kayıt

almanya

  1. 71
    bir süredir içinde yaşadığım zaman zaman beni kızdıran zaman zaman beni mutlu eden bir ülke.
  2. 70
    şu sıralar en büyük dualarımdan birisi.

    dün son testlerimi tamamladım(her ne kadar kötü geçmiş olsa da) ve eğer bunlardan da kabul alırsam hem iş hem de yüksek lisansımı burada yapmak üzere taşınacağım. yıllardır lisans okumanın getirdiği metal yorgunluğu, 4-5 yıldır çevremin de getirdiği yorgunlukla birleşince -ülkenin getirdiği yorgunluğu saymıyorum- artık gitmeye duacı olmaya başladım.

    (bkz: ay hadi inş)
  3. 69
    Almanya bugün Almanlar dışında pek çok Türk vatandaşında yaşadığı bir ülkedir. Türk vatandaşlarının artan sayısı oradaki Türk firmaların ulaşabileceği kitle potansiyelini de arttırmaktadır. Mavi Rehber 13 yıl öncesinden bu yana yayın hayatına başlamış olan ve başlarda amacı Türk firmalar arasında bir köprü görevi görmek olan bir rehberlik sitesidir. Bilgi için www.mavirehber.de/... adresine gelebilirsiniz.
  4. 68
    Avrupa’daki Türklerin ülkelerinde gelişmeleri ve haberleri takip edebilecekleri platformlardan biri olan Die Haber sitesi, özellikle Almanya’ da yaşayan Türk vatandaşlarının ülke haberlerini yakından takip edebilmelerine imkân sağlamaktadır. Haberin kişilere ulaşmasında bir aracı görevi gören site yayınladığı haberleri olduğu gibi tarafsız ve değiştirilmeden okuyucuya sunmakta böylece güvenilir bir sıla yolu haberleri platformu olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerle ilgili yaşanan olayları ve gelişmeleri de yakından takip ederek diğer gurbet Türkleri ile paylaşmakta böylece yurt dışında yaşayan Türklerin birbirlerinden haberdar olmasını sağlamaktadır. Almanya Türk haberleri sitesi olarak en sık tercih edilen kanallardan biri olan site, her zaman doğru haberi manipüle etmeden kullanıcılarına sunmayı amaçlamaktadır. Bilgi için www.diehaber.com... adresine gelebilirsiniz.
  5. 67
    Şöyle bir reklamla korona motivasyonu sağlamış ülke.

    twitter.com/...

    Bir de bizim ülkeye bak. Bu kalabalığın ne işi var paylaşımı yapan bakan var.
    • Az kıymet bilin.* Asansöre on kişi bindiği halde "bu kalabalığın ne işi var" paylaşımlarına devam etmesi şahsen ufkumu epey genişletti. Yeni vizyonlar kattı.*
  6. 66
    Bir kaç gün önce alman devletin artık ilaçları karşılamadığını öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Nedenini öğrenince editlerim.
  7. 65
    nasıl etsem de fıysam diye çeşitli yollarını kovaladığım ülke.
  8. 64
    almanya 19.312 yeni koronavirüs vakası bildirdi. en azından gerçek vakaları bildirmesi nedeniyle takdir edilesi.
  9. 63
    ne yankeeler, ne çinliler ne de ingilizler. dünyanın süper gücüdür bu devlet. allahım inşallah bizim de böyle bir dewletimiz olur..
  10. 62
    çok şükür bugün de bizi kıskanmıştır.*
  11. 61
    yeni açılan şu tesis yüzünden ülkemizi kıskanmalara doyamayan ülke.
  12. 60
    covid-19 sürecinde vatandaşlarına ciddi kira desteği sunan ülke. bunun yanında allah rızası için evlerinde kalmalarını da istiyor olabilir. istemiyor da olabilir çünkü bunlar gerçek hayatta karşılığı olmayan şeyler. almanın ne işi olur allah rızasıyla çıkarır vurur masaya amk... amcam münih'teki hamamının kirasının 10 bin euro'sunun karşılanmasından ötürü üzülüyor keşke tamamı karşılansa diyor. axx türko azerbaycan'dan gelir seni sikerem demek isterim ona.

