kayıt

the great gatsby

  1. 1
    *

    2013 yapımı film. imdb puanı 7,3. başrolde di caprio var.
  2. 2
    film müzikleri muhteşem olan film.

    (bkz: young and beautiful)
  3. 3
    bu film hoşdur.
  4. 4
    Leo'cuğumun performansının muhteşemliği yine baş gösteren filmlerden biridir.

    -- spoiler --

    Filmin en güzel kısmı son sahneleriydi. Kıyafetlere ve o malikhaneye bayılmamak elde değil. Aşk ise, yine hüsran. İzlemesi keyiflidir.

    -- spoiler --
    • 5
      az önce bitirdiğim film. daha önce izlememiş olduğuma yandım.

      görsellik, senaryo, oyunculuklar, sistem eleştirisi vs vs.
    • 6
      Daisy'e söve söve izlediğim aynı isimli f.scott fitzgerald romanının uyarlaması olan film .
    • 7
      üzerimde oldukça fazla etki bırakan bir leonardo dicaprio filmi.

      -- spoiler --

      gatsby'nin daisy arıyor sanıp o son saniye mutlu ölmesi resmen kanıma dokundu arkadaşlar. gerçekten hak etmeyen herkesin bu kadar seviliyor olması beni oldukça sinirlendiren bir detay. gatsby'nin senelerce daisysiz delirmesi ve ona kavuştuğunda olanlar bilmiyorum çok gerçekçi buldum. insanlar birbirlerini hiçbir zaman tam sevmiyor ki, saf sevginin varlığını yaşayan gatsby'nin daisy'den aynı derece karşılık beklemesi çok güzel duygular barındırıyordu aynı şekilde daisy'nin bir dönem tom'u sevmesi de bir o kadar normaldi ancak gatsby'nin bunun kabul etmemesi çok başkaydı. sıradan aşk hikayelerinden başkaydı.

      -- spoiler --

      en yakın zamanda bir kez daha izleyeceğim. çok az izlediğim film hazineme bu kadar kaliteli bir film girdiği için kendimi çok mutlu hissediyorum ancak bir yandan da bu güzel filmi ilk izlediğim heyecanla izler miyim bilmiyorum onun da sıkıntısı var biraz. oldukça tebrik ediyorum oyuncuların harikalığını, yönetmeni, senaristi her şeyi. efektler konusu bende oldukça takıntıdır ancak onu bile umursamadan izledim. mutlaka film arşivinde bulunması gereken filmdir.
    • 8
      www.youtube.com/...

      #1025876
    • 9
      Peri masalı gibi filmdi. İzlerken içim kıpır kıpırdı başlarda. Öyle büyülü bir konu ki.. Muhteşem oyunculuklar, muhteşem senaryo..

      Sonu hele, hatırda kalacak bir sondu. Yine leo kardesimiz benzer sıkıntıları olan bir karakteri canlandırıyordu. Uzun zaman oldu izleyeli ama hikayeye ilişkin birçok üzücü nokta aklımda.

      www.exkutupsozluk.com/...
      • 10
        kitabInI okudugum ama filmini tam anlamIyla izleyemedigim bir eser. filmde leonardo'nun oynadIgInI biliyorum diye gozumde hep o canlandI okurken.

        okuyacaksanIz ren yayInlarI cevirisini okumayIn, biraz tuhaf olmus. benim icin pek sorun yoktu ama duzgun bir ceviri isteyenler sevmeyebilir.
      • 11
        dicapriocumu saymadan bile filmin seyir zevkinin yüksek olduğunu söylemek mümkün. kostümler, mekanlar oldukça can alıcı. atmosferle birlikte her şey akıp gitse de, bende akmayan tek şey müziklerdi.
        8/10.

        ah gatsby, ah..