kayıt

telegram

  1. 15
    uçtan uca şifreleme ve gizli konuşmayla muhteşem kullanım seçenekleri sunuyor. ayrıca depolama alanı kullanmıyor; yani "ay efendim telefonun hafızası bitti diyor ama hala 1,5 gb boş görünüyor" şeyleri de yok. indirdiğiniz şeyi telefona indirmeyi seçebiliyorsunuz, yani seçmezseniz sadece uygulamada kalıyor ve belirli bi süre sonra siliniyor. eğer o belirli bir süreden sonra o medyaya tekrar ulaşmak isterseniz tekrar indirmeniz gerekiyor.

    telegram candır. gizli konuşma: kişiden "gizli konuşma başlat"a bastığınız zaman açılan konuşma penceresi harikulade. mesajları kendini imha etmek üzere programlayabiliyorsunuz (1 saniye, 5 saniye, 1 dakika, 30 dakika, 1 saat gibi; ne seçerseniz o kadar süre sonra o mesaj bir daha geri gelmemek üzere siliniyor). o penceredeyken son uygulamalar tuşuna bastığınızda diğer uygulamaların da olduğu görüntüye sadece beyaz bir ekran gidiyor. yani çevrimiçi olunmadan o ekranın görülmesi pratik olarak mümkün değil. ayrıca ekran görüntüsü almak da kolay değil. eğer ekran görüntüsü alırsanız, ya telefonun yazılımı telegramın üstüne geçemediği için ekran görüntüsünü direk reddediyor ve karşıya bildirim gönderiyor ("colin ekran görüntüsü almaya çalıştı" diye); ya da ekran görüntüsü alabilip "colin ekran görüntüsü aldı" diye bildirim gidiyor. bunu nasıl yapıyorlar hiç anlamadım.

    eğer gizli konuşmaya girmez de klasik mesaj olarak kullanmak isterseniz de bunu da gayet yapabiliyorsunuz. temayı tamamen kişiselleştirebiliyorsunuz; istediğiniz stickerları kaydedip diğerlerini silebiliyorsunuz falan. ayrıca stikırlar çeşitli emojilerle ilişkilendirildiği için mesaj alanına sadece emojiyi koyduğunuzda ilgili stickerlar anında üst tarafa yayılıyor. kullanmak kolay yani.

    her şey bi yana; bilgisayar ve internet platformları da var ve gayet başarılı. yani nerde kullandığınız önemli değil; tek tıkla ve şifreyle her yerden telegram hesabınıza ulaşabilirsiniz; ayrıca da telefonun bağlı kalması kesinlikle gerekmiyor.

    oyh

    kullanın arkadaş şunu; whatsapp ameleliktir. insanların "telegram" diyince "o ne" demesi ve dudak bükmesi sırf yaygın olmamasından.
  2. 16
    Amele dolan meşaj uygulaması.

    Kavimler göçü şeklinde hücum ettiler emenike!
  3. 17
    Kullanışlı bir uygulama.
    Henüz tam cozemesem de wpdan daha çok burada takilacagim kesin.
    Rehberimin yarısından çoğu burdaymis da hiçbiri uygulamanın varlığından söz etmemiş bile...karakter yoksunları.
    Niye ben daha yeni öğreniyorum bunu niyeeee.....
    • abartmayalım :(
    • ya doğru düzgün grup yok. dh sıcak fırsatlar takip ediyom işte...
    • kullanışlı deyince sen kanal ve gruplardan bahsediyorsun sanırım. belirli kanallar var mesela belirli konuda paylaşımlar yapıyor. mesela dh sıcak fırsatlar indirimli ürün atıyor :( gruplar da genellikle bir şeylerin konuşulduğu yerler. ama ben doğru dürüst grup görmedim. ama pek güzel değil yani telegram grupları ve kanalları. katılmanı önermem.

      neyse sen mesajlaşmadan bahsettin sanırım. telegram'da her mesajda uçtan uca şifreleme yok sanırım, aslında bu durum wpden daha güvensiz yapıyor. ama sana kalmış tabii kullanmak.
    • ya pek iyi değil bence.
  4. 18
    Gönderilebilen maksimum dosya boyutunun whatsapp'tan daha büyük olduğu uygulama.
  5. 19
    şu sıralar meme görmüş abazan gibi herkesin koşuştuğu yer. artık nude'ları buradan salarsınız gençler. biraz da rusların yüzü gülsün.
  6. 20
    Fena olmayan uygulama ama WhatsApp'a alıştık bir kere.
  7. 21
    videolara x2 oynatma hızı getirerek kalbimi bir kez daha fethetmiş uygulama. süper süper.