kayıt

kangal köpeği

  1. 7
    sivas köpeğidir.
  2. 6
    şu an nat geo wild'da yayınlanmakta olan bir programda küçükbaş hayvan sürülerini çakal ve çitalardan koruduğundan bahsedilen köpek.
  3. 5
    Pitbull bunun haşadını çıkarır, domuz kafalı fino köpeği gibi paramparça eder. Tam bir kız köpeği swh
  4. 4
    sahiplenme iç güdüsü öyle fazladır ki çoban üzerinden bi parçasını düşürse sürünün gerisinde kalır fakat orda beklemeyi devam eder.
    • 3
      harika bir hayvandır. eğitim konusunda sıkıntıları, özgür ruhlu olmasına bağlanmaktadır. yabancılara karşı kendince de karar mekanizması vardır, dostu düşmanı ayırır hehe. aileye karşı iyi huyludur.
    • 2
      yurtdışında anadolu çoban köpeği olarak bilinmektedir. dünyanın en iyi çoban köpeğidir. korumacı köpek olduğu için komut almaz pek. tek amacı sürüyü, sahibini, evini vs korumaktır.
    • 1
      türkiye sınırları içerisinde sivas'tan başka bir şehre götürmek bile bazı işgüzarlarca engellenirken, gavurun belgesel kanalında afrika'da çiftliklerde gördüğümüz, elin inglilizinin amerikalısının ya da yahudisinin kucaklayıp* götürdüğü köpek ırkımızdır.


      dolaylı alakalı not: sadece bu değil, yurtdışına çıkarılması yasak pek çok endemik bitki ve başka hayvan türleri de bu şekilde kaçırılmaktadır.