıyor. Haritalar yeterince büyük ve dolu dolu.

    Dövüş sisteminde değişiklikler var. Önceki oyunlara ek olarak Dodge sistemi gelmiş. Artık sağda solda yuvarlanmak yerine çok daha estetik ve kullanışlı olan bu hareketi kullanabiliyoruz. Önceki oyunlarda yerde yuvarlanmaktan beli bükülen geralt’a iyi bir ekleme olmuş. Dodge yaptıktan sonra hemen rakibe vurma işini çözmeniz biraz zaman alabilir. Bazı rakipler (örneğin drownerlar) çok çevik ve siz saldırıdan kaçıp tekrar vurana kadar onlar da geri sıçrıyor. Doğru açılardan yaklaşmanız gerekecek. Allah ne verdiyse dalarım diyen arkadaşlar. Dalmayın. Taktiksiz dalarsanız sizi üzerler. Yapay zeka çok iyi veya çok kötü değil ama düşmanlar dövüşmeyi biliyorlar.

    Ayrıca yetenek ağacında da değişiklikler var. Artık bir yeteneği geliştirdiğinizde onu ortadaki yetenek ağacına eklemeniz gerekiyor aksi takdirde o yeteneği kullanamıyorsunuz. Yeteneğin ne olduğunun ya da ne kadar geliştirdiğinizin bir önemi yok. O yüzden ortadaki kısma yeteneği mutlaka yerleştirin. Ayrıca bu ağaçta yetenek için ayrılan boşluk sayısı az o yüzden yeteneklerinizi dikkatli seçin. Her şeyden birazcık olsun gibi bir yaklaşıma gitmeyin. Bir tarz belirleyin ve o tarz üzerinden ilerleyin. Ayrıca mutajenlerin kullanımı da değişmiş. Yeteneklerin bulunduğu kutucukların dışında bir kutucuk daha var. O kutucuğa mutajenleri koyabiliyorsunuz. Kılıç için kırmızı, büyü için mavi ve simya için yeşil renkli mutajenleri kullanıyorsunuz. Eğer 3 kutucukta aynı türden yetenekleri koyarsanız mutajenin etkisi çok daha fazla oluyor. Yani 2 büyü bir kılıç yeteneği yerine 3 büyü ya da 3 kılıç kullanmak sizin için daha avantajlı.

    Para kazanmak çok zor o yüzden paranızı boş şeylere harcamayın. Witcher gear dışında ekipman craft etmeyi tavsiye etmiyorum çünkü bir saat dolaşırsanız craft edebileceğiniz bir kılıçtan daha iyisini bir yerlerde bulursunuz. O yüzden çaresiz kalmadıkça craft işine girmeyin. Para bulmak oyunda biraz zor. Ayrıca bazı craft materyalleri oyunda çok nadir o yüzden onları da boşa harcamayın. Hele bir Dimertiyum var ki düşman başına. Witcher ekipmanlarını mutlaka craft edin. Onları ilerde geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca oyun içinde güzel görünen zırhlar sadece witcher ekipmanları. Geri kalanların 100de 95i götüm gibi diğerlerinin de yüzüne bakılır. İyi olanı bile yok.

    Bol bol loot yapın. Guardlar yokken yetim hakkı demeden alın her şeyi. Junk itemları tüccarlara, kılıçları blacksmith’e ve zırhları da armorer arkadaşlara satın. Bir kılıca demirci 100 gold verirken aynı kılıca bir tüccar 30 gold veriyor. O yüzden itemleri yapan kişilere satın. İlanları okursanız oradan da para kırabilirsiniz. Örneğin bal peteğine iyi para veririm diye bir ilan buldunuz kasabada. O kişiye petekleri iyi bir fiyata kitleyebilirsiniz. Eski paraları novingradda vivaldi bankasına götürün. Orada yeni paraya çevirebilirsiniz.
    Oyunu hard veya death march’ta oynayın. Bu zorluk seviyesinde yanınızda daima yiyecek içecek bir şeyler bulundurun. Çünkü meditasyon yapsanız bile bu zorluklarda canınız dolmuyor. Bol bol iksir kullanın. İksirleri ve bombaları craft ettikten sonra bir daha yapmanıza gerek kalmıyor. Örneğin can iksiri olan swallowun malzemelerini topladınız. İksiri craft ettiniz ve 3 tane swallow’unuz oldu. Malzemeleriniz de bitti. Bu iksirlerden birini içtiniz ve meditasyon yaptınız. İksiriniz tekrar 3 tane olacaktır. Oyun bunu size söylemiyor ve ben 2. Bitirişimde öğrendim bunu. Her yerde yiyecek aramaktan çok daha iyi oluyor.

