kayıt

sosyal deney

  1. 3
    dünyanın en geri zekalı insanlarından oluşan numune gruplar kullanılarak yapılan deneyler.

    örnek:
    www.youtube.com/...
    • bunun olayı o ama :)

      videodakilerin her birisi, konformite deneyini izlemiş olsalardı senin gibi düşünürdü ama bi şekilde o güdüye yenildiler.. :)

    • bizim zamanımızda izlencek konformite deneyi falan yoktu ama ona rağmen herkes gidiyor diye düğünlere gitmezdim ben. hiç halalarım, kuzenlerim her allahın düğününe gidip göbek atıyor o zaman ben de gitmeliyim güdüsüne yenik düşmedim yani.
    • aynı şey değil ki ??

      konformite "o an" ile ilgilidir. güdüsel tetikleyici gerekir.

      düğüne gitmek bu konu için uzun vadeli bi plan sayılabilir.
      uzun vadede konformite geçersizdir.
    • düğüne gitmek akılla verilen karardır,
      videodaki gibi ayağa kalkmak güdüyle verilen karardır.
    • "o an" veya "uzun vadede alınmış bir karar" diye bir ayrım yok conformity'de. to confirm olan ingilizcedeki onaylamak kelimesinden geliyo. çevrenin onayladığı davranışlar. çıkıntılık yapmayıp sürüye katılmak onlar gibi davranmak vs. www.wiki-zero.co/...
  2. 2
    bir süredir annem tarafından evde uygulanan deney türü. evin belirli yerlerine çöp niteliği taşıyan nesneler koyuyor atıp atmayacağımızı test etmek için. uzun süre atılmadığında ''bu x gündür burada duruyor hiçbiriniz de alıp şunu çöpe atmadı'' diye söylenmeye başlıyor.
    ya biz onu çoktan delirttik ya da o bizi delirtmeye uğraşıyor çözemedik henüz.
  3. 1
    *

    Yere cüzdan düşürme, taciz edilme, dilenme gibi envai çeşit şeye halkın nasıl tepki vereceğinin ölçüldüğü ve youtube'da paylaşılan şey.