kayıt

gösteriş

  1. 1
    caka, fiyaka, şatafat manasına gelen sözcük...
  2. 2
    (bkz: gösterge)
  3. 3
    gün geçtikçe toplum yapısında hastalık haline dönüşmüş olan takıntı. gerçeğin ve ihtiyacın önüne geçmesi de ayrı bir sorun...
  4. 4
    (bkz: çalım)
    çengel bulmacaya hoş geldiniz. çünkü neden olmasın. 105 sayfa var 3'ü gitti 102 kaldı.*
  5. 5
    genellikle boşanmaların temel nedeni.
    her işimiz gibi evliliğimizin de "özenilen" algısı oluşturabilmesi adına çeşitli saçmalıkları yapıyoruz. sonucu aynı... büyük çatışmalar ve ayrılık.
    lüzumsuz...
  6. 6
    Aşağılık kompleksiyle doğru orantıda ilerler; ne kadar fazlaysa, o kadar komplekslidir.
  7. 7
    annelerin çocuklarıyla yaptığı şey. ne gerek var, hiçbir fikrim yok.
    • "ben doğurdum övmek hakkım" düşüncesi sanırım xd
    • ajsdlas kafaların zıt çalışması etkisi olabilir xd
  8. 8
    ağır bir akıl hastalığı, kötü niyet ve kompleks örneği olduğunu düşünüyorum ve bunların hiçbirini hakaret olarak yazmadım. kelime anlamlarını kast ediyorum direkt, normalde de hakaret amaçlı konuşmuyorum gerçi.

    ilk problem şu: gösteriş yapmanın hiçbir faydası yok. mesela tarkan şarkı söyleme yeteneğiyle gösteriş yapmaya ihtiyaç duyar mı, ya da hangi insanı başarılı buluyorsanız? ya da ne bileyim bir arabanız var diyelim, onunla gösteriş yapmanın ne faydası oluyor tam olarak? bir yerden bir yere daha rahat ve size özel bir ortamda gitmenizi sağlamıyor mu birinin gözüne sokmayınca ya da lüks bir araç olmayınca?

    peki gösteriş yapınca ne oluyor? en iyi ihtimalle umursanmıyor, daha kötü ihtimaller kıskançlık, nefret, alay etme filan. gösteriş yapıp iyi bir tepki almak bile mümkün değil ki zaten iyi, başarılı bir insanın ekstra gösterişle tepki almaya ihtiyacı yok, hatta tepki almaya ihtiyacı yok direkt.

    hayatından memnun olmayan üşengeç, gelişmeye kapalı, kötü niyetli şımarık insanlar olduğunu düşünüyorum gösteriş yapanların. en iyi ihtimalle çok genç ve bilinçsiz olduğunu düşünürüm iyi niyet görebiliyorsam başka yönlerinde o kadar.

    hiçbir sikim başarama, hiç uğraşma, var olmayan karakterini böyle komplekslerle şişirmeye çalış, hayatım niye boktan diye başka her şeyi suçla sonra. senin yüzünden bebişim ve böyle gider merak etme.