    Oyunda 3 farklı tarzda ilerleyebilirsiniz. 1.si kılıç yeteneklerinize öncelik verirsiniz ve hasarınızı artırmaya uğraşırsınız. Bunun için cat school gearı kullanabilirsiniz. Whirl yeteneğini de mutlaka açın. Rün olarak da düşmanı yakan donduran kanatan vb hasarlar veren rünlere yönelin. Eğer büyücü bir tarzda ilerlemek istiyorsanız wolf veya griffin school gearı tercih edin (tercihen wolf çok daha güzel görünüyor). Aard igni ve quen yeteneklerine ağırlık verin. Queni belli bir seviyeye getirdiğinizde hasar aldığınızda canınız doluyor. Taktiklerinizi buna göre geliştirebilirsiniz. Son alarak simyacı bir tarzda ilerleyebilirsiniz. Bu tarz için bear school gear’ı tercih edin. Hasarınızı ise bombalardan ve yağlardan yapacaksınız o yüzden simya yeteneklerine ağırlık vermeniz gerekiyor. Oyun içinde tarzınızı değiştirmek isterseniz potion of clearence denen iksiri bazı tüccarlardan satın alabilirsiniz. Tüm yetenek puanlarınız sıfırlanır ve baştan istediğiniz gibi dizebilirsiniz.

    Yan görevleri mutlaka yapın. Hem para açısından hem xp açısından çok faydalı olurlar. Ayrıca yan görevlerin ve kontratların hikayeleri çok iyi. Bazılarını detaylandırıp yeni oyunlar yapabilirsiniz o kadar iyiler. Ayrıca başlarda dövüşürken at üstünde dövüşün. Kılıcı direk düşmanın kafasına vurduğu için hasarınız 2 3 kat artıyor. Ancak dikkatli olun. Atınız korkarsa sizi üzerinden atar ve yere düşersiniz. Büyük bir dezavantaja dönüşür.
    Level scaling yok bir de oyunda yaratıklar sizlerle birlikte güçlenmiyor. 5 leveldayken 15 level bir yaratığa saldırırsanız sizi harcar. Aklınızı alır. Keza siz de alt seviyelerdeki yaratıkları elinizin tersi ile öldürebilirsiniz. Bu durum görevler için de geçerli. Görevler için recommended level sistemi var. Eğer o görev yeşil görünüyorsa görevi zorlanmadan yapabilirsiniz. İlla orada yazan seviye olmasına gerek yok. Kırmızı ise kesin ölüm demektir. Ölmeseniz de çok uğraştırır.

    Oyunun grafikleri mükemmel. Renk paleti çok geniş ve canlı renkler kullanılmış. Gün batımını ve gün doğumunu oturup seyredebiliriniz. Rüzgar ağaçları yerlerinden sökecekmiş gibi eserken uzaktaki fırtına belirtilerini görebilirsiniz. Geralt a storm is coming derken atınıza binip oradan uzaklaşabilirsiniz. Gerçekten her bir kısmı sanat eseri tadında olmuş. Karakterlerin mimikleri, kıyafetleri, ışıklandırmalar her şey çok güzel. Müzikler ise efsane. Percival adlı grubun yaptığı folk tarzı soundtrackler efsane gaza getiriyor sizi. Lazare, hunt or be hunted ve ladies of the wood favori parçalarım.

