kayıt

polonya

  1. 1
    avrupa birliği ülkerinden biri...
  2. 2
    başkenti varşova'dır.
  3. 3
    çok güzel kızlara sahip olan memleket.

    havasından mıdır, suyundan mıdır bilmiyorum ama kızları çok güzel bu memleketin. kızları güzel olduğu kadar erkekleri de o kadar tipsiz bu kara parçasının. muhabbet kurmaya çalışırsanız ilkten çok soğuk davranırlar ama tanıştıktan sonra gayet iyi muhabbetleri vardır.
  4. 4
    (bkz: auschwitz)
  5. 5
    "erasmus" deyince akla gelen ilk ülkedir. ayrıca bir zamanların lehistan'ı. osmanlı her yeri kaybetseydi de şu polonya'yı kaybetmeseydi keşke. polonyalı kız alırdık.
  6. 6
    16 voyvodalığa (wojewodztwo) ayrılan ülke:

    dolnoslaskie 9
    kujawsko-pomorskie 8
    lubelskie 7
    lubuskie 6 **
    lodzkie 5 **
    malopolskie 4 **
    mazowieckie **
    opolskie 3 **
    podkarpackie 2 **
    -------------------------
    podlaskie
    pomorskie
    slaskie
    swietokrzyskie
    Warminsko-Mazurskie
    wielkopolskie
    zachodniopomorskie
  7. 7
    orta Avrupada yer alan bir ülkedir.

    (bkz: polska)
  8. 8
    yakın arkadaşımın erasmus niyetiyle gideceği ülke.
  9. 9
    erasmus'un bir tür niyet olduğunu öğrenmemize vesile olan ülke.
  10. 10
    söylentilere göre kızların teklif ettiği ülkedir.
  11. 11
    Çok değişik bir ülkedir. 2 broke girls adlı dizide ucube sirki gibi lanse edilmektedir.
  12. 12
    euro 2016'nın İlk çeyrek finalistidir. tebrikler.

    pbs.twimg.com/...
    pbs.twimg.com/...
  13. 13
    harika bir ülkedir. harika kelimesi kesinlikle abartı değildir. İnsanlarıyla konuştuğunuzda, size değer verdiklerini anlarsınız.( yaşlıları zil zurna sarhoş olur uzak durun:d ) wroclaw'da schabowe'ye 3 numaralı tramvayla gidildiğini biliyordum. kaldığım yurt schahobewe'ye yakındı çünkü. tramvay dolu olduğunda bir kız kucağınıza gelip oturursa şaşırmayın. bunun yalan olduğunu düşünenler varsa gerçekten doğru:) burada bir kızla arkadaş olmanız için, kızın ingilizce bilmesine gerek yok. 10 sn gözlerine bakın, sonra sizi takip ettiğini görürsünüz:) neyse wroclaw'da kaybolmuştum, tramway numaralarına bakıyorum 3 numarayı göremiyordum. En sonunda bir kıza derdimi anlattım. tatil için geldim ve kayboldum, schabowe'den geçen tramvayı bulamıyorum dediğimde, beni takip et dedi ve 2 tramvay değiştirerek kaldığım yurdun önüne kadar getirdi. insanları bu kadar duyarlıdır. kahvaltı kültürüne gelirsek marketlerde hazır sandviçler satılır, sabahın 8inde elinde sandviç ve bira olan biri görürseniz yine şaşırmayın. bira olmazsa olmazlarıdır. 2010'da tl zloty'nin tam 2 katıydı. giyim hariç her şey çok ucuzdu. 2 zloty'e litrelik bira olduğunu görünce dayanamazsınız. Wroclaw'da japon bahçesine mutlaka gidin. Yeşilin ve göllerin keyfini çıkarın.
  14. 14
    hali hazırda yaşadığım ülke. hakikaten sevimli, sıcak bir ülke. ancak ben bunun yaşadığım şehirle alakalı olduğunu düşünüyorum. (krakow) zira her şehrindeki insanlar aynı sevimlilikte değil. örneğin varşova'dan pek hazzetmem. gece hayatını bile para üstüne kurmaya başlamışlar orada; fakat krakow, wroclaw, gdansk gibi şehirler görülmeye değerdir.

    alkolün ucuz, kızların güzel olduğu ülke. yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, kızlar çok bakar hakikaten. Avrupa'nın hiçbir yerinde bu kadar güzel kesen kızlara rastlamadım. örneğin tramvayda yaklaşık 15-20 dk devamlı size bakabilirler çekinmeden, arkadaşına işaret edebilirler, sizden hamle beklerler. yalnız büyük bir bölümü küt diye kucağa oturmaz. onu İngilizler yapar sarhoş olunca. ancak bunlar, her slav ırkı gibi ilk hamleyi sizden bekler. yani yanınıza kadar gelir, bakar, ayağınıza bile basabilir, bunun üzerine sizin de bir adım atmanız gerekir. tabii ben ortalama üstü kızlardan bahsediyorum. vasat kızlar gelip numara da ister, direkt öpebilir, sarılabilir. öylesine içtenler... güzeller ise bakar, tebessüm eder, yaklaşır, sonrası size kalmış. yalnız bu dediklerim de krakow için geçerli, Varşova daha soğuk insanların olduğu bir şehir.

    bu arada soğuk ülkedir, çok soğuk. geçen hafta -22'yi gördük. yapmayın, izmirliyiz biz, alışık değiliz böyle havalara.
  15. 15
    Kamu spotu yayınlayarak vatandaşlarına "tavşanlar gibi sevişin" demişler.

    twitter.com/...

    Bana oralardan bir hatun ayarlarsanız ülkenize gelip tavşanlar gibi sevişmek isterim. Bana ulaşın.
  16. 16
    nüfusunun belli bir kısmı orospu çocuğudur.

    net.
  17. 17
    hakkında pek fazla bilgim olmayan ülke. varşova'daki gece hayatının çok iyi olduğunu biliyorum o kadar. bir de lord of ultima diye bir oyunda klan liderim polonyalıydı. örnek bir insandı.
  18. 18
    Amele bir öğrenci olarak en sevdiğim şehir.
  19. 19
    burayı sik kadar ülke sanmak da ağır cahillik yalnız.
  20. 20
    hemen hemen tüm old-town yerleşim yerlerini ziyaret etme imkanı bulduğum soğuğu çok pis ama gece hayatı mükemmel olan, hayatımın küçük bir bölümünü geçirdiğim enfes ülke. bazen çok susadığımda sudan ucuz olduğu için bira alıp içiyordum.
  21. 21
    tarihi bahtsızlıkla doludur. büyük bir imparatorluktan (polish lithuanian commonwealth) düşmüş, zorla din değiştirmiş, akabinde kutsal roma cermen imparatorluğunun boyunduruğuna girmiş, prusyalılarca işgal edilmiş, sonrasında çarlık rusyaya bırakılmış, birinci dünya savaşından sonra anca özgürlüğüne kavuşmuş, ikinci dünya savaşında tekrardan kaybetmiş, komünizmin boyunduruğuna girmiş, katliamlar yaşamış ve ancak 1990lı yıllarda batıyla tekrar tanışabilmiştir.
  22. 22
    berlin’den çok rahat bir şekilde geçilebilen ülke.

    tren denilen icat… süper bi şi