kayıt

ters dönmüş böcek

  1. 1
    çaresiz ve çırpınışları ile üzen böcektir... üzerinize kırsa öldürmekte tereddüt etmeyeceğiniz halde o halde iken el atıp düz çeviresinizin geldiğidir...

    (bkz: düşenin dostu olurmuş)
  2. 2
    kişinin bir süre bakıştıktan sonra terliğin sert kısmı ile ezmek suretiyle yaşamına son vereceği böcektir. tabi sözü edilen kişi, insafsız, vicdansız, kalpsiz bir böcek düşmanı ise...

    normalde böyle bir durumda, böceğin eski halini geri almasına yardımcı olunur. böylelikle kişi hem salih amel işlemiş olur, hem de böceğin hayır duasını alır.
  3. 3
    Killer elite filminde üstüne sigara basılan böcektir. Yazıktır, günahtır.
  4. 4
    üstüne 404 sıkılması muhtemel böcektir. çırpındıkça uhuyu karıştırır, kıvamına getirir. en sonunda donar, kalır. uhuyu biraz geniş tutulursa kuruduğunda istenilen yerinden delik açarak kolye, anahtarlık vs. şeklinde aksesuar olarak kullanılabilir.
  5. 5
    www.kutupsozluk.com/...
  6. 6
    en çok üzüldüğüm durumlardan biridir.
    özellikle kafka'nın dönüşüm kitabında bu durum daha somut anlatılmış.
    valla üzülüyorum lan.çaresizlik kötü.
  7. 7
    8 yasındaki bebek kardesimin cesaret gösterisi ile alıp balkondan yolladığı böcektir. Rkadaşlar aşırı korktum aq. Bi ara tam öldü mü diye kontrol ederken ayağa kalkıp üstüme saldırdı.
    • anlaşılan tehlikeli bir gece olmuş, neyse ki küçük kardeş cesaretini konuşturmuş da olay büyümeden kapanmış. sağ olsun var olsun, şu yaşa kadar yediği mamalar helal olsun, vallahi gece gece monitör başında duygulandım. :))
    • ne demek efendim her zaman :) iyi besleyin küçük kahramanı, çok iş var onda :)
  8. 8
    Sorgulamaya başladığım noktalardan biriydi. Bir gün ters dönmüş bir böcek gördüm ve düzeltip hayata döndürdüm. Sonra kendime şu soruyu sordum; acaba ben kadere müdahale mi ettim?
    Hz Eyüp yaralarından düşen böcekleri alır yarasına tekrar koyarmış. İlahi ses seslenmiş; “sen benim dünyadan rızgını kestiğime ne karışıyorsun?” demiş.
    Şimdi soru şu: tanrının o şekilde ölmesini dilediği bir canlıyı haddimizi aşarak hayta mı döndürdük? Yoksa zaten onu hayata döndereceğimiz ve ölmeyeceğini tanrı biliyordu da bizi o canlıyı kurtarmak için mi gönderdi?
    Vs. Vs. Sonuç deizm.