    Veee hikaye. En önemli kısım. Hikaye çok iyi. Ciriyi bulana kadar imanınız gevriyor biraz ama olsun. Oyun içinde yaptığınız seçimler hikayenin gidişatını etkiliyor. Özellikle Ciri ile ilgili kararlarınız oyunun sonunu etkiliyor. İyi sonla bitirmek istiyorsanız Ciriyi üzmeyin beyler. Ayrıca yennefer ve triss arasında seçim yapamayan arkadaşlar. Seçin birini. Yoksa ananızın hörekesini görürsünüz.

    Şahsi fikrim oyun her şeyi ile mükemmel. Grafikler oynanış ve hikaye gayet başarılı. Cd Project red’in dlc politikası ise apayrı bir artı katıyor oyuna. Ayrıca oyun içindeki detayları ve easter eggleri bulursanız oyun çok daha keyifli bir hal alıyor.


    altta yazılmış öküz gibi sistem istiyor hakikaten. ben ultra high arası oynuyorum. hairworks kapalı(10 15 fps fark ediyor). sistem şöyle ram 8 gb işlemci intel i5 2500k 3ghz ekran kartı msi gtx 770 twinfrozer nvdia, klavye maus logitech, gamepad kontorland.
    • ciri'yi seçemiyoruz mu ciri'yi :/
  6. 6
    öküz gibi bir sistem istediği için ağlatan oyun. amk şu an sırf bu oyun için para biriktirip ps alasım var. ama şimdi başlasam ps10 çıkana kadar 4 parası biriktiririm. yine ağladım. :'(

    arkadaşlar yarın doğum günüm. herkes 10 lira atsa para toplanır bence bunu bir düşünün. :'(
  7. 7
    dün ana senaryosunu bitirdiğim oyun.

    oyunun ana senaryosu hayvanlar gibi uzun sürüyor. yaklaşık 1 ay boyunca günde ortalama 2 saat civarı oynadım ancak bitirdim. daha undiscovered places, secondary quests ve benzeri her şey duruyor.

    oyundaki tüm diyalog seçenekleri oyunun sonunu doğrudan etkiliyor. oyunun sonunda,

    -- spoiler --

    3 farklı the end var. bunlardan 1 tanesi ciri nin geralt'la happily ever after'ı, 1 tanesi ciri'nin öz babasının krallığına dönüp babasıyla yaşayıp prenses olması kararı ve ciri'nin ahirete uğurlanması sonları var. bende sonuncusu oldu o son da feci ajite dolu bir sondu bana feci koydu lan :( meğer ciri'nin istek ve taleplerine oyun boyunca daha ılımlı ve pozitif yaklaşmak gerekiyormuş ki ilk veya ikinci sonu görebilelim. ben göremedim. allah rahmet eylesin..

    diğer yandan, oyunda yine triss ve keira adlı kadınlarla geralt'ın seks yapabilitesi var. yennefer'la zaten cayır cayır yapıyor. onu söylememe gerek yok. ama bu seksler yine karakterle olan diyaloglar neticesinde gelişiyor. hatta yen ve triss'le threesome sahnesi bile var amk!

    -- spoiler --

    bunlar da bazı erotik sahnelerden..

    www.ausgamers.com/...
    www.gamersheroes.com/...
    images.popmatters.com/...
    allgametrailers.altervista.org/...
    nerdreactor.com/...
    i.ytimg.com/...
    i.ytimg.com/...
    cdn4.dualshockers.com/...
    i.ytimg.com/...
    media2.giga.de/...
    i1.wp.com/...
    rule34-data-009.paheal.net/...
    www.vgfaq.com/...

    bol +repli bonus: www.youtube.com/...
  8. 8
    scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/...
  9. 9
    Steam indirimlerinde 40 liralara kadar düşüp beni hüzünlerden hüzünlere sürüklemiş oyun.

