kayıt

siyasal islam

  1. 1
    akp hükümetiyle beraber karşılaştığımız olgu.
  2. 2
    insani islamdan sogutmak icin en basarili yol
  3. 3
    Türkiye'de 1980 Darbesi ile önü açılan cemaatler aracılığıyla altyapısı oluşturulan ideolojidir. 15 senedir ülkeyi yöneten, her olayda mağdur rolü kesen, dinle insanları uyuturken milyonları cukkalamanın peşinde olanların ideolojisidir. Umut ediyorum ki en kısa zamanda tarihin çöplüğündeki yerini alır.
  4. 4
    aslında böyle bir şey yoktur. ideoloji denemez. kastedilen şey şeriattır. bu siyasal islam denen zımbırtı da 28 şubat sürecinde son buldu.
  5. 5
    ciddi ciddi lozan'ı tartışmaya açtılar. bu kadar cüretkâr davranabileceklerini asla tahmin edemezdim.
  6. 6
    işine göre müslümanlıktır.

    misal:

    pbs.twimg.com/...
  7. 7
    6 giriyi de okudum, 4. giriden başka mâkul bir açıklama göremedim. şimdi siyasal islam ile neyi kastediyor insanlar, cidden anlayamıyorum. laik düzen içinde islam'ın siyasete karışmasına mı karşılar yoksa hepten islam'ın herhangi bir siyasi düzen içerisinde tahakküm etmesine mi karşılar?

    yani, siyasal islam ile laikliğin karşıt kavram olduğunu mu düşünüyorlar? yoksa, siyasal islam derken merkez sağ iktidarlarının "herkese hitap etme iddiasına" mı atıf yapıyorlar?
  8. 8
    islamın ruhaniyetten ayrılarak siyasi bir doktrin olarak görülmesine siyasal islam denir.

    siyasal islam dediğiniz zaman;

    - çıkarların hımınıskim, yeter ki din kardeşlerimize bişey olmasın,
    - benim vatandaşım olan gayrimüslimlerin de hımınskim, müslümanlara bişey olmasın,
    - sizin kurallarınızın da hımınskim, tek kural benim koyacağım ve -geçerli olup olmamasına bakılmaksızın- islam ve şeriat sosuyla bezenmiş kuraldır
    - demokrasi bir trendir, varacağınız durağa gelince inmek gerekir,
    - bizim uyguladığımız islam dini dünyaya hakim olmalı, bu amaçla savaş da çıkartırım masumların canını da alırım.. şimdi değilse bile daha sonra
    - güçsüzken göze batmayalım da bitimiz kanlanınca esas amacımıza yürürüz (fetö gibin mesela, ya da israil karşısındaki hamas gibi)

    gibi söylemleri kendisine şiar edinmiş görüş akla gelir.
  9. 9
    (bkz: gerçek islam bu değil)
  10. 10
    bütün kötülüklerin, kalleşliklerin, kaypaklıkların, şerefsizliklerin babası.
  11. 11
    Atatürk ve Türk düşmanlığının beslendiği kaynak. Bunları tokatlamak istiyorum.
  12. 12
    Aklıma geldikçe gülmeden edemediğim kavram. Siyasal islammış, şey bu hani kur'an-ı kerimle mitinge çıkmak gibi bişi ama ohal'de olduğumuz için derince bahsetmeyeceğim.
  13. 13
    istanbul ve ankara'nın chp'ye geçmesiyle en büyük para musluğu kesilen yapı.

    ankara ve İstanbul'dan olmadan hükümetten gitselerdi, bıraktıkları enkaz yeni hükümete ihale kalacaktı. Şimdi mama kesildiği için birbirini yiyen bir sürü açgözlü yobazın kavgasını ve bu suç örgütünün eriyişini izleyeceğiz.

    Sağcı partilerde ara ara iç tartışmalar olsa da hep kol kırılmış, yen içinde kalmıştır. Çünkü cebe indirilecek rantı hep elde tuttular. Şimdi rant gittiği için onları birbirine bağlı tutan şeyler de azalacak. İç didişmeleri eskisi gibi kontrol altında tutamayacaklar.

    Malum şahıs zaten tam olarak bu sebeple İstanbul'u elde tutmanın Türkiye'yi elde tutmak demek olduğunu; İstanbul'un kaybının iktidardan gitmek anlamına geldiğini söylüyordu. Ankara dahi telafi edilebilir bir kayıp iken, İstanbul sağ rantçılık için vazgeçilmezdir.
  14. 14
    bitmeyen zehirdir.

    yıllarca insanı sömüren bu yapı birçok nesilin akli dengesini bozmuş olup hatta ve hatta ölümlere bile neden olmuştur. bu zehrin en önemli etken maddesi iki yapı oluşturmaktır. biz ve onlar.

    demokrasinin en büyük bugı olan çoğunluk bu toprakların zehre kapılmasında adeta bunların ekmeğine yağ sürmüştür.

    biz ve onlar adında iki çatı oluşturulduktan sonra bizden olmayan bize düşmandır, kitabımız kurandır ama bize terslik çıkaran müşrikdir felsefesi beyinlere işlenir.

    işlenilen konu oldukça basit olmasına rağmen uygulanan beyinlerin, manipüle edilen eşreflerin ekseriyetle cahilliği bir miktar parayla sırtının sıvazlanması şekliyle bir set oluşturmaya yetecektir.

    dokunulmazlık kazanıldıktan sonra grupların kendi aralarındaki çatışmalarını sadece izlemek ve "bizi" "biz" yapan adama biat etmek artık bir farz olarak kuranda geçmeye başlayacaktır.

    ne kadar sürer, neler götürür kestiremem. kurtuluşların partilerle olmayacağının bilincinde olan bir insan olarak küskünlüğüm belki benimle birlikte toprak olacak belki meydanlarda sürüklenerek öldürülen x olacak.

    nasip.
  15. 15
    adalet, demokrasi, kalkınma, atılım gibi isimleri çok seven ama bunları iktidarında kullanmayandır.
  16. 16
    günümüzün en büyük sorunu. ülkenin amına koyan akım.