kayıt

kürdistan

  1. 1
    the american university of iraq sulaimani, adında, ırak yüksek eğitim ve bilimsel araştırmalar bakanlığı'na bağlı, kar amacı gütmediği söylenen, lakin neden kurulduğu az çok belli olan bir bir üniversite vardır bu bölgede.


    doğunun paris'i diyarbakır, kürdistan'ın başkenti diyarbakır lafına burada eğiim gören öğrenciler başta olmak üzere herkesin tepkisi aynıdır,


    ora nere gardaş, burası dururken...


    buradaki kürdistan algısı ile, oradaki epey farklıdır.

  2. 2
    kürdo faşoların götlerinden uydurdukları ütopik bölge.
  3. 3
    cibuti ülkesi ile girdikleri nükleer savaştan sağ çıkmış,aşırı demokratik ve milli gelirin norveç'ten yüksek olduğu okyanusya ülkesidir.
  4. 4
    hiçbir zaman kurulamayacak olan koftiden yer.
  5. 5
    her zaman kurulabilme ihtimali olan koftiden olmama ihtimali bulunan şimdilik hayali olan devlet.
    edit:zorunuza giden olay ne anlamıyorum amk ihtimali söylüyorum.
  6. 6
    fars kültürüne yancılık yaparak ülke kurmaları dışında resmi olarak hiçbir devletlerinin olmaması,bize bu ülkenin koftiden olduğunu kanıtlar nitelikte olan ülkedir.
  7. 7
    zamanında, ii dünya savaşı sırasında iran'ın işgalinin hemen ardından, yani savaştan hemen sonra rusya eliyle, iran'ın kuzeyinde bir şehrin bilmem ne meydanında ilan edilerek kurulmuş bir mahabad cumhuriyeti vardır. rusya bölgeden çekilir çekilmez iran bölgeyi işgal ederek devletçiği sona erdirmiş ve sözde yöneticilerini aynı meydanda sallandırmıştır.

    bugün adı mahabad değil kürdistan, büyük aktör de rusya değil abd olmuştur. tarihlerinde devlet geleneği olmayanlar boşuna heveslenmesin. bu bölgede devlet kurulabilir belki, bugün arabından farsına, türküne kadar bölgede ne kadar ulus varsa hepsine karşı abd'nin eteğine saklanarak cephe alıp iş yapanlar devletlerine kavuşabilirler belki ama o çok güvendikleri hamileri ellerini eteklerini çektikleri anda yok edilirler. bunu da bilsinler.

    düzeltme: imla.
  8. 8
    kabul etmek istemesek ya da bize gösterilmese de ırakta kurulmuş olan devlettir. kısa vadede suriyeden, orta vadede memleketimizden, uzun vadede irandan toprak talebi olacağını düşünmekteyim.
    tarih belkide bu proje karşısındaki ciddi bir tehlike sayıldığı için tsk'nın operasyona maruz kaldığını yazacaktır.
  9. 9
    www.youtube.com/...

    ülkücü gençleri korkutan yer.
  10. 10
    Olmayan bir yer bir ütopya iken,şimdi hükümetin kurmaktan bahsettiği yer.
  11. 11
    ırak'ın kuzeyinde hali hazırda kurulmuş devlet. bağımsızlık için referanduma da gidiyorlar. ve en büyük destekçileri orta doğunun yaramaz çocuğu israil. yani artık sık sık göreceğimiz bir ülke kendileri.
  12. 12
    israil'in orta doğuda arap olmayan bütün etnik yapıları gibi desteklemesi doğal oluşum. türkiye'yi bölücü bu yapının giderek türkiye içine sızması ne yazık ki olası bir bölünmeyi gündeme getiriyor (şu andaki türk siyasi oluşumuna bakarsak böyle bir bölünme net bir şekilde bir milliyetçi reaksiyon yaratır) .
  13. 13
    (bkz: burnuma b*k kokusu geliyor)
  14. 14
    kurulsa bile buradaki esas pisliklerin dövlet bize bahmıyor diye gitmeyecekleri yer. canı gönülden kurulması taraftarıyım hatta istiyorlarsa güneydoğu da komple alabilirler içine yeter ki milletimizin ve insanlarımızın sırtından geçinmeyi bıraksınlar. sülük gibiler.
  15. 15
    iran'ın bir eyaleti.

    tr.wikipedia.org/...
  16. 16
    osmanlı'dan bu yana malum bölgeye belgelerle verilen isim. olan bir yerdir ancak sonsuza dek türkiye cumhuriyeti toprağı olarak kalacaktır.
  17. 17
    osmanlı döneminde (ki ilk olarak selçuklu sultanı sancar, bu eyaleti kurup bu ismi vermiştir) bugün kastedilen sınırları kapsamayan yer. hani kanuni'nin mektubunu delil sayarlar ya, hah işte orada kürdistan ve diyarbakır ayrı eyaletlerdir. hakkari ve şırnak yöresi dışında tamamı ırak ve iran topraklarındadır ki şişirildiği kadar da büyük bir yer değildir.
  18. 18
    (bkz: götünüzden element uydurmayın lan)
  19. 19
    çok yakında kurulacak olan ülkedir.

    herkes tanıyacak..
  20. 20
    emperyalist güçlerin bop içinde yer alan ve maşası olacak olan toprak parçası olacaktır.

    yazık olan bu bop projesine bizim de alet oluyor ön ayak oluyor olmamız. başbakanımız bop eş başkanıyım diye açıklaması var ve diyarbakır merkezi olacaktır çok önemlidir demiştir.

    uyuyoruz ve uyutuluyoruz.
  21. 21
    yanı başımızda kurulmak üzere olan şamanist devlettir.
    evet şamanist zira apaçi murtaza da kürdistan'ı böyle nitelendirmiştir. lideri barzani de şaman lideridir.
  22. 22
    (bkz: maymun ütopyası)
  23. 23
    yerel dillerinden kullandığı elektriğe kadar her şeyin çalıntı olduğu bölgesel isim. ulan bayrağınız bile çalıntı amk.

    tr.wikipedia.org/...

    tr.wikipedia.org/...
  24. 24
    sosyal demokrat halk önderi sayın kemal kılıçdaroğlu'nun ağzından bir kez bile çıkmamış sözcüktür.

    karşıtları türkiye'de böyle bir bölge olduğunu kabul edecek kadar umutsuzluğa düşmüş anladığım kadarıyla. dağa çıkın da hulusi akar paşam sizi güzelce bonbalasın pis buduncular !
  25. 25
    (bkz: sana hasret sana vurgun gönlümüz)