    Bu denli güzel bu denli ucuz ama bu denli bilgisayarımda açılmayacak bir oyun. :(
    • Grafik düşüren modları var. Minecraft grafiğine kadar iniyo zorlayınca.
    • pc değiştirip aldım bile oyunu xd
    • Hayırlı uğurlu olsun. Good luck on the path!
  10. 10
    Bir takım platformlarda sinema filminin yapılacağı dedikoduları dönen oyundur.

    mumya serisinin yapımcısı Sean Daniel'ın yapımcı koltuğunda oturacağı söyleniyor. dilerim hayaller gerçek olur. hayır yoksa ciddi üzülürüm. yazıktır!

    ayrıntılar için;
    www.merlininkazani.com/...
  11. 11
    game of the year edition ile birlikte resmi türkçe yaması geliyor. hayranlarına duyurulur. ekran kartım geldiğinde bir new game plus patlatırım.

    not: steamde tüm expansionlar var. otomatik olarak oyunu game of the year editiona çevirirler mi? yoksa işlem yapmam falan gerekir mi? bilgisi olan var mı?
  12. 12
    steamden tüm dlcsi falan filan 76 liraya edindiğim oyun. çok tatlı denk getirdim indirime, goty editionı beklerken. hala oynayamadım o ayrı, akk sağolsun 3 gündür falan inmeye çalışıyor.
    • 3367115734670165 çocuğu patron yüzünden bütün yaz 1 tane bile oyun alamadım zaman bulamadım diye, ne ara yakaladın indirimi
    • 2 ya da 3 günlüktü indirim zaten cuma bitti xd
  13. 13
    şöyle güzel bir videosu bulunur.
    vimeo.com/...
  14. 14
    Dimeritium kalp
    Onu yapmak için gereken maddeleri basmaktan a tuşunu bozcam yakında.
    Witcher geara bulaşana kadar paraya ihtiyacınız olmayan oyun. Griffin ve ursine seti mastera craftlamadan once 48k crown vardı şimdi 12k. 40lvlden önce craft yapan nekker olsun
  15. 15
    %40 indirimde. Hala oynamadiysaniz gömün.
    • 4'ü çıkınca daha da ucuzluyorlar :D
    • Şurda cyberpunk'ı daha güzel yapsınlar diye adamlara para kazandırmaya çalışıyoz senin yaptığın deye bak kutup
    • hee tamam witcher 2 alırım o zaman ^^
  16. 16
    çok övülen, ancak oynamama bilgisayarımın engel olduğu oyun.
  17. 17
    gog'da yeni hesap açarsanız goty edition 25 dolar.
  18. 18
    steam'den %50 indirimle 37 liraya alabilirsiniz.
  19. 19
    Karakterlerin hepsinin kitaplarda var olduğu oyun. Bi anda bi yerlerden ortaya çıkan yeni biri görürseniz sen bu herifle ne zaman tanısında samimi oldun dememek için tüm kitapları okumanız önerilir.
  20. 20
    sahip olduğum oyun. ama bilgisayarım kaldırmıyor işte. yani muhtemelen kaldırmaz zira 2. oyunu bile verimli çalıştırmamıştı. şu sıralar %18'lik bir kdv indirimi varmış bilgisayarlarda, değiştirsem mi acaba...
  21. 21
    Goty 30 kağıt.
  22. 22
    Hem oyununu hem bitirdim hem 3 kitabını ve tartışmasız dünyanın en güzel oyunudur benim için

    Benim gibi tarih ve orta çağ hayranı iseniz oynayın
  23. 23
    An itibariyle 17.99 TL'ye düşmüş oyun.
    • Kanka aldım kurdum daha oynamadım ama
    • ben oyun neyle ilgili onu bile bilmiyorum ama haber vereyim dedim xd
  24. 24
    25 saatte bitirdiğim için küfür yediğim oyun. en az 100 saati varmış, oynanabilir aslında o kadar ancak oyunu ve save'leri silmek gibi bir hataya düştüm..
    • DLC'ler ve yan görevleri yapmadan birazcık ana göreve abanmış olabilirsin .d
    • evet ne yazık ki:( tekrar oynayıp yan görevlere de odaklanmak isterdim ancak nafile ://
  25. 25
    Güzel grafikler, çok iyi hikaye, çok iyi karakterler bunların hepsi okey ama npcler belli yerlere çivilenmiş, yaşayan bir dünya yok, bir çok karakteri ana hikayeden sonra görmek mümkün değil, at sürmek eziyet... Artı ve eksi dengesinde artılar ağır basıyor çok iyi oyun genel ama bi Skyrim tadı veremiyor bence. Bu da gereksiz bir karşılaştırma olsun, evet.