kayıt

solak olmak

  1. 33
    Çocukken sol elle yemek yeme günah diyen insanlarla karşılaşıp baskı altında hissettiren durum. Olm çocuğum çocuk.
    Voleybolda sol el ile asla servis kullanamam, bıçağı sol elle tutarım ama sağ elle yiyemediğimden sürekli bi bıçak bi çatal olarak değiştiriyorum. Bisiklet sürmeye sol ayakla başlayamam. Solak makası olmayan makası kullanmaya çalışırken makas kesmediğinden sinir krizlerine girerim...
  2. 34
    annenin mutfakta git şuradan solak solak iş yapma demesine sebebiyet verendir. karşılığında ya ben zaten solağım diye köpürürsün. her şey sağ elini dizayn edenlere göre yapılmıştır. sadece bir tane mağaza vardı solaklar için ülkede. saat hep tersime gelirdi üçüncü sınıfa kadar saati söylemeyi öğrenemeyince babam zeka geriliğim olduğunu düşündü. halbuki o saat bana göre yanlış yere gidiyor. bende yanlış yere bakıp saati doğru olarak söyleyemiyordum bir türlü. bıçaklar ve makaslar da tersine gelir insanın. okullarda sırada sık sık koluna çarparsın yanında ki arkadaşın. defteri yan tutarsın solaksan, elinin altı kapkara leke olur.
  3. 35
    elde değil de ayakta solak olmak isterdim. sol ayağını kullananlara futbolda falan çok imreniyorum. kolay kolay takoz olmuyor bu adamlar. biz sağlaklar öyle mi? herkes var amk. e tabi takoz sayısı da bi hayli fazla...
  4. 36
    el+ayak olarak dahil olduğum güruh.

    zamanında sağ ele alıştırmak istediler ama günlerce direndim. aç susuz kaldım ama solaklığımdan vazgeçmedim. (bkz: solak çocuğu sağ elini kullanmaya zorlamak)

    bu yüzden halı sahaların aranan adamıyım...
  5. 37
    birçok kişinin fazla tepki vermesine sebep olan durum. adam gelmiş 30 yaşına. "aa nasıl ya. nasıl beceriyorsun solla yazmayı" diyor. sanki o yaşına kadar ilk defa görmüş gibi.

    bir de benim durum çok karışık. bıçağı sol el ile kullanırım ama makası sağ ile. futbolda sol ayak ama basketbol ve voleybolda sağ. tekme de sol ayak yumrukta sağ. şimdi ben solak mıyım yoksa sağlak mı?
    • Kolunu bacağını sonradan mı taktılar kanka..kafasına göre takiliyorlar baksana.
    • valla ben de anlamadım :D