    www.almanyabulteni.de/...
  13. 59
    eğitim amaçlı olarak vize vermeye başlayan ülke.

    tekrardan randevular onaylanmaya başlamış. karşı okuldan kabul kağıdı elden ulaşmasa bile randevuları onaylıyorlarmış. süper olay. yaşan yaşadı.
  14. 58
    Milli reflekslerini kaybetmiş yahut öyle görünmek zorunda kalan devlet. Almanya'nın ikinci dünya savaşı'nda teslim olmasının 75. yıldönümünde Brandenburg Kapısı'na Rusça, Fransızca, İngilizce ve Almanca teşekkürler ibaresini yansıtarak müttefiklere teşekkür etmişler.
    Naziler iğrenç suçlara imza atmış, milyonlarca insanın kanına girmiş aşağılık insanlar olsa da Alman şehirlerini yerle bir eden, milyonlarca Alman kadının ırzına geçen devletleri sırf Nazileri mağlup ettiler diye taltif etmezsin.

    www.exkutupsozluk.com/...
  15. 57
    bizi kıskanmasıyla meşhur olan ülke ve ayrıca euro 08'de bizi eledikleri için hala çok kızgınım. ulan lahm kariyerinde öyle kaç tane golün var
    • sabri'nin de rakibin sağından atıp solundan geçtiği asisti pek yok...
  16. 56
    2022’den itibaren otobüs duraklarında ve duvar afişlerinde sigara reklamı yasaklayan ülke.

    E-Sigara olarak bilinen elektronik sigara da aynı kapsamda.
  17. 55
    16 Mayıs itibariyle İsviçre, Avusturya, Lüksemburg ve Fransa ile sınırlarını açacak ülke. Danimarka hükümeti de kabul ederse Danimarka sınırı da açılacak.

    16 Mayıs'tan itibaren sınırda rasgele kontroller yapılacak. 16 Mart'tan bu yana kapalı olan sınırlar, 2 ayın ardınan açılmış oldu. Ancak alınan bu karar 15 Haziran'a kadar geçerli. Gelişmeler pozitif olursa sınırlardaki rasgele kontroller de kalkacak.
  18. 54
    avrupa birliği'nin amiral gemisi. herifler süper güçmüş yav, covid olmasa haberimiz olmayacaktı. az çakal değilsin almanya.
  19. 53
    virüsten dolayı istihdam alanında birtakım azalmalara gidecek olan ülke.

    Gastronomi sektöründe %58, otelcilikte %50, turizm sektöründeki firmaların ise %43'ü ya işten çıkarma ya da süreli iş sözleşmesi planlıyor. Otomobil sanayisinde de durum iç açıcı değil. Bu sektördeki firmaların %39'u da işten çıkarma eğiliminde. Kriz nedeniyle dış piyasalarda otomobile talep azalacağı için üreticiler kemer sıkmak istiyor.

    deri ve ayakkabı sanayisindeki firmaların %48'i istihdam azalması planlıyor. Matbaaların %30'u, metal sektörünün %29'u küçülme öngörüyor.
    Almanya genelindeki şirketlerin ortalama %18'i istihdamı azaltmayı planlıyor.
  20. 52
    Sattığı her üç silahtan birini türkiye'ye satan ülke. Son aldığı karar da bundan daimi olmayacaktır.
  21. 51
    Silah satışını durdurmuş ülke eğer kendi silah fabrikamızı açmazsak alamanyaya da amerikayada muhtaç oluruz.
  22. 50
    Türkiye'ye silah satışını durduğunu açıklayan ülkelerden biri daha.

    twitter.com/...
  23. 49
    avrupa nın en güçlü ülkesi ekonomik olarak çok güçlü ve 70 karaktere tamamladım
  24. 48
    genc nesli yasli nesile gore haddinden fazlaca "az" olan ulke. yasli kesim cok agir basiyor ve boyle giderse ileride buyuk sikinti cekecekler gibi.
  25. 47
    Kendisini Almanya yapan kişinin, herkesten çok Rudolf Diesel olduğunu düşündüğüm ülke.