kayıt

solak olmak

  1. 1
    *

    ilkokuldayken karizma sağlayan olaylar silsilesi adındadır. fakat yaş ilerleyince tüm hayatın sağ faşizme göre hareketli olduğunu öğrenince işler öyle gitmez.
  2. 2
    sağlak olanların yaptığı çoğu işi solak olanlarda yaptığı için pek fark etmeyen durumdur. bazı istisnai durumlar dışında tabi. (bkz: kolçaklı sıra) da oturup yazı yazmak gibi.
  3. 3
    manuel vitesli araçları kullanırken zorlandıklarını düşündüğüm eylem. şahsen sol elimle vites değiştirdiğimi sağ ayağımla debriyaja basıp sol ayağımla gaza bastığımı düşününce zorlanırım lan.
  4. 4
    annenin mutfakta git şuradan solak solak iş yapma demesine sebebiyet verendir. karşılığında ya ben zaten solağım diye köpürürsün. her şey sağ elini dizayn edenlere göre yapılmıştır. sadece bir tane mağaza vardı solaklar için ülkede. saat hep tersime gelirdi üçüncü sınıfa kadar saati söylemeyi öğrenemeyince babam zeka geriliğim olduğunu düşündü. halbuki o saat bana göre yanlış yere gidiyor. bende yanlış yere bakıp saati doğru olarak söyleyemiyordum bir türlü. bıçaklar ve makaslar da tersine gelir insanın. okullarda sırada sık sık koluna çarparsın yanında ki arkadaşın. defteri yan tutarsın solaksan, elinin altı kapkara leke olur.
  5. 5
    karizmatik sayılamayacak özellik. iki eliyle de yazanlar var ulan.
  6. 6
    (bkz: elde sağ ayakta solak olmak)
  7. 7
    aa sen nasıl öyle yazıyorsun sorunu duymanıza sebep olan durum. görmüşsünüzdür bazı solaklar defteri yan tutar ya da ellerini bükerek yazıyı tepeden yazarlar. bunun sebebi, kalemi normal bir şekilde tuttuğumuzda yazdığımızı göremiyor olmamızdır. soldan sağa yazma olsaydı biz de sizin gibi yazardık, on numara olurdu. ama maalesef yok. bunun bize şöyle bir sıkıntısı da oluyor, yazının üzerinden geçtiğiniz için yazı elinize bulaşıyor, hem eliniz hem defteriniz kararıyor. bu dertten muzdarip olan kişilere şöyle bir tavsiyem var, elinizle ile defterin arasına kağıt koyun bir tane. peçete falan da olur. bu yazının dağılmasını bir nebze, elinizin kirlenmesini ise tamamen önler.

    bir çok şey ters geliyor maalesef. ben mausu normal kullanıyorum ama sol elimle. yani sol tık için orta parmağımı kullanıyorum, üstüne bir de insanlardan laf işitiyorum, ilginç olduğum için. counter strike oynarken klavye elim sağ olduğu için ellerim çapraz oynuyorum. neden peki? çünkü eşşeğin sağ taşşağından ötürü. solak maus ben bilgisayar aldığımda keşfedilmemişti bu arada. onu da düşündüm.

    akıllı telefonlarda siz ses kısma ekranı karartma düğmelerine rahatça basabiliyorsunuz mesela. ama bizim için o bile daha zor. çünkü bizim baş parmağımızın yerine işaret parmağı geliyor o kısma. aynı kuvveti uygulamak daha zor oluyor. küçük küçük dertler açıyor işte solak olmak başımıza. alışıyoruz artık yapacak bir şey yok.
  8. 8
    sağlak boksörlerin korktuğu tiplerdir. ne yapacakları pek kestirilemez.
  9. 9
    sağlak biriyle yemek yerken yan yana oturulduğunda yemeklerin havada uçuşması muhtemeldir.

    ben sağlak ablam solak. 16 yıldır falan hep yan yana otururuz ve hiçbir şeklide sorun yaşamadık. bir gün amcamlar yemeğe davet etti gittik işte. oturduk yan yana yemeğe başlamadan yengem "siz öyle nasıl yiyeceksiniz?" dedi. biz de bugüne kadar bi sorun yaşamadık dedik. neyse yemeğe başlamamızla yemekler havada uçuştu. bu da böyle bir nazar anımdı.
  10. 10
    "Aaaa sen solak mısın?" Sorusuyla sürekli karşılaşmaktır. Evet sol elimi kullanıyorum ve sağı kullanmak kadar doğal bu.
  11. 11
    Evet top oynarken sol ayağımı kullanıyorum, ancak sağ elimle yazı yazıyorum ve bu gerçekten pek doğal değil.
  12. 12
    evet sağlakım fakat sol elime çekmişim. o da benim gibi çok tembel. tek yaptığı yemekteyken masada kenarda durmak arada göz göze geliyoruz ve ben onu kıskanıyorum.
  13. 13
    yemek yerken 'ulan sol elle yeme günah günah' şeklinde tepkilerle karşılaşmanın oldukça doğal olduğu fiziksel bir durum. ayrıca solak insanların el yazıları oldukça güzel olur...(bkz: kendimden biliyorum)
  14. 14
    olmadığım için bana garip gelen özellik. onlar için bizde garip karşılanıyoruzdur belki ama çoğunluğun solak olmadığından bize daha bir ilginç geliyor.
  15. 15
    Dünyanın en saçma sorusuna maruz kalmanıza sebep olur.

    Solak mısın ?

    Ya belli olmuyor mu hocam .
  16. 16
    elde değil de ayakta solak olmak isterdim. sol ayağını kullananlara futbolda falan çok imreniyorum. kolay kolay takoz olmuyor bu adamlar. biz sağlaklar öyle mi? herkes var amk. e tabi takoz sayısı da bi hayli fazla...
  17. 17
    Ayak olarak ben de bu kervana dahilim. Futbol oynarken çok defa faydasını gördüm.
  18. 18
    Hiçbir numarası yok bence, leş. Biraz birinci sınıfta solak olduğu için dövülen bebeleri düşüneyim.
    • ben de solağım ama :(
  19. 19
    el+ayak olarak dahil olduğum güruh.

    zamanında sağ ele alıştırmak istediler ama günlerce direndim. aç susuz kaldım ama solaklığımdan vazgeçmedim. (bkz: solak çocuğu sağ elini kullanmaya zorlamak)

    bu yüzden halı sahaların aranan adamıyım...
  20. 20
    halı sahada boş boş dolanıp jeneriklik gol atmak için biçilmiş kaftan olmaktır.
    sol ayak topa şahsiyet kazandırır.

    çocukken bizim sokaktaki bi duvarın önünde ağaç vardı. topu şut atarak duvar ve ağacın arasına sıkıştırmaya çalışırdık. sağlak tırrekler pek beceremiyordu. dışıyla ya da içiyle.. muhteşem sol ayağımla o boşlukta az 5 katlı top patlatmadım. harçlığımın önemli bölümünü sol ayağımda kaybettim bu yüzden.
  21. 21
    Solak insan; en asil duyguların insanıdır.
  22. 22
    Seçilmiş adam gibi hissetmeme neden olan durum. Dünya'ya farklı gözle bakıyorsun beynin diğer lobu çalıştığı için.
  23. 23
    (bkz: overrated)
  24. 24
    elde degil ayakta solagIm. bu da olmasaydI sag olsaydI diye dusunuyorum zira ayak haric sol yanImda guclu bi'taraf yok
  25. 25
    hayretler içerisinde sorulan "aa sen solak mısın" sorusuna sürekli maruz kalmak demektir. pek bir artısı yok. daha çok işkence. bütün dünya sağ ağırlıklı insanların rahatı üzerine kurulu durumda.