kayıt

kürdistan

  1. 51
    (bkz: Hayallerde yaşıyor bazı ibneler)
  2. 52
    hayatı boyunca devlet kuramamış,emperyalist devletlerin kucağında olan adamlar asla devlet kuramaz ve kuramayacak da,eşek sikmeye devam edin
  3. 53
    (bkz: fistanla devlet kurmak)
  4. 54
    -siri beni kürdistan'a götür
    +rota oluşturuldu, silivri 350 km.
    • silivri'ye türkleri götürürler :d biz daha çok iç anadolu, yer yer karadeniz.
    • 5 nolu cezaevi xd
  5. 55
    Batıda yaşayan ve "kürdistan kurulsun istiyorum" diyen fakat, "o zaman buradan taşınır, kürdistanda yaşar mısınız?" diye soran kişiye "yaşamam, batıda mutluyum kürdistana gitmem." diiyen kürtleri görünce, kurulursa bile az kürtlü, ıssız bir kara parçası olarak var olacaktır diye düşündüren şu an için kürtler tarafından kurulmuş hayali özerk devlet... kurulsa bile zararı yine onlara dokunacaktır çünkü dil birliği bile yok adamlarda. Sosyal medyada örgütlenmeyle olmuyor. Ve devletlere karşı olduğunu her fırsatta dile getirdikten sonra devletlerden nefret ediyorum diyip, bir devlet kurmaya çalışmak da ne biliyim.
    • 56
      Devlet olarak asla var olmayacaktır. Anca bölgesel yönetimler halinde var olabilir. Ki hep tartışma konusu olacaktır.

      İnsanlara böyle bir ülke kurulacak diye umut verilmesini doğru bulmuyorum. Petrol işi yaklaşık olarak 2100'e kadar arapların elinde kalacak. Hani o güne kadar böyle bir resmi devlet kimin ne işine yarar? Bölgedeki kaçak silah ve uyuşturucu ticareti resmi bir şekilde kazanç sağlar mı sanıyorsunuz?

      Bir devletin kurulabilmesi için milli bir bütünlüğe sahip olması lazım. Kürtlerin böyle bir bilince sahip olmadığını biliyoruz.

      Hadi kuruldu, kim bu devlette yaşayacak? Kim niye bu devletle iş yapsın? Bugün üniversitelerde o kadar kürt akademisyen var. Kaç tanesi türkiye'de bildiri imzalamak yerine uluslararası kamuoyunda kendi maneviyatına sahip çıkıyor?

      Devleti kim kuracak ayrica? Bu devletin kanunu olmayacak mı? Kim düzenleyecek? Legolarla devlet kurulmuyor. Başkasının devletinde vergi ödemeyen, ayaklanmadığı yer kalmamış insanlar kürdistan denen hayali yerde bir anda uslu, cici vatandaş mı olacak? Bölgedeki aşiretler medeniyeti kabul edecek mi?

      Hadi bak legoları elinize versek bir araya getirip bir şey beceremezsiniz. Kavga edersiniz, birbirinizin kafasını kırarsınız.

      Az gerçekçi olun. Kendinizi ve başkalarını kandırmayın.

      Tanım: hayal ürünü
      • 57
        Kurulduktan sonra bir sene içinde Kürt aşiretleri "Serok bizim aşiretten olacak lo." diyerek birbirine girmezse ben de bir halt bilmiyorum.
      • 58
        (bkz: maymun ütopyası)
      • 59
        olmayan memleket.
      • 60
        kabul etmek istemesek ya da bize gösterilmese de ırakta kurulmuş olan devlettir. kısa vadede suriyeden, orta vadede memleketimizden, uzun vadede irandan toprak talebi olacağını düşünmekteyim.
        tarih belkide bu proje karşısındaki ciddi bir tehlike sayıldığı için tsk'nın operasyona maruz kaldığını yazacaktır.
      • 61
        'never' land
      • 62
        osmanlı'dan bu yana malum bölgeye belgelerle verilen isim. olan bir yerdir ancak sonsuza dek türkiye cumhuriyeti toprağı olarak kalacaktır.
      • 63
        abi kürdistanı kurdurup direkt savaş açarak ezsek ya bunları?
        • savaşa/çatışmaya gider misiniz? -ay memurum ben
      • 64
        Bakın eğer bir ülke kuracaksanız diliniz olmalı. Misal Çinliler... Binlerce yıldır kullandıkları, zamanla değişen bir dilleri var. Hakeza yüzlerce yıldır Ruslar... Türkler, Araplar, Yunanlılar ve Farslar da böyledir. Özellikle Araplar, farslar, Çinliler, Yunanlılar çok ciddi bir yazılı dil birikimine sahiptir. Türklerde de bu birikim vardır lakin şimdiye 1/10 u ulaşmıştır. O bile göz ardı edilemeyecek bir mirastır. (Malum göçebe yaşam...)

        Milleti dil var eder. Dili de Sanat ve tarih var eder. Kollektif bir şuur gerekir bunun için de. Birliktelik, yaşanmış olaylar, acılar, sevinçler...

        Senin henüz konuştuğun dil bile coğrafyadan coğrafyaya değişken bir durumdayken (bakın şive ya da ağız değil) ortak bir şuurun oluşmamışken, sanatın yeterince gelişmemişken istesen de devlet kuramazsın. Hadi diyelim kurdun, sürdüremezsin, beka denen bir şey olmaz.

        Anca emperyalizmin kuklası olursun. Yaptığın bir kıytırık referandumla elindekini de kaybeder, maaş ödemeye milletin eline bakarsın.

        O yüzden bırakın bu boş masalları.
      • 65
        (bkz: onun bunun kucağında hayal kurmak)
      • 66
        cağnım ülkemize kurulmak istenen.