kayıt

sözde ermeni soykırımı

  1. 26
    önce birilerinin çıkıp,
    (bkz: 1994 Ruanda Katliamı) (ölü sayısı 1 milyondan fazla)
    (bkz: 26 şubat 1992 hocalı katliamı) (634 azerbaycan türkü, aralarında 56 hamile kadın ve yüzlerce çocuk var)
    (bkz: 1803-1847 tasmania soykırımı) diğer adıyla aborjin soykırımı (yine en az 2 milyon aborjin bahis konusu)
    (bkz: 1941-45 holokost soykırımı) diğer adı yahudi soykırımı ancak milyonlarca slav, roman ve eşcinselde öldürülmüştür (ölü sayısı 10.5 milyon ile 12 milyon arası olduğu söyleniyor)
    (bkz: 1492 yılında yılında ispanyolların yaptığı Arawaks yerlileri soykırımı) (ölü sayısı 7 milyon)
    (bkz: Charles De Gaulle cezayir soykırımı) 1954 ( 1milyondan fazla cezayirli)
    (bkz: 1908 kongo katliamı) (10 milyon'u aşkın kongolu öldürülmüş)

    bu katliamların taraflarının özür dilemedikçe, misilleme olarak 1 ermeni köyünde bulunan sadece erkeklerin öldürülmesine konu olmuş ve daha geçtiğimiz dönemde ankara'da gerçekleşen bomba saldırısında ölen insan sayısından daha az insanın öldüğü bu sözümona katliam için birileri çıkıp benim milletim adına özür diliyorsa hepsinin amk. nokta..
  2. 27
    Ermeni tehcirini neden Dünya'da sürekli gündemde tutuyorlar ?
    Bundan çok daha vahim olan, Ruanda'da fransızların yaptığı soykırım var.
    Yine Fransızların Cezayir'de yaptığı soykırım var.
    Yine ABD'nin Güneydoğu Asya ülkelerinde uyguladığı katliam ve soykırım var. Bu haberi hepimiz okumuşuzdur. ABD Hindi-çini (Vietnamş, Kamboçya, Laos...) napalm bombalarını kullanmıştır. Bu bombların kullanılması insanlık suçudur.
    ABD, bir özür bile dilemedi. Ama konu Ermeni meselesi olunca tümü birden balıklama dalıyorlar.
    Önce kendi geçmişleri ile yüzleşsinler. Ve Ermeniler ile aramızda halledelim. Bunların tümü 1915 yılından sonra olan olaylardır.
  3. 28
    gerçek olmadığını düşündüğüm olay.

    ermeni soykırımının abartıldığını düşünüyorum. bence yaşanan olay şu; osmanlı, ermenileri göçe zorlamış. göç sırasında yolda çeşitli hastalıklardan dolayı bazı ermeniler ölmüş. ortada kasten adam öldürme yok.

    birkaç gün önce bir sitede ermeni soykırımını kanıtlayan bir belge olduğunu okudum. belge osmanlı'ya ait bir belgeymiş ve belgeye göre ermeni nüfusu 1915-1917 arasında aşırı miktarda azalmış. sitede iletişim için email adresi yoktu. sitenin kaynak olarak gösterdiği bir ermeni soykırımı sitesine (armenianhouse.org) email attım. emailde belgeden bahsettim ve belgeyi yollamalarını rica ettim. cevap gelmedi. anladığım kadarıyla belge var diye yalan söylemişler. yani kanıt uydurmuşlar.

    bu konudaki bilgim sadece gittiğim bir konferanstan ve okuduğum birkaç internet sitesinden ibaret. net bir bilgi verebilmem için daha çok araştırmam ve bu konu hakkında kitaplar okumam lazım.
    • evet
  4. 29
    (bkz: oha )
    (bkz: tek başına mı düşündün bunu )
    (bkz: inanamıyorum )
    (bkz: ne kadar zekisin )

  5. 30
    safsata. 80 senedir aynı terane. 80 sene önce uyduruk bir kağıda bunları yazıp sabah akşam kağıda bu teraneleri dinletseler, kağıt kahrından eskir, gerçekmiş gibi görünürdü. gel gör ki işte sadece -miş. ancak o kadar gerçektir çünkü.
  6. 31
    Kendi kendini tanımlayan başlıktır.
  7. 32
    HDP'nin 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde bugün içeride bulunan eş genel başkan Selahattin Demirtaş düzeyinde savunduğu ermeni soykırımı iddiasının asılsız olduğunu vurgulayan başlık.

    Demem o ki hdp'nin ağzından 24 Haziran 2018 seçimlerinin öncesinde böyle bir iddianın varlığını kabul ettiklerine dair tek cümle çıkmıyor.

    Aristo, İskender'e yazdığı bir mektupta ona şunları tavsiye etmiş;
    "Bayağı insanlar korkuyla, iyiler ise hayâ ile itaat ederler, sen bu iki grubu birbirinden ayır. Birinci gruba sert davran gücünü göster; ikinci gruba ise lütuf ve ihsânda bulun."

    Evet, işte bayağı insanlara demokratikleşme adı altında ihsânda bulununca, bu insanların Türkiye'nin temeline dinamit koyacak projelerin savunucusu olduklarını gördük. Aynı insanlara sert davranıldığında ise istemeyerek ve samimiyetsizce de olsa "artık 'pekeke'nin silah bırakması lazım bıdı bıdı bıdı..." noktasına geldiklerini görüyoruz.

    Çok yaşa aristo bin yaşa iskender!!!
  8. 33
    ''bize ne lan osmanlı'da olanlardan, gidin torun BİLMem ne osmanoğlu ile görün hesabınızı'' dense sorun morun kalmayacak.
  9. 34
    whataboutism'ciligin iliklerimize kadar isledigi bu guzide baslikta goruyoruz ki;

    -hdp milletvekilleri secimle gorev basina gelmelerine ragmen terorist (secilene kadar degillerdi ama, "dagdan inin siyaset yapin" adamlar secildikten sonra "hepiniz teroristsiniz zaten"'e evrildi)

    -pkk'nin yaptigi tum katliamlarin sorumlusu hdp

    -pkk katliam yaptigi icin, hdp'nin isimize gelmeyen her aciklamasi gecersiz

    -abd senatosu bu karari siyasi bir hamle olarak aldigi icin, ermeni soykirimi olsa dahi karar yok hukmunde

    -ermeniler 1915'te turk sivillere saldirip, karsi bir katliam yaptigi icin oldurulen, yakilan ermeni bebekler ve siviller aslinda yok veya olsa bile nefsi mudafaa.

    soykirimin ne demek oldugunu bilmemek mi, yoksa kabul edersek tazminat oderiz korkusu mu bilmiyorum bu. ancak dunyanin hicbir yerinde soykirimlarda yapan irkin/milletin sucsuz bireylerine zarar gelmedigi gorulmemistir. soykirim boyle boktan bir seydir. bir grup ruh hastasi tepeden emri verir, ortada karambol herkes birbirini keser, ve bir taraf diger tarafa karsi orantisiz bir zaiyat verirse, ve hele ki bunu olayla alakasiz insanlara yansitirsa buna soykirim denir.

    ben 1915'te benim atamin atasinin yaptigi seyi ustlenmiyorum, benim ne alakam var amina koyayim. ama ayni zamanda soykirim yapildigi gercegini de reddetmiyorum. bizim vatandastaki bunu onur gurur meselesi yapma isini de anlamiyorum. kardes senin onurunu senin vatandasindan baska zedeleyen yok onlari duzelt yeter.

    bizim devlet boyle yonetildikce dunyanin her tarafinda da adimiz soykirimci olarak gececek ve kullanilacak. gelin sunu kabul edin, gerekirse tazminat ne boksa (kimse bu saatten sonra toprak falan isteyemez zaten dunyada onlarca ornegi var bu tarz anlasmalarin) verin ve kurtulun. "soykirim var" demenin bile suc sayilmasiyla zaten ifade ozgurlugunun dibine vurduk, dunya yeterince kotuluyor bizi zaten daha cok batamayiz.
  10. 35
    Bugün olduğu soylenendir. Bir kısım bunu paylaşmaya devam etmekte.

    twitter.com/...
  11. 36
    Ülkemizde bazı kansızlar var.
    Bunlar Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ne varsa hepsine koşarlar.
    Şehit olan güvenlik görevlisine üzülmezler , bir gün önceki milli bayramı kutlamazlar da bir asır önceki üstelik yalan ve iftira olan bir olayı sürekli gündeme taşırlar.
    Bize de " bin cihana değişmem şu öksüz türklüğümü " demek kalıyor.
  12. 37
    Bu topraklarda türkler hariç herkes masumdur zaten. Hepsi zulme uğramıştır (!)
  13. 38
    senelik sabit gündemimiz. bu konuda rıdvan kayanın düşünce ve eylem kitabında da yer verdiği, hemen her kelimesine katıldığım bir makalesi bulunmaktadır. başlıkla alakalı alıntı ve link:

    --- alıntı ---

    sistemin kurucu zihniyetine mensup kadrolarca ermeni halkına karşı işlenmiş olan ve sonraki süreçte de yine aynı sistem tarafından tarihsel bir süreklilik içinde inkâr edilmek suretiyle devam ettirilen suçlardan dolayı özür dilememiz işgüzarlıktan da öte, kendimizi düzenle aynileştirmek anlamında açık bir yanlış olur. oysa bizim düzenle aynileşmeye, bütünleşmeye değil, her alanda ayrışmaya ihtiyacımız bulunmaktadır.

    --- alıntı ---

    www.google.com/...
  14. 39
    Sözlük müddüriyetinin faşistliğinden mi, korkaklığından mı anlamadığım "sözde" takısını onlara iade ederim.

    faşistlerin bir karar vermesi gereken konu. zinhar yapmadınız mı? türkler cinayet işlemez mi?
    yoksa yaptınız da kafanız atarsa daha beterini mi yaparsınız?

    walaa türkler cinayet işliyor. 93 yılında canlı yayında izledik bunu. daha kaç tanesini sayayım?

    bizi daha çok öldürmekle korkutamadınız korkutamayacaksınız. can gider, beden ölür hakikat yenilmez.
    başta sorduğum soru sizin içindir. elinizi güçlendirmeye çalışıyorum kıymetimi bilin.
    paçalarınızdan belki de bu sayede daha fazla iki yüzlülük akmaz.
  15. 40
    raymond kevorkıan ermeni soykırımı diğer adı mavi kitapta geçmekte olan fiillerdir. teşkilat-ı mahsusa'nın yaptığını anlatır. tek tek belgeleri gözler önüne serer.
    ama içerisinde olan belgelerin hepsi sahtedir. gerçek dışıdır. fransız kaynaklı bilgilerdir. tarihin en iyi hazırlanmış yalancı tarih kitaplarındandır.
    ermeni soykırımı var diyenlere şunları söylemek istiyorum. '' bre amına koduğumun dürzüsü türkiye senelerdir ermenistan da biz de arşivleri açalım uluslararası düzeyde heyet gelsin arşivleri incelesinler diyor. ermenistan ve fransa sebepsizce kabul etmiyor. '' (bkz: fransa ermenistan birlikteliği ) ''
    (bkz: sölegel ) (bkz: molla musa ) (bkz: hebilkent ) (bkz: ağundalağalı ) (bkz: avdalar ) (bkz: ağaderesi ) (bkz: ayar ) bu şekil de 100'den fazla şu anki ermenistan topraklarında (bkz: gaça gaç dönemi ) 10.000lerce soydaşımız katledilmiştir.
    ayrıca türkiye topraklarından ermeni nüfus trenle erivan bölgesine gitmiş iken (kayıtlarda hepsi geçer). ermenistan'dan türkiye topraklarına gelen soydaşlarımız aç susuz bir şekilde aras nehrinde geçerek kaçmıştır. başka soydaşlarımız gürcitan ve iran'a kaçanlarda vardır.
    günümüz türkiye'sinde kendilerine azeri ve terekeme diyen topluluk çoğunlukla türkiye'nin ermeni sınırında olan illerinde yaşamaktadır ve hepsinin dedeleri veya nineleri bir şekilde kesinlikle zulüm görmüştür.''
    götümden uydurarak bir şeyler yapılmaz.
    (bkz: götüm)
    (bkz: ismail beşikçi ) gibi prof. safsata laflarıyla gelir bu ibneler.
    edit: mavi kitap ermeni soykırımı vardır diyenler alsın bunu götlerine montalasın.
  16. 41
    ittihatçıların tahimize sürdüğü kara lekelerden bir tanesi. osmanlılar iktidarı yeniden ele geçirdiğinde suçluları cezalandırılar ama giden canları telafi etmek konusunda yapabileceklieri pek bir şey kalmamıştı.
  17. 42
    kendi tarihinden bihaberlerin tevil yoluyla ikrar ettikleri safsata.

    girdi yazmadan evvel bi okuyun amk "ne yazdım ben